sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Recenzie: Suflet pierdut ~ Silviu Urdea

Titlu: Suflet pierdut
Autor: Silviu Urdea
Editura: Herg Benet
Colectia: Imprint Karth, Roman.
Anul aparitiei: 2014
Descriere: 
Mihail, un tânăr care trăiește o intensă poveste de dragoste alături de Emma, primește într-o dimineață cea mai neagră veste posibilă: iubita lui a murit în urma unui tragic, dar ciudat accident de maşină. Din acel moment viaţa lui nu va mai fi niciodată la fel. Investigând, află că accidentul fusese precedat de o serie de dispariții misterioase, care par să aibă un numitor comun. Împreună cu cei mai buni doi prieteni ai săi și alături de inspectorul Constantin, Mihail încearcă în final să descopere identitatea celui care, într-un vehicul fantomă, a fost ultimul care a văzut-o pe Emma în viață…
Trailer:


Recenzie:
V-ati pus vreodata intrebarea "Cum ar fi sa pierdem tot ce ne defineste ca oameni?"? Eu una nu mi-am pus aceasta intrebare pana sa citesc "Suflet pierdut" si aceasta intrebare m-a macinat cateva zile intregi, dar raspunsul nu a vrut sa apara. Presupun ca aceasta este una din intrebarile a caror raspuns nu-l vom afla niciodata, de aceea mi se pare si minunat faptul ca Silviu a reusit sa scrie o carte in care sa incorporeze si acest subiect dificil. Cei dintre voi care mai scrieti sau compuneti presupun ca stiti cat de greu este sa vorbesti despre un subiect abstract, de aceea munca lui Silviu trebuie apreciata chiar si pentru acest unic fapt.
Trebuie sa recunosc faptul ca mi-am dorit foarte mult aceasta carte datorita soaptelor de prin jurul meu si a agitatiei de prin blogosfera in privinta acestei carti, dar in momentul in care am avut-o in mana mi-a fost greu sa ma apuc de ea, atat din cauza lipsei timpului cat si a fricii de a nu ramane dezamagita. Stiti cum e vorba din popor, dupa ce te-ai ars cu bors, sufli si-n smantana. Dar si cand mi-am luat inima-n dinti si am inceput-o, nu am mai putut sa o las din mana. "Suflet pierdut" e o combinatie intre mai multe genuri: horror, mister, politist si un pic mai estompat, de dragoste. Inceputul cartii pur si simplu m-a pus in priza, dupa primele pagini voiam mai mult, voiam sa stiu ce urma sa se intample si sincer, desi scrie si in descriere clar ca Emma a murit, eu am vrut sa cred ca nu, ma incapatanam sa cred ca Silviu Urdea vrea sa ne fraiereasca, dar nu a fost asa, iar acest lucru a adus o nota de realism cartii.
Citind aceasta carte am trecut prin 3 etape: in prima etapa mi-a placut cartea, mi s-a parut fascinanta, in a doua, mi s-a parut banala din cauza replicilor personajelor si a actiunii cumva prea bruste, apoi in a treia etapa mi-a placut din nou. Pe parcursul cartii se observa cum autorul evolueaza, scrie din ce in ce mai bine si mai captivant, acest lucru ma face sa cred ca o rescriere a acestei carti ar fi infinit mai buna, acest lucru nu inseamna ca originalul nu-mi place, dupa cum am spus cartea m-a captivat si mi s-a parut absolut geniala din punct de vedere al ideii.
Personajele cartii sunt destul de bine conturate, fara a se insista foarte mult asupra lor, desi in anumite locuri, in prima parte, par superficiale, lucru remediat totusi in partea a doua a cartii.
Evitand anumite aspecte care m-au deranjat, dar care sunt destul de usor de ignorat, cartea a fost una foarte buna si v-o recomand, de aceea prin iarna voi face un concurs si voi oferi aceasta carte drept premiu (daca sunt doritori).
In final ii multumesc lui Silviu Urdea pentru aceasta sansa si abia astept sa-i citesc urmatoarele creatii! Lectura placuta tuturor!

marți, 18 noiembrie 2014

Un meteorit blocheaza intrarea la Gaudeamus!

Un meteorit blochează intrarea la Târgul Internaţional GAUDEAMUS - Carte de învăţătură 2014!
Mare atenţie când ajungeţi la Târgul Internaţional GAUDEAMUS - Carte de învăţătură 2014. Intrarea în Pavilionul Central de la Romexpo este îngreunată în urma căderii unui meteorit incandescent.
Pompierii sosiţi la faţa locului au reuşit să stingă incendiul, însă rămăşiţele meteoritului se află încă în faţa intrării principale şi vor rămâne acolo până la sfârşitul săptămânii.
Oameni ai Pământului.
A sosit momentul.
Jocul Final a început.
Jocul Final e real.
Prima experienţă multimedia integată carte-joc, Endgame – Jocul final. Convocarea de James Frey şi Nils Johnson-Shelton, poate fi achiziţionată din standul Editurii Trei (nivel 0.00, stand 16).
Trilogia Endgame ne dezvăluie o lume populată de seminţii străvechi, din care se trage toată omenirea şi care au fost create şi alese cu mii de ani în urmă. În fiecare seminţie există un Jucător care este antrenat de mic pentru Jocul Final, un eveniment catastrofal care va redefini soarta omenirii.
Alături de această carte-fenomen, în standul Grupului Editorial Trei vă aşteaptă peste 400 de titluri cu reducere de până la 50 % şipeste 60 de cărţi cu preţ promoţional 10 lei.



Duminică 23 noiembrie 2014, ora 12.00, vă invităm să o întâlniţi pe autoarea francezăGwenaëlle Aubry la standul Grupului Editorial TreiGwenaëlle Aubry îşi va lansa romanul Nimeni.

Alături de Gwenaëlle Aubry se vor afla: Svetlana Cârstean (scriitor) şi Magdalena Mărculescu (director editorial Grupul Editorial Trei)În această carte, Gwenaëlle Aubry dă voce unui părinte pierdut în propria-i
nevroză, dialoghează cu eurile lui multiple, îl autorizează să existe după moartea sa fizică.

Volumul Nimeni, descris de Rick Moody drept "o bijuterie literară, care se remarcă în literatura contemporană europeană prin strania claritate", a fost publicat în colecţia Literary Fiction de la Pandora M, alături de alte două titluri puternice şi emoţionante: Sutton de J.R. Moehringer şi Povestea lui Hanna Yakub de Rabee Jaber.
Sutton reprezintă portretul fascinant al unui om remarcabil. Talentul lui Moehringer de a surprinde spiritul epocii şi bogăţia detaliilor face ca fiecare oprire din călătoria exterioară şi lăuntrică a lui Sutton să fie zguduitoare.” - Publishers Weekly
J.R. Moehringer este celebru scriitor şi jurnalist american, laureat al Premiului Pulitzer pentru volumul Dulcele bar (Editura Publica). În urma acestui succes, tenismenul Andre Agassi i-a cerut ajutorul în scrierea autobiografiei Open.
O descriere emoţionantă a fragilităţii condiţiei umane, Povestea lui Hanna Yakub de Rabee Jaber vorbeşte despre o temă universală: diversitatea religioasă şi toleranţa faţă de celălalt. Romanul Povestea lui Hanna Yakub a fost recompensat cu Booker International Prize pentru literatură arabă în 2012.

Noua colecţie – Educaţie şi formare – se adresează în special cadrelor didactice, dar şi părinţilor interesaţi de viitorul copiilor sau adulţilor angajaţi în procese de formare profesională, managerilor care îşi doresc să aibă angajaţi inovatori şi bine pregătiţi, consultanţilor din procesele de învăţare (traineri, mentori, consilieri). Primele două titluri, care vor putea fi cumpărate din standul Editurii Trei de la Gaudeamus, sunt:Invăţarea invizibilă de John Hattie şi Formarea inovatorilor de Tony Wagner.

