vineri, 5 iulie 2013

Recenzie : Stingerea de Rachel Caine

Titlu :  Stingerea
Seria :  Vampirii din Morganville
Autoare :  Rachel Caine
Numar de pagiini :  384
Editura :  Leda
Genuri : Young Adult, Fantasy, Paranormal
Tip coperta : Cartonata
Obtinuta :  Imprumutata de la biblioteca
Link de cumparare : Elefant.ro | Libris | Corint



Recenzia :

Morganville a reusit sa scape de maleficul si nemilosul Bishop iar toti par sa-si reintre in vietile lor de alta data, unii mai mult, altii mai putin. Eve a primit un rol intr-o piesa si se imprieteneste cu o tanara Kim. Prima intalnire dintre Kim si Claire nu decorge bine absolut deloc, mai ales cand atat Eve cat si Michael par sa nu aibe nici o problema cu ea. Dar ce este mai rau de atat? Faptul ca Shane si Kim au fost pentru scurt timp impreuna iar ea inca mai este interesata de persoana lui.
Kim este o "personalitate" in Morganville. Ea duce un proiect prin care filmeaza toti vampirii, punandu-le intrebari pentru arhiva orasului. Dar totusi nu toti vampirii o suporta, astfel Claire nesimtindu-se singura.
Toata actiunea incepe atunci cand Kim dispare iar micul nostru grup incepe sa afle noi amanunte despre proiectul derulat de Kim, amanunte care ar duce la o serie de crime urate daca ar fi aflate de Amelie.

Parerea mea :

Acest volum, in comparatie cu celelalte a fost putin mai "lipsit de actiune". De fapt a avut la fel de multa actiune ca primul pentru ca ultimele, mai exact cele cu Bishop, au fost pur si simplu pe sistem turbo. Aici a fost putin prea mult finalul.
Stiti genul acela de fete care sunt pe placul tuturor, dar pe care nu le suportati? Ei bine, exact asa este si Kim. Am urat-o pe tot parcursul cartii si chiar am sperat ca va fi omorata. Din pacate nu s-a intamplat asa ceva. In acest volum am facut cunostinta cu latura nesigura a lui Claire. Pe tot parcursul cartii ea credea ca Shane ii va da papucii pentru Kim, mai ales atunci cand a realizat sentimentele ei fata de el.
Totusi am fost trista cititnd acest volum pentru ca Sam nu mai este. Put si simplu trebuia sa iau o pauza de fiecare data cand era mentionat pentru ca nu ma simteam bine stiind ca el nu mai apare sa-i ajute pe ceilalti.
Dar momentele triste provocate de moartea lui Sam au fost alungate de cele amuzante alaturi de Myrnin, care put si simplu imi da de gandit. Fiinta asta inca pare ca are nevoie de acel antidot pentru ca nu este diferenta fata de cum era inainte si cum este acum.
Pe langa Kim, un alt personaj care m-a frustrat a fost Ada. Nu mai intru in amanunte si in legatura cu ea.

Citate :

Vor fi in engleza pentru ca postul initial nu s-a salvat si nu le mai am.

  • “Goodness," Myrnin said quietly. "I don't think I should be watching this. I don't think I'm old enough.”
  • “Claire found herself staring at his feet, which were in bunny slippers.
    Myrnin looked down. "What?" he asked. "They're quite comfortable." He lifted on to look at it, and the ears wobbled in the air.
    "Of course they are," she said. Just when she thought Myrnin was getting his mental act together, he'd do something like that. Or maybe he was just messing with her. He liked to do that, and his dark eyes were fixed on her now, assessing just how weirded-out she was.
    Which, on the grade scale of zero to Myrnin, wasn't much.”
  • “Myrnin," she said. "He didn't show up at the rendezvous." "And? Dude's crazy, in case you didn't notice recently. He probally went of the chase butterflys or something”
  • “Silver nitrate and water in a super soaker," he told her. "My own invention. Ought to be good at twenty feet, kind of like wasp spray."
    Oh. "You get me the nicest things."
    "Anybody can get jewelry. Posers”
  • “As she turned to concentrate on the portal, Eve tugged on Claire's shirt. "What?"
    "Ask him where he got the boots."
    "You ask." Personally, Claire wanted the vampire bunny slippers.”
Punctaj :
4/5

Un comentariu:

  1. Vreau sa citesc aceasta carte, dar am avut alte prioritati inainte.
    Multumim de recenzie :)

    RăspundețiȘtergere

Suntem nerabdatoare sa va citim parerile! :)