duminică, 28 aprilie 2013

Anunturi club de lectura


Heeei!! Ce mai faceti?

Mai tineti minte ca in urma cu cateva saptaman (probabil vreo 2 o.O) am venit cu propunerea de a infiinta un club de lectura? M-am gandit de cateva zile ca daca vreau sa pun in practica aceasta idee trebuie sa vorbim din timp. Astfel ma gandeam ca cei interesati ar putea propune aceasta idee pe blogul lor, sau in oricare alte parti pentru a anunta cat mai multe persoane, pentru ca ideea unui club de lectura este sa fim mai multe persoane. 

In acest post va voi anunta lucrurile care sunt sigure, si cateva reguli, inca nu sunt toate, vom mai lucra la ele pe parcurs. 

Clubul de lectura va incepe, neoficial, sa zic asa, pe 1 iunie. Atunci voi crea un poll unde cei care doresc sa participe in club trebuie sa aleaga o tema din cele propuse. Acest poll va fi deschis timp de 2 saptamani. Persoane care au ales o anumita tema vor lasa un comentariu cu trei carti care ar dori sa fie discutate din acea tema.
ATENTIE! Se exemplu daca va fi un numar mare de teme, o persoana trebuie sa aleaga mai multe teme din cele propuse
Spre exemplu: Daca vor fi 10 teme, o persoana va trebui sa aleaga 3 teme preferate, nu mai multe, nu mai putine!
Urmatorul poll va contine cartile mentionate de voi in tema castigatoare. Acest poll va fi deschis pana la inceprea vacantei, pe data de 22 iunie. 
ATENTIE! Din nou se respecta regula de la primul poll, in caz ca sunt mai multe carti, se va alege un numar de carti mentionat in postare!
Nu aveti voie sa alegeti decat o singura carte din cele propuse de voi!
Dupa ce au fost alese un numar de carti, fiecare persoana isi poate alege o carte de citit. Aveti timp de doua saptamani la dispozitie sa citit acea carte. Nu este nici o problema daca nu puteti participa la toate "sedintele" (nu stiu cum as putea sa le numesc). Dar v-as ruga sa anuntati cam cu o saptamana inainte (cel tarziu) daca nu puteti participa. 
Va trebui sa va postati recenziile pe blogul eprsonal, asta daca aveti blog, si in ziua cand vom posta prima sedinta, sa discutam despre cartile citite. 

Pentru acest club de lectura as avea nevoie de 2-3 persoane interesate sa ma ajute cu diferite chestii, de genul, o persoana tine o sedinta pe propriul blog, o alta sedinta este tinuta pe alt blog. Vom anunta pe bloguri cand si pe ce blog se tine sedinta. Prima se va tine pe blogul meu. Persoanele care doresc sa participe in acest club de lectura trebuie sa urmareasca in vreun fel blogurile care tin sedinte. Acest lucru nu ma intereseaza datorita faptului ca numarul de persoane interesate creste ci pentru ca urmarind un blog iti amintesti cand este o sedinta. 

Primele doua poll-uri vor fi pe urmatoarele date:

Poll-ul pentru alegerea temei: 1 iunie - 15 iunie
Poll-ul pentru alegerea cartilor : 15 iunie - 22 iunie

Temele pe care le voi adauga in primul poll vor fi urmatoarele: Mister, Crime, Dragoste (aici mai mult ma refer la Young Adult, dar pot fi si carti din alte categorii), Fantasy, SF. Voi puteti sa mai dati cateva idei in comentarii. 

Crtile pe care le cititi pot fi in orice format, fie tiparite, fie in format electronic si pot sau nu sa va apartina, atata timp cat o puteti citi. Spunand acest lucru ma refer ca puteti imprumuta cartile de la biblioteca sau de la o persoana cunoascuta.
Cartile propuse pot fi atat in romana, cat si in engleza, atata vreme cat in engleza pot fi gasite usor, de genul pot fi gasite pe Amazon in format Kindle (si aici va anunt ca unele pot fi achizitionate gratuit, in caz ca nu stiati).

Multumesc ca v-ati facut timp sa cititi pana la sfarsit ^.^

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem nerabdatoare sa va citim parerile! :)