Citirea gândurilor nu este un mit. Este o realitate. Doar că este puţin diferită de ceea ce îşi imaginează majoritatea oamenilor. Cu instrumentele pe care le oferă Arta de a citi gândurile de Henrik Fexeus, vei afla imediat ce gândeşte şi simte cealaltă persoană şi vei putea să-i influenţezi gândurile şi sentimentele.


Analiza viselor de C.G. Jung, care cuprinde transcrierea seminarului pe tema interpretării viselor, susţinut la Zürich între 1928 (noiembrie) şi 1930 (iunie), ne oferă şansa de a-l descoperi pe Jung ca analist şi de a gândi şi înţelege cu el pacientul său, pornind de la 30 de vise ale acestuia, care sunt interpretate pe rând, în cuprinsul seminarului. Avem ocazia de a citi cea mai completă descriere a metodei jungiene de interpretare a viselor. Un adevărat eveniment cultural, cartea este interesantă pentru toţi cei preocupaţi de modul în care lucra una dintre cele mai cunoscute personalităţi ale secolului XX.

Ediţia revizuită şi adăugită a volumului În căutarea sinelui de Vasile Dem. Zamfirescu conţine modificări de structură şi detaliu faţă de cele două ediţii anterioare. Alături de cele două jurnale, ea include toate materialele conexe lor, nu numai secţiunea Psihanaliza comunismului, existentă şi în prima ediţie de la Cartea Românească, ci şi eseurile filosofice publicate în 1995, sub titlul Nedreptatea ontică la Editura Trei, carte care cunoaşte astfel reeditarea.
Nu i-am uitat nici pe cei mici. Pentru ei am pregătit o minunată poveste de Crăciun: În căutarea Sufletului Crăciunului de R. D. Mottok. Teo Trandafir spune despre acest proiect: “În această carte de poveste vom găsi ce căutăm în fiecare zi: adăpost pentru noi şi pentru copiii noştri. Adăpost în faţa violenţei sau grabei ori tristeţii. Aici, între aceste coperţi, e veşnic Crăciun, iar metafora miroase a cozonac şi fericire.“

Puteţi consulta mai jos catalogul pentru detalii despre toate noutăţile editoriale cu care
 Grupul Editorial Trei îşi aşteaptă cititorii la cea de-a opta ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură!
Catalog Bookfest 2014. Apasa aici.

sâmbătă, 15 noiembrie 2014

Scuze+ Castigatorii concursului de fidelitate

In primul rand as vrea sa-mi cer scuze pentru lunga mea absenta, nu cred ca mi s-a mai intamplat pana acum, de cand detin un blog, sa lipsesc atat de mult. Motivele au fost diverse, la inceput lipsa timpului, lipsa chefului si problemele tehnice, parca toate s-au adunat ca sa-mi distruga viata de blogger. Sa fiu sincera, nici de citit n-am prea citit *lecturile scolare nu se pun*, dar sunt foarte fericita ca am reusit sa citesc "Suflet pierdut" de Silviu Urdea, care m-a impresionat foarte mult si voi incerca astazi sa-i termin recenzia.

Trecand la partea a doua a acestei postari, vreau sa-mi cer din nou scuze, caci am intarziat foarte mult in anuntarea castigatorilor la concursul de fidelitate.
Pentru cartea "Atractia" am avut 4 inscrisi:
-Romina Gianina- 71 puncte
-Ana-Maria Iacob Strungaru-120 de puncte
-Andreea Ilie-6 puncte
-yukiblack-6 puncte

Pentru cartea "Dragostea in vremea copilului din Mahlsadt" am avut tot 4 inscrisi:
-alexa ioana-40 puncte
-Alexandru Baban- 1 punct
-Madeline Mckaler- 6 puncte
-Emanuela Bercaru-1 punct

Pentru ca este o diferenta destul de mare intre locul al doilea de la "Atractia" si primul loc de la  "Dragostea in vremea copilului din Mahlsadt" am decis ca Romina Gianina sa primeasca cea de-a doua carte. Prin urmare, Ana-Maria Iacob Strungaru si Romina Gianina sunt rugate sa ne lase datele lor prin formularul ce-l gasiti la "contact". Eu ii voi expedia premiul Anei, iar Andreea Rominei.
Felicitari si lectura placuta, fetelor! >:D<

*Update: Romina Gianina, castigatoarea initiala a cartii "Dragostea in vremea copilului din Mahlsadt" a hotarat sa-i ofere premiul ei participantei alexa ioana, prin urmare, alexa ioana, te rog mult, sa ne lasi date tale. Lectura placuta si o zi cat mai frumoasa!

sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Editura Trei lansează prima experienţă multimedia integrată carte-joc: Endgame – Jocul final. Convocarea

Prima experienţă multimedia integată carte-joc, Endgame – Jocul final. Convocarea de James Frey şi Nils Johnson-Shelton, este lansată în România de Editura Trei în parteneriat cu eMag, pe 31 octombrie 2014, la doar trei săptămâni de la apariţia în Statele Unite.

Primul volum din trilogia Endgame este o carte-fenomen, lansată de HarperCollins într-un tiraj record de 1.000.000 de exemplare.

Endgame – Jocul final. Convocarea se poate achiziţiona în exclusivitate de pe emag.ro, în perioada 31 octombrie - 14 noiembrie 2014.



În acest primul volum al trilogiei eşti martor la căutarea primei Chei dintre cele trei care vor salva lumea. În paginile cărţii este înscrisă o enigmă, pe care eşti invitat să o dezlegi. Fiecare roman din trilogia ENDGAME va fi însoţit de o astfel de “super-enigmă” interactivă constând în indicii inserate în textul cărţii, fie sub forma unor formule sau a unor adrese web.

Cu aplicaţia mobilă AR creată special de Niantic Labs de la Google, cititorii sunt invitaţi să se alăture online în căutarea celor trei chei ascunse care pot salva omenirea pe baza indiciilor din carte. Conceptul inovativ este explicat aici: http://www.youtube.com/watch?v=9zDkYjxtjfU 

Premiile Endgame sunt fabuloase: 500.000 $ pentru rezolvarea enigmei din primul volum, 1.000.000 $ pentru rezolvarea enigmei din al doilea volum şi 1.500.000 $ - premiul final.

”Unicul nostru scop a fost să creăm ceva incredibil, radical, nou – să inventăm viitorul. Să creăm un fenomen global al secolului 21: cărţi, joc, enigme, social media, YouTube, film, reality TV...”
 - James Frey & Nils Johnson-Shelton
Trilogia Endgame ne dezvăluie o lume populată de seminţii străvechi, din care se trage toată omenirea şi care au fost create şi alese cu mii de ani în urmă. În fiecare seminţie există un Jucător care este antrenat de mic pentru Jocul Final, un eveniment catastrofal care va redefini soarta omenirii. Fiecare Jucător este antrenat conform tradiţiei seminţiei sale şi are însuşiri care îl vor ajuta în confruntarea finală. În apropierea maturităţii, el lasă locul unuia mai tânăr şi ciclul continuă...

Aplicaţia online creată de Google Niantic Labs va fi lansată la începutul anului 2015, pentru a oferi şanse egale la startul competiţiei tuturor cititorilor din cele 30 de ţări unde au fost vândute drepturile de publicare.

Twentieth Century Fox a câştigat drepturile de ecranizare a seriei EndgameJames Frey scrie scenariul primului film, care va fi produs de Wyck Godfrey şi Marty Bowen (Temple Hill), producătorii din spatele marilor succese de casă Twilight Saga şi The Fault in Our Stars (Sub aceeaşi stea - roman apărut la editura Trei).

Jocul Final e real. Jocul Final a început.
Oare exuberanţa va învinge puterea?
Prostia va fi mai presus de bunătate?
Lenea va birui frumuseţea?
Învingătorul va fi bun sau rău?
Există un singur mod de a afla.
Citeşte Endgame – Jocul final. Convocarea!

James Frey s-a născut în Cleveland. Toate cărţile lui – O mie de fărâme, Prietenul meu Leonard, Dimineaţă însorită şi Testamentul Final al Sfintei Biblii – au fost bestselleruri internaţionale.

Nils Johnson-Shelton este coautorul succesului editorial Niciun înger. Chinuitoare mea călătorie incognito în Cercul Secret al Îngerilor Iaduluişi al seriei pentru adolescenţi Cronici din lumea de dincolo, publicată de Full Fathom Five.

sâmbătă, 4 octombrie 2014

Currently reading + Primele 100 de cuvinte #4

Cred ca am mai mentionat faptul ca ma aflam intr-un reading-slump, care a durat cam o luna! Orice carte atingeam ma lasa efectiv rece de la primele cuvinte, daaar exista o carte care m-a scos din acest impas si anume "Portretul lui Dorian Grey" de Oscar Wilde, care mi-a atras atentia inca de la prima propozitie din prefata si vorbesc foarte serios.  Nu am apucat sa citesc prea mult din ea, de fapt am citit incredibil de putin, doar 40 de pagini, dar restul zilei de astazi este rezervata pentru ea.
Sunt fericita sa spun ca in 36 de pagini am descoperit 16 citate superbe! Cred ca aceasta carte o sa intreaca recordul de citate :))
Subiectul cartii, din cate mi-am putut da seama, se invarte in jurul artei si a moralitatii, e foarte posibil sa ma insel, dar aceste doua subiecte sunt printre preferatele mele, asa ca o sa devorez aceasta carte.
Si ca sa va conving ca aceasta carte te poate cuceri inca de la primele cuvinte o sa va las Primele 100 de cuvinte!! <3 O sa va scriu cuvintele din prefata, nu din primul capitol, deoarece dupa cum am spus; mi-au placut foarte mult.

Artistul este creatorul lucrurilor frumoase.
Scopul artei este de a se revela pe sine si de a-l ascunde pe artist.
Criticul este cel care poate transpune intr-un alt mod sau o alta substanta impresia sa despre lucrurile fumoase. 
Critica este cea mai inalta, ca si cea mai modesta, este o forma de autobiografie. 
Cei care gasesc intelesuri urate in lucruri frumoase sunt corupti fara sa fie incantatori. Aceasta e o greseala.
Cei care gasesc intelesuri frumoase in lucrurile frumoase sunt cei cultivati. Pentru acestia exista speranta. 
Ei sunt alesii pentru care lucrurile frumoase inseamna Frumusete.
Nu exista carti morale sau...

Printre tonuri cenusii. 10 motive #6

Nu o sa-mi mai planific nimic, niciodata, m-am hotarat! Mi-am planificat sa scriu o groaza de chestii si dupa cum puteti observa am lipsit mai mult decat o groaza. :( Anyway, o sa postez intr-un tarziu si cele 10 motive pentru 'Printre tonuri cenusii' si sper ca nu o sa ma injurati pntru aceasta absenta :o3

1. Razboiul
Desi pare un motiv bizar, razboiul este un motiv foarte bun, deoarece este prezentat intr-o maniera captivanta. Eu una, dupa ce am terminat de citit aceasta carte m-am informat destul de mult pe aceasta tema si am incercat sa mai gasesc carti pe acest subiect si din cate am putut afla nu sunt singura care  a procedat astfel :)

2. Conexiunea cu personajele
Mi-a fost foarte usor sa formez o legatura cu personajele principale ale cartii si asta m-a ajutat foarte mult, deoarece au fost momente in care puneam la indoiala anumite decizii pe care le luau, dar datorita acestei conexiuni am reusit sa le inteleg motivele.

3. O poveste ce-ti atinge inima
Povestea e absolut cutremuratoare, numai simplul gand la ce s-a intamplat imi trimite fiori pe sira spinarii, sa nu mai spun ca toate acestea sunt relatari bazate pe fapte cat se poate de reale. Nu stiu daca eu as fi rezistat intr-o astfel de lume sau daca as fi avut puterea necesara sa-mi pastrez moralitatea, dar cu siguranta aceasta poveste mi-a ajuns la inima si nu cred ca o mai pot scoate de acolo.

4. Influenta
Influenta povestii asupra mea, influenta personajelor asupra mea... nu mai stiu la care influenta ma refeream cand am scris acest motiv, dar cu siguranta aceasta carte m-a influentat destul de mult, poate nu chiar intr-o maniera vizibila, cel putin nu la exterior, dar m-a schimbat putin, m-a facut sa privesc lucrurile cu mai multa seriozitate si m-a facut sa ma gandesc ca poate noua ne merge bine, dar mereu acolo, undeva exista oameni care sufera in tacere si nestiinta. Poate nu or mai fi razboaie, nu asa ca inaite, dar suferintele sunt multiple si exista peste tot, trebuie doar sa ne deschidem ochii si sa le vedem.

5. Evolutia personajelor
As putea sa va dau un exemplu concret, din cauza cariua am si plans mai spre sfarsitul cartii, dar asta ar insemna sa va dau un mic spoiler, asa ca o sa ma rezum sa vorbesc mai la modul general. Personajele se schimba extrem de mult pe parcursul cartii, in 311 pagini de carte nu a fost un  singur moment fortat in acest sens, totul a fost natural, ceea ce ma intristeaza si mai tare cand ma gandesc ca acesti copii si-au pierdut copilaria intr-o singura noapte si au fost maturizati putin cate putin cat mai mult in restul zilelor lor. Facand o comparatie cu personajele prezentate la inceputul cartii si cele de la finalul cartii va veti da si voi seama despre ce vorbesc, pana atunci CITITI cartea.

6. Realitatea dura
Intr-o carte totul poate fi exagerat, trecut peste limita dupa buna voie a autorului, asa ca uneori oricat de rele iti sunt prezentate faptele ramai pasiv, dar cand am inceput aceasta carte stiam, stiam ca totul e bazat pe realitate si nu e absolut nimic exagerat, asa ca totul m-a izbit cu forta, cu forta realitatii si nu a fost dragut, nu a fost deloc dragut, a fost dur si rece si dureros pentru ca asta e relitatea, pentru ca noi traim in bula noastra mica de fericire si nestiinta si cand realitatea ajunge pana la noi bula se sparte si te trezesti intr-un necunoscut infricosator. NOT FUNNY,

7. Te va captiva
Nu mai stiu exact in cat timp am terminat aceasta carte, dar pur si simlu am devorat-o, eram atat de captivata de ea incat nu existau pauze de mancare sau de vorbit la telefon sau de pierdut un pic timpul pe facebook, exista doar carte.

8. Stilul autoarei
Nu prea stiu cum sa va explic acest stil pentru ca nu e nimic bazat pe o tehnica anume, dar daca ar exista o astfel de tehnica atunci ar trebui ca mai multi autori sa o aplice. Stilul e foarte usor, o sa te simti ca zbori prin carte si in acelasi timp ca esti conectat la fiecare intamplare din carte.

9. Lupta pentru viata si libertate
Nu stiu daca mai este nevoie sa adaug ceva aici, cred ca titlul spune tot.

10. Povestea de dragoste
Imi vine sa plang cand ma gandesc la asta, serios. Ganditi-va la o poveste de dragoste inocenta, imposibila, urata si frumoasa, salvatoare si distrugatoare intr-o lume cruda a razboiului. Nu vreau sa detaliez pentru ca spoilere spoilere spoilere, asa ca nu mai spun nimic, dar cititi cartea, cititi-o, cititi-o, cititi-o. 

luni, 15 septembrie 2014

Mare Tranquillitatis. 10 motive #5

Am revenit cu cele 10 motive, care de fapt trebuiau postate saptamana trecuta, dar am fost un copil mai lenes si am uitat de ele, asa ca saptamana asta veti avea parte de 20 de motive, nu intr-o singura postare bineinteles, ci pentru doua carti diferite.
Mare Tranquillitatis e sursa subiectului de astazi si dupa cum vedeti am ales coperta din strainatate in loc de cea de la noi, din simplul motiv ca mai multe persoane care frecventeaza acest blog au afirmat ca nu le place coperta, asa ca nu vreau sa le fac cititrea acestei postari insuportabila uitandu-se la imaginea cu o coperta care nu le place.
Mie una imi place la nebunie coperta, mai ales dupa ce am citit cartea <3

1. Creeaza dependenta. Aceasta carte m-a facut obsedata de genul YA, dupa ce am citit-o am cautat orice carte care ar fi putut sa se ridice la nivelul ei, bineinteles ca nu am gasit, dar tot citind am inceput sa indragesc mult genul YA. Plus ca Mare Tranquillitatis e singura carte pe care am recitit-o vreodata si inca de 3 ori, ba chiar ma bate gandul sa o mai citesc o data :D

2. Citatele, cred ca evoc acest motiv de fiecare data, dar citatele din aceasta carte sunt absolut minunate, nu ma mai satur de ele. Uneori iau cartea si le tot recitesc (am pus biletele in fiecare loc in care este un citat care-mi place),eu o sa va las numai 3, dar sunt muuult mai multe

„Trăiesc într-o lume lipsită de magie sau de miracole. Un loc unde nu există clarvăzători sau metamorfi, nici îngeri, nici băieţi cu puteri supraomeneşti care să te salveze. Un loc unde oamenii mor, şi muzica se dezintegrează, şi viaţa e naşpa. Greutatea realităţii mă apasă atât de tare de pământ, încât uneori mă mir cum de-mi pot ridica picioarele ca să merg.”

„- Tu crezi în Dumnezeu?
- Da, răspunde el, pe un ton categoric. Probabil că expresia feţei mă trădează, pentru că imediat mă întreabă: Ce e?
- Nimic, doar că sunt mirată. Credeam că nu…
- Din cauză că sunt blestemat şi toată lumea din jurul meu moare? mă întreabă, fără emoţie în glas.
Nu vreau să-i răspund afirmativ, dar cam aşa gândeam.
- Cred în Dumnezeu, Rază de Soare. Totdeauna am crezut că există Dumnezeu, îmi zice.
Iar ce adaugă în continuare nu ţine de autocompătimire, nici angoasă, nici de melodramă. E adevărul.
- Ştiu doar că El mă urăşte.”


„Nu ştiu precis cât timp stăm aşa în camioneta lui Josh, ţinându-ne de mână, înconjuraţi de întuneric şi de regrete nerostite. Dar e suficient cât să-mi dau seama că nu există poveşti sau secrete pe lume de care să merite să mă ţin, mai mult decât de mâna lui.”

3. Poveste cutremuratoare. Va dati sema ca nu prea pot sa va spun despre ce e vorba pentru in secunda urmatoare spoilerul va fi mare cat casa, dar ideea e ca te va pune pe ganduri si inevitabil te vei pune in locul Nastyei si credeti-ma ca nu vreti asa ceva.

4. Perspectiva a doua personaje. MT e prima carte cu doua perspective pe care am citit-o si mi-a placut la nebunie lucrul asta, mi-a fost usor sa urmresc actiunea si abia asteptam sa termin un capitol ca sa vad si parerea celuilalt, eram intr-o continua fuga si totusi ma simteam ca si cum as absorbi fiecare cuvant si senzatie. Absolut minunat! 

5. Influenta pe care o va avea asupra ta.  Aceasta carte m-a pus pe ganduri in destul de multe privinte si m-a schimbat intr-un fel sau cel putin mi-a schimbat perspectiva de a privi anumite lucruri.

6. Relatiile dintre personaje si evolutiile lor.  Aceasta carte are numai 461 de pagini si nu am simtit niciodata o nota fortata sau nelalocul ei. Totul s-a dezvoltat usor si normal (pe cat de de normal se poate in situatia lor) si nu au axistat genul acela enervant de relatii incalcite cand tipa sau tipul sunt nesiguri pe cine plac. bleah. totul a fost super.

7. Personajele sunt extrem de fascinante, fiecare are povestea sa si vei ajunge sa te atasezi de fiecare in parte, chiar si de personajele negative si faza e ca nu sunt prezentate numai cu calitati si talente speciale, asa cum intalnesti in unele carti, ci cu tot cu defecte si acele defecte le fac atat de speciale si minunate incat parca ar face parte din lumea reala.

8. Misterul. Au fost momente in care credeam ca actiunea se invarte in jurul misterului si momente in care mi se parea a fi ceva lipsit de importanta, dar in fiecare clipa nascoceam cate o ipoteza noua, ma tinea cumva treaza si atenta la orice detaliu pe care l-as putea primi si asta s-a intamplat in toate cele 3 dati in care am citit cartea, a fost ca si cum luam din nou totul de la capat.

9.Caracterul Nastyei. V-am innebunit pana acum cu caracterele personajelor, asa ca era clar sa apara si aici :)) Nastya e destul de dificila, nu e deloc usor sa o intelegi si trebuie sa depui ceva efort. Sub carapacea pe care o expune intregii lumi, Nastya mai are o fata, cea reala sau partial reala, care nu-i este dezvaluita oricui.

10. Finalul. Inceputul. Totul. No words needed. Cititi cartea!

duminică, 14 septembrie 2014

Tag #7: Asking Books

Am primit acest tag de la Krisz de pe blogul Walking on letters. E un tag destul de maricel, dar foarte interesant. Multumesc! >:D<

Reguli:


1. Încorporați imaginea în postarea voastră!
2. Reveniți pe blog și, într-un comentariu la această postare, lăsați link-ul cu postarea completă. AICI!
3. Dați tag-ul mai departe!
4. Nu răspundeți pompos/protocolar/încurcat :))


1. Cartea/poveștile preferate din copilărie?
Povestile scrise de fratii Grimm si Hans Christian Anderson, pe atunci stiu ca ma obliga mama sa le citesc si desi imi placeau nu voiam sa recunosc :))

2. Ce citești acum?
Grea intrebare! Hmm, citesc: "Sezonul oaselor", "Nume de cod Verity", "Ma pierd in tine", "Oameni, ingeri si demoni", "Ion" si parca mai era ceva :)) Ma aflu intr-un reading slump asa ca incep ce carte ma atrage pe moment si dupa o las :))

3. Ce carte vrei să cumperi, dar aștepți o reducere masivă?
Clar “Diamantul de la miezul nopţii” de Sarah J. Maas, dar astept reducere si la primul volum ca sa le am cu coperti "asortate", eu am cu prima varianta de coperta a primului volum :(

4. Obiceiuri rele în ceea ce privește cărțile?
Cumpar prea mult si nu apuc sa citesc tot.

5. Ce carte aștepți să citești cu nerăbdare?
"Fangirl" de Rainbow Rowell, am auzit ca e foarte buna.

6. Ai un e-reader?
Nu, nu-i prea vad rostul ca oricum e-book'urile le citesc pe telefon :)

7. Preferi să citești o singură carte sau mai multe în același timp?
Clar o carte, imi place sa ma concentrez asupra ei, dar in cazuri de forta majora precum reading slump'uri sau carti pe care trebuie sa le citesc pentru scoala mai fac si exceptii.

8. Ți s-au modificat obiceiurile în ceea ce privește cititul de când ai un blog?
Ajung tot mai rar să citesc cărţile personale deoarece au prioritate cele primite de la edituri şi librării pentru recenzie. (acesta e raspunsul lui Krisz, dar se potriveste perfect) + Incerc sa tin pasul si cu ce e "la moda".

9. Ultima carte pe care ai citit-o și ți-a plăcut mult.
"Ultimul avanpost" de Lavinia Calina, e superba si tot lui Krisz trebuie sa-i multumesc pentru asta, recenzia ei m-a convins imediat :)

10. Cartea preferată pe care ai citit-o anul acesta.
Nu pot alege cartea preferata dar pot sa spun trei care mi-au placut foarte mult: "Zi dupa zi", "Maybe Someday" si "Tronul de clestar".

11. Unde îți place să stai atunci când citești?
Depinde de starea de spirit in care ma aflu, uneori prefer confortul camerei mele, alteori aerul curat :)

12. Cel mai inconfortabil loc unde ai citit?
Intr-un autobuz in drum spre casa, am stat acolo cam 2-3 ore si trebuia sa fac adnotari si am ajuns sa ma enervez ca-mi tot tremura mana :))

13. Poți să citești în autobuz?
Depinde cat de multa lume e in autobuz, nu-mi place sa citesc cand e galagie in jurul meu.

14. Unde, în natură, ți-ar plăcea să citești?
Pot sa aleg un loc dintr-o carte? ;;) Gradina din "Gradina uitata" de Kate Morton, e un loc superb pentru citit, sau cel putin asa mi-l imaginez :)

15. Ce reguli ai atunci când împrumuți cărți?
Nu prea am reguli pentru ca nici nu le imprumut multor persoane, dar daca le imprumut le vreau intregi inapoi!

16. Ai împrumutat cărți vreodată?
Daa, prietenilor mai apropiati, care stiu sigur ca le pastreaza cu costul propriei lor vieti :))

17. Scrii ceva pe marginea filelor din cărți?
Nuu, numai daca e absoluta nevoie.

18. Chiar dacă este o carte veche?
Cu atat mai mult, incerc sa le mentin in forma cea mai buna :)

19. În ce limbă preferi să citești?
Engleza, dar cand vine vorba de carti istorice sau cu multa descriere prefer in romana.

20. Ce te face să iubești o carte?
Totul? Nu stiu, stilul, personajele, actiunea in sine, lucrurile marunte, dar mai ales caracterul personajelor.

21. Ce te inspiră să recomanzi o carte?
I don't know. Cred ca din pura dorinta de a-mi impartasi parerile.

22. Genul favorit?
Nu am un gen favorit, atata timp cat cartea e buna nu mai conteaza genul :)

23. Genul pe care îl citești foarte rar este?
Genul erotic, nu ca as avea neaparat ceva cu el, dar pur si simplu nu prea vad rostul acestor carti :-?

24. Ce ai alege între a lectura cărți propuse de profesorul de istorie, de fizică, de geografie sau de biologie?
Cred ca propuse de proful de istorie, nu neaparat ca-i stiu gustul in materie de carti, dar pentru ca sunt cateva carti istorice pe care vreau neaparat sa le citesc: Shogun si Tai-pan :3

25. Ai citit vreodată o carte stand-alone?
Numai una? Sunt preferatele mele, nu-mi place cand actiunea se lungeste prea mult si strica tot farmecul.

26. Coperta preferată a unei cărți momentan.
Momentan nu am nicio coperta preferata, ceea ce e destul de trist daca stau si ma gandesc...

27. Cartea/seria preferată momentan?
Nu am citit prea multe serii, dar nici din cele citite nu pot alege :) Eventual "Spulbera-ma" sau "Divergent" :-?

28. Gustarea preferată atunci când citești este?
Oreo :)) Nu neaparat cand citesc, dar e gustarea mea preferata :3

29. Numește un caz în care spoilerele ți-au ruinat cititul?
"Anna Karenina" de Lev Tolstoi. Cartea e geniala, dar chiar cu putin timp inainte sa termin cartea am primit un spoiler de toata frumusetea.

30. Cât de des ești de acord cu anumite critici aduse unei cărți?
Nu prea des, prefer sa vad partea pozitiva, dar nu ma deranjeaza sa vad si publicitate negativa, in schimb nu-mi plac recenziile care ignora total partile bune si se axeaza numai pe cele rele si le mai si exagereaza.

31. Cum te simți atunci când scrii recenzii negative?
Putin aiurea, nu-mi place sa critic, dar si cand ma apuc de criticat ma apuc destul de serios, asa ca e un pic cam naspa pentru cititor sa-mi vada recenziile negative :D

32. Dacă ai putea să citești într-o limbă de mult pierdută care ar fi aceea?
Chiar nu stiu, m-ati pus in ceata cu intrebarea asta :))

33. Cartea ce te-a făcut să treci prin cele mai multe emoții.
E greu de ales, fiecare carte imi transmite emotii, unele mai mult decat altele, dar tot nu pot alege :)

34. Cartea din cauza căreia ești nervoasă și te temi să o începi.
"Allegiant" de Veronica Roth, sunt nervoasa pentru ca stiu cum se termina si imi este teama sa nu-mi placa, dar inca sunt foarte curioasa :)

35. Poetul favorit.
Shakespeare :> Glumesc (intr-un fel). Imi place mult Alexandru Macedonski nu stiu prea bine de ce, dar poeziile lui m-au impresionat inca de mica.

36. Câte cărți îți fac cu ochiul momentan?
Hahaha, ma apuca dimineta daca incep sa le numar.

37. Cât de des returnezi cărțile bibliotecii fără să le citești?
Nu prea imprumt, dar se intampla sa iau ceva si pana sa ma apuc sa-mi dispara cheful si o dau inapoi asa cum am luat-o.

38. Personajul preferat dintr-o carte.
Drew. Mare Tranquillitatis.

39. Răufăcătorul preferat dintr-o carte.
Warner din "Spulbera-ma", nu e chiar raufacator dar tot e smecheros :>

40. Ce cărți ai vrea să citești în vacanță?
Care vacanta? x_X

41. Cât de mult ai rezistat fără să citești?
Deloc? Nu stiu, o saptamana?

42. Numește o carte pe care nu ai putut să o termini!
"Cand Dumnezeu era iepure", am inceput-o la inceputul anului si tot in stadiul asta a ramas. 

43. De ce anume ești distras cu ușurință atunci când citești?
Daca citesc o carte buna nu sunt distrasa de nimic, altfel ma distrage orice.

44. Ecranizarea favorită a unei cărți.
Pff, Divergent?

45. Cea mai dezamăgitoarea ecranizare a unei cărți.
Don't know :3

46. Cei mai mulți bani pe care i-ai cheltuit deodată într-o librărie.
Cred ca 100 de lei, imi place sa-mi iau cartile in reprize :)

47. Cât de des sari peste paragrafe doar ca să citești mai repede?
Nu prea sar, adica mi s-a intamplat o singura data cand eram mica si citeam Ciresarii, sa fiu foooarte entuziasmata si sa sar cateva capitole!!! la care am revenit dupa ce am terminat cartea :))

48.Care este motivul pentru care ai renunța la o carte, deși ești la jumătate?
Nu stiu, starea de spirit in care ma aflu + un subiect plictisitor, personaje neinteresante si un stil naspa.

49. Îți place să păstrezi cărțile în ordine?
Daa, dar acum sunt cam dezordonate pentru ca duc lipsa de spatiu :(

50. Preferi să păstrezi cărțile sau să le dai altcuiva după ce le citești?
Clar sa le pastrez!

51. Sunt cărți pe care le-ai evitat până acum?
Nu-mi vine nimic in minte.

52. Numește o carte ce te-a făcut furios!
Fifty Shades.

53. O carte ce nu credeai că îți va plăcea, dar ți-a plăcut!
"La rascruce de vanturi" de Emily Bronte, e superba!

54. O carte ce credeai că îți va plăcea, dar nu ți-a plăcut!
Nu-mi vine nimic in minte :-?

Dau leapsa mai departe Dianei de pe blogul Just another fantasy world si Madelinei de pe blogul In the Heart of Words. Dar oricine vrea poate sa-l preia :)

vineri, 12 septembrie 2014

Primele 100 de cuvinte #3

E vineri si eu sunt putin cam lenesa :3 In ultimul timp nu prea am avut cand sa postez mai nimic, de aceea am si sarit peste postarea de luni, dar lunea viitoare am de gand sa fac 2 in 1 sau doua postari separate, ma mai gandesc. Ideea e ca luni voi face 10 motive si pentru Mare Tranquillitatis si pentru Printre tonuri cenusii. 
Anyway, pentru postarea de astazi am ales cartea Zi dupa zi pentru ca eu m-am indragostit de ea inca de la primele cuvinte. Sper sa va placa si voua!

"Mă trezesc.
Imediat trebuie să-mi dau seama cine sunt. Nu e vorba doar de corp – de a deschide ochiii și a descoperi dacă pielea de pe brațe este oacheșă sau deschisă la culoare, dacă părul meu e lung sau scurt, dacă sunt gras sau slab, băiat sau fată, dacă am cicatrici sau nu. Corpul este cel mai ușor lucru cu care te adaptezi, dacă ești obișnuit să te trezești în fiecare dimineață în unul nou. Ceea ce poate fi greu de înțeles este viața, contextul în care se află corpul.
În fiecare zi sunt altcineva. Sunt eu însumi – știu că..." 


joi, 11 septembrie 2014

18 Days Challenge

Hei! De aceasta data am venit la timp cu postarea pentru ziua de astazi.


Ziua 7: Personaje din carti/serii pe care ai vrea sa le intalnesti.

Aici am atat de muulte de enumerat incat nici nu stiu de unde sa incep. Ador personajele de care va voi vorbi, fie ca m-am indragostit de ele la propriu, fie ca pur si simplu au fost niste personaje absolut amuzante care nu m-au plictisit pe parcursul lecturii.


Domnul Darcy din Mandrie si Prejudecata de Jane Austin. Sincer, nu cred ca exista persoana care sa fi citit aceasta carte si care sa nu-l adore pe domnul Darcy. Am adorat fiecare moment in care si-a facut aparitia in carte, chiar daca aroganta sa uneori nu avea limite. Deci logic ca as vrea sa-l intalnesc.


Lucas din E usor sa te iubesc de Tamarra Webber. Logic ca as vrea sa-l intalnesc. Mie una mi-a placut foarte mult de el in carte si daca nu ma insel s-ar putea ca editura Epica sa scoata si cartea scrisa din perspectiva lui, carte care a fost publicata de autoare chiar prin primavara/vara asta. Si o vreau atat de muult!

Hassan din De 19 ori Katherin de John Green. Wow, nu aveam cum sa nu-l adaug. Hassan este cel care face toata cartea asta. A fost atat de amuzant, mi-au placut atat de mult comentariile sale incat radeam cu lacrimi. Cine si-ar dori sa nu-l intalneasca. Cred ca fiecare zi ar fi luminata de glumele sale.

Intunecatul alias Darkling din Regatul Umbrelor de Leigh Bardugo. Presupun ca ati realizat deja cat de obsedata sunt, nu? Si nu m-am uitat pe restul intrebarilor dar am asa o stranie impresie ca nu va fi ultima oara cand veti auzi de el :)) Nu cred ca trebuie sa adaug ceva aici. Adica, doar este Intunecatul. Noua mea obsesie din... ianuarie, parca?

miercuri, 10 septembrie 2014

18 Days Book Challenge

Heei. Aparent ieri am uitat sa postez asa ca astazi voi veni cu doua raspunsuri intr-o postare :)


Ziua 5: Cartea fantasy favorita
Ziua 6: Cartea distopica favorita 

Tinand cont ca am o carte care imi face cu ochiul inca de cand am primit-o, dar de care nu ma pot apuca inca, mentionez ca este Regatul umbrelor. Din nou :) Pur si simplu mi-a placut mult povestea din prima carte, premiza cu care a inceput, dar si lumea in care se petrece actiunea. Mai ales ca are harta! O cartece are o harta este foarte buna pentru ca iti faci o idee de ansamblu.
Am mai mentionat ca Regatul furtunilor imi sopteste in fiecare minut al zilei "Citeste-ma!"?


Pentru ziua de astazi voi vorbi nu despre o carte, ci despre doua (nu pot mentiona din pacate intreaga serie).
Este vorba despre Legend si Prodigy, primele doua volume ale trilogiei Legend de Marie Lu. Aceasta trilogie nu a fost tradusa la noi, desi era vorba sa fie tradusa la un moment dat de Leda. Cartile lui Marie Lu sunt precum niste filme. Chiar nu glumesc cand spun ca parca as fi vazut un film in timp ce citeam cartile astea! Trebuie sa ma apuc si de ultima carte cat mai curand. 



luni, 8 septembrie 2014

Concurs de fidelitate


Hei! Inainte de a incepe sa discut despre concurs, voi incepe cu o mica istorisire :)


Blogul Anddea a implinit doi ani inca din vara. A fost deschis in iunie 2012 insa abia pe 8 octombire 2012 am inceput sa-l folosesc cu adevarat asa ca mi-am zis ca data sa oficial va ramane intotdeauna 8 octombire 2012. Deoarece suntem la o luna distanta de implinirea oficiala a frumosei varste de doi ani a blogului, eu si Diana ne-am hotarat sa incepem cu un concurs de fidelitate. 

Regulile sunt simple:
  • comentati la postarile din 1.09.14-08.10.14
  • maxim trei comentarii de persoana pe postare (1 comentariu legat de postare si mai puteti raspunde la ceea ce scriu altii prin maxim 2 comentarii)
  • comentariile trebuie sa aiba legatura cu postarea 
  • puteti comenta si la recenzii, indiferent de data in care au fost postate (vedeti tag-ul recenzii din bara stanga laterala sau link-ul din bara principala recenzii/reviews)
Pentru a va inscrie tot ce trebuie sa faceti este sa comentati aici cu numele cu care sunteti inregistrati pe blog (GFC) si cu cel cu care comentati si sa ne spuneti pentru ce carte participati la concurs. Mult succes! 

Vor fi doi castigatori, iar premiile vor fi urmatoarele:



Data : 8.09.14-8.10.14

Multumesc editurii Univers pentru "Dragostea in vremea Copilului din Mahlsadt".

Si inca un lucru. La multi ani celor ce poarta numele Maria sau orice nume asemanator! :*

Leapşă #9: Back to school (2014-2015)

Am primit aceasta leapsa de la Padeniye si ii multumim foarte mult pentru asta :) Leapsa este foarte draguta, dupa ce am citit-o parca voiam sa ajung cat mai repede la scoala, oricum, ca orice leapsa are cateva reguli simple:
1. Încorporați imaginea tag-ului în postarea voastră.
2. Dați tag-ul mai departe.
3. Nu menționați aceleași cărți de două ori.
4. Postați link-ul cu leapșa completată pe blogul Padeniye

1. Română: Luați cartea preferată de anul acesta și deschideți-o la pagina 100, alineatul al treilea. Scrieți mai jos ceea ce se află acolo, menționând de unde ați luat fragmentul.
Andreea: In cele din urma, a facut un pas in spate si s-auitat la mine cu un zambet increzut. (Regatul umbrelor de Leigh Bardugo, m-am gandit instant la ea, mai ales ca astazi curierul mi-a adus al doilea volum) 
Diana:  Celaena facu o reverenta, reprimandu-si dorinta de a continua sa mearga; daca urma sa indure atat de multe absurditati naonsalante de la curte, poate ca i-ar fi fost mai bine in Endovier. Kaltain facu o plecaciune, fasiile aurii din rochia sa slipind in lumina soarelui.(din Tronul de clestar de Sarah J. Maas, a fost prima carte l-a care m-am gandit asa ca am ales-o)

2. Geografie: Ați citit anul acesta (sau în decursul a doi ani) vreo carte cu o copertă verde, sau care să aibă pe ea ceva legat de natură? Dacă da, puneți o fotografie cu ea.
Andreea: Stii cum se spune Diana, mintile luminate gandesc la fel.
Diana: 
Am citit Insurgent anul trecut si mi-a placut foarte mult, de asemeni coperta aceasta mi-a amintit intotdeauna de natura <3

3. Istorie: Vă plac bibliografiile sau cărțile care tratează ceva din istorie? Care este ultima carte pe care ați citit-o, care să urmărească astfel de subiecte?
Andreea: In general nu ma dau in vant dupa astfel de carti, dar trebuie sa spun ca "...Si la sfarsit a mai ramas cosmarul" de Ovidiu Craznic mi-a placut foarte mult. Voi posta curand si recenzia.
Diana: Nu mai stiu exact care e ultima citita din acest gen, dar tin foarte bine mine una care m-a impresionat foarte mult, e vorba despre "Printre tonuri cenusii", o carte superba care ne vorbeste despre un subiect sensibil si care a reusit sa trezeasca in mine sentimente care nici nu stiam ca sunt acolo. Trebuie sa o incercati, e superba!

4. Sport: Să faci sport este un lucru benefic corpului, te împrospătează și-ți dă o stare fresh după; în ciuda faptului că ești obosit de mori, tot te vei simți mai bine. Ce carte fresh, ușor de citit, ați lecturat, și care v-a plăcut?
Andreea: Sportul chiar este benefic corpului, mai ales drumurile care le fac intre laptop si biblioteca :)) O carte usor de citit este "Oceanul de la capatul aleii" de Neil Gaiman.
Diana: Intrebarea asta m-a pus puin pe ganduri, dar voi alege "E usor sa te iubesc" de Tammara Webber, e o carte usor de citit si e draguta, desi profunda. Eu m-am atasat foarte repede de ea si a fost o lectura pe cinste. 

5.Matematică: Chiar dacă matematica nu este o materie agreată de multă lume, tot trebuie să o faci, chiar dacă durează mai mult timp să o înțelegi. La ce carte ți-ar fi foarte greu să renunți, pentru a învăța?
Andreea: Cred ca ma incadrez pe la mijloc. Nu urasc matematica, dar nici nu ma dau in vant dupa ea. Suntem destul de ok. Revenind la intrebare voi spune ca "E usor sa te iubesc" este cea care m-a facut sa aman intotdeauna invatatul :))
Diana:  Eu cred ca sunt una dintre persoanele ciudate carora chiar le place matematica, daar de dragul de a alege o carte voi nominaliza "Mare Tranquillitatis" de Katja Millay, am citit-o de 3 ori, dar chiar si acum imi vine sa las orice activitate pe care o am ca sa o mai citesc o data, e absolut superba!

6. Desen: Să desenzi, să pictezi, a fost mereu o activitate care te relaxa în timpul generalei, dar chiar și în liceu pentru unii. Culorile îți dădeau imaginație, așa că: Ce copertă a unei cărți o urăști din tot sufletul, și ai vrea să o schimbi, dacă ai avea ocazia?
Andreea: Copertile cartilor din seria "Academia Vampirilor". Nu ma dau in vant dupa ele si ador noile variante americane.
Diana: Sunt coperti care nu-mi plac sau pe care nu le consider potrivite, dar sa le urasc? Nu prea, mai ales cand stiu ca in spatele acelei coperti se afla ceva bun....dar ca sa nu las intrebarea fara raspuns voi alege coperta care nu-mi place momentan:


7. Biologie: Tuturor ne plac animalele, și nu cred că există cineva care să nu iubească un animal, oricât de drăguț sau înspăimântător ar fi el. Postați mai jos o imagine a unei cărți în care apar astfel de vietăți.
Andreea: 
Diana: 
Nu se vede prea bine lupul, dar fiind unul dintre animalele mele preferate am ales aceasta coperta, ca sa nu mai spun ca are o multime de albastru <3

8. Engleză: Mulți cititori au în bibliotecă literatură internațioanlă, așa că presupun că printre sumedeniile de cărți, se strecoară și un autor preferat. Ce scriitor american sau englez vă place cel mai mult? Descrieți-i ideile în trei cuvinte, sau modul de-a scrie.
Andreea: In biblioteca electronica ar fi Marie Lu. Cea din camera mea Leigh Bardugo.
Diana: Colleen Hoover. Intens. Captivant. Heart Broken.

9. Muzică: Să asculți muzică este ceva relaxant, care te face să zâmbești, iar cea împletită cu cititul este cu atât mai bună. Aveți vreo carte care să vă fi făcut să cântați (la figurat) de fericire, atunci când ați terminat-o? Sau o melodie care să o fi descoperit în vreo carte?
Andreea: Nu mi s-a intamplat sa cant dupa ce am terminat o carte, insa melodii descoperite in carti... In "Vampirii din Morganville" autoarea adaugase o lista de cantece care au inspirat-o sa scrie, se pune?
Diana: As fi ales "Mare Tranquillitatis", dar regula spune ca nu am voie sa nominalizez aceeasi carte de doua ori, asa ca voi alege ultimul volum din "Spulbera-ma". Cartea e geniala, iar sfarsitul e wow wow wow :)) Mai ales pentru mine, care am avut dorinta indeplinita, as spune mai mult, dar se anunta spoilere :))

10. Dorință: Sunt ferm convinsă că există o carte pe care vă doriți foarte mult să puneți mâna. Care este aceea și de ce vreți atât de mult să o citiți?
Andreea: "Chinuieste-i pe copii" de John Saul. Nu am citit nimic de Saul si aceasta este cartea pe care tot planuiesc sa o cumpar. 
Diana: "Diamantul de la miezul noptii" pentru ca am citit primul volm si mi-a placut foarte mult, am ramas cu atatea intrebari fara raspuns si m-am atasat si de persoanje si vreau mai muuult. :))

Dam mai departe aceasta leapsa urmatoarelor persoane: furelise, Pufulet,  Krisz, Madalina, Diana, Bianca, Oana, fetelor de pe Shattering Words, Lissa, Madeline, Gabriela, Cristina, Sara si oricine mai vrea :*

18 Days Challenge

Hei! Dupa cum observati titlul nu mai este "10 Days Challenge". Motivul este simplu: atunci cand am descoperit imaginea cu provocarile respective am observat ca aveau niste numere in paranteze si am presupus ca erau numerele provocarile. M-am inselat si de fapt erau (cred) numarul cartilor ce trebuie mentionate in postare. Nu cred ca ma voi lua dupa aceste numere, dar pur si simplu mi-am zis ca ar trebui sa justific putin aceasta schimbare.

De retinut: Trebuie sa numar intotdeauna, chiar daca sunt prea puturoasa.


Ziua 4: Relatia platonica preferata


Am stat mult si m-am gandit la aceasta intrebare. Pur si simplu nu imi veneau in minte si am icnput sa ma uit peste cartile mele pana ce am dat cu ochii de "Regatul umbrelor". Nu este o relatie platonica in totalitate. Este vorba despre Alina si Mal. I-am ales pe ei deoarece inca mi se pare ca Alina ar fi super ok cu Intunecatul, desi cu totii care am citit cartea sau chiar ambele carti stim ce persoana rea este el, dar pur si simplu mie mi-au placut impreuna. Pur si simplu nu imi plac Alina si Mal la fel de mult ca Alina si Intunecatul. 

sâmbătă, 6 septembrie 2014

10 Days book challenge #2

Hei. Astazi voi uni provocarile pentru zilele 2 si 3 deoarece am acelasi raspuns. Inainte de a citi mai jos va anunt ca este un spioler. Daca nu ati citit volumul 3 din Divergent, puteti sa teceti de aceasta postare :)

Ziua 2: Cea mai satisfacatoare moarte a unui personaj (chiar nu stiu cum as putea traduce; sunt genul de persoana care intelege perfect contextul in engleza, dar cand vine vorba sa traduc in romana ma cam pierd)
Ziua 3: Cea mai trista moarte a unui personaj

Spoiler, Spoiler, Spoiler

..............................................................................

Tris. La inceput am fost foarte trista de faptul ca ea a murit, insa dupa ce am stat si m-am gandit cateva zile, moartea ei nu a fost pusa acolo doar de dragul de a omori un personaj. A evoluat de la batoasa din primul volum, a realizat ce inseamna sa iubeasca si sa se sacrifice. 

vineri, 5 septembrie 2014

10 Days book challenge #1

Hei. Stiu ca nu am fost prea activa pe blog in aceasta vara si aici ii voi multumi Dianei ca ea a tinut blogul in picioare cand eu nu era. Vara asta chiar am fost ocupata, am fost plecata si in timpul liber ramas preferam sa ma uit la un film sau sa citesc o carte. Asa ca m-am gandit sa revin cu un "10 Days book challenge" gasit la intamplare pe internet. Am preferat unul scurt deoarece unul de 30 de zile m-ar plictisi eventual sau as uita pana la final ca trebuie sa postez.


Ziua 1: Cel mai citit gen

Cred ca cel mai citit gen este cel fantasy, desi incerc sa diversific. Sincer nu am mai citit chiar atat de multe carti fantasy insa comparand numarul de carti din acest gen cu oricare altul, fantasy castiga.

joi, 4 septembrie 2014

Recenzie: Agnes Grey de Anne Bronte

Titlu : Agnes Grey
Seria : /
Autor : Anne Bronte
Numar de pagiini : 215
Colectia "Surorile Bronte" de la Adevarul
Genuri : Dragoste, Fictiune istorica

Recenzie :

Am un rezumat de zece pagini la aceasta carte si totusi nu stiu cu ce anume sa incep. Trebuie sa incep prin a spune ca aceasta carte care este scurta, avand mai putin de 300 de pagini, mi-a luat mult sa o citesc, probabil pentru faptul ca actiunea este lenta. Dar acest lucru nu inseamna ca nu este o carte care merita sa fie citita deoarece autoarea are un stil frumos de a-si expune descrierile pe hartie.

"Sublima sarcina!
Sa-i pregatesti pe copii pentru viata!"

"Agnes Grey" spune povestea unei tinere care in vremea epocii victoriene isi dorea sa fie independenta, isi dorea sa isi ajute familia, dar avea si propriile sale principii, lucru care in vremea respectiva nu se cuvenea la o femeie. Acest mod de a se remarca nu provine din faptul ca isi doreste sa fie diferita fata de familia ei, precum se intampla in "Mandrie si prejudecata", ci chiar datorita bunei cresteri oferite de familia ei. Agnes provine dintr-o familie modesta in care lipsa banilor isi pune amprenta zi de zi. Aceasta se ofera sa ii ajute, implinindu-si in acelasi timp si visul de a fi guvernanta.

Dupa cateva cautari aceasta ajunge sa lucreze la o familie cu trei copii cu varste destul de mici. Ceea ce si-a inchipuit ea ca va fi usor se intampla sa devina greu deoarece respectivii copii, in ciuda varstelor fragede, nu o considera a fi o persoana demna de prezenta lor, acestia facandu-i viata un calvar pe perioada sederii sale la resedinta lor. Agnes realizeaza la scurt timp ca nu toti copii au primit o buna educatie precum ea, aceasta observand influenta negativa adusa copiilor chiar de catre proprii parinti si propriile rude.

Nu paraseste familia de buna voie deoarece doreste sa-si ajute parintii si sora, insa este concediata cu pretextul ca nu a putut sa-si invete elevii nimic, ba chiar acestia au stagnat pe perioada cat ea le-a fost guvernanta.

"Asadar, familia la care aveam sa merg va fi altfel, iar orice schimbare va fi in bine.Ostilitatea ma calise si experienta ma inteleptise, asa ca tanjeam sa-mi recapat demnitatea pierduta in ochii celor a caror opinie era, pentru mine, mai importanta decat parerea lumii intregi."

Ajunge sa lucreze la inca o familie dupa o perioada in care si-a cautat inca o data de lucru. Spre deosebire de copiii din prima familie, acestia au tratat-o mai cu seama, desi si aici era simtit faptul ca ea nu este decat o simpla guvernanta. La resedinta familiei Murray aceasta are la inceput grija de toti cei patru copii, desi ajunge sa ramana doar cu cele doua fete, cu putin mai mici chiar decat ea.Incercarile sale de a integra macar cateva din valorile sale tinerelor sunt fara folos, acestea nefiind interesate de o viata modesta precum a ei, luxul si o viata plina de stil fiind principiile lor.

Pe langa viata pe care o duce incercand sa-si lase putin amprenta pe elevele ei, romanul prezinta si povestea de dragoste dintre Agnes si Weston, noul ajutor al preotului din localitatea in care locuieste impreuna cu familia Murray. Acesta a fost descris de catre cele doua tinere ca fiind "un cap patrat, nesimtit si urat", lucru care nu o descurajeaza pe tanara guvernanta si incepe usor o relatie cu el.

marți, 2 septembrie 2014

O POARTĂ DESCHISĂ SPRE LECTURĂ

Inteligenta nu mai e ce a fost si nu ma refer la nivelul de educatie, ci ma refer la modul in care este vazuta. Inainte cel inteligent conducea haita, era cel pe care se bazau toti si era privit bine, acum haita s-a transformat in turma si conducatorul in petrecaret. Daca bei, fumezi, te droghezi si dansezi pana la 4 noaptea in club esti deja cel mai bazat. Cei care citesc sunt priviti cu ochi rai si aratati cu degetul mai peste tot, acum iti este si frica sa deschizi cartea in clasa sau intr-un loc public de teama sa nu fii judecat. Lucrurile s-au schimbat, si nu s-au schimbat in bine.
Noroc ca mai exista persoane care se ridica si spun "Asa nu!". E greu sa supravietuiesti de unul singur intr-o lume bolnava, asa ca ne-am adunati mai multi, ce-i drept nu intr-un numar foarte mare, dar speram ca in timp isi vor mai gasi si altii curajul de a ne fi alaturi.
Totul a pornit de la Lissa si Sayuki, care au inffintat proiectul "Pagini cu suflet pentru fiecare". Sunt foarte bucuroasa sa fac parte din acest proiect pentru ca intr-un timp foarte scurt am ajuns sa descopar cateva persoane minunate, care pun suflet in tot ceea ce fac. Trebuie sa recunosc ca acest proiect imi cam mananca timpul, dar sunt atat de fericita cand ma gandesc ca am un scop pentru care sa lupt incat nici nu mai conteaza timpul.
La scurt timp de la infiintarea proiectului am aflat ca mai exista persoane implicate intr-un proiect foarte asemanator, numele proiectului este "O poarta deschis spre lectura", va rog sa apasati pe link si sa vedeti mai multe detalii, oamenii din spatele proiectului au depus mult efort si merita a fi sustinuti, daca iubiti lectura, va rog, cel putin dati un share acestor proiecte.