duminică, 27 iulie 2014

Citeste romaneste #2

Acest club este initiat de Sayuki, iar scopul lui este de a promova literatura romaneasca. Cartea care urmeaza sa fie citita este aleasa cu ajutorul unui poll, iar cea mai votata va fi cititta de catre participanti in termen de o luna sau o luna jumatate. Dupa ce o citesc participantii ii fac reclama pe blogul pe care-l detin prin recenzii, citate, articole, etc.
Aceasta este deja a doua editie, dar este prima la care eu particip. Pe prima am ratat-o, dar imediat ce am vazut ca a doua editie e in desfasurare m-am hotarat sa particip.
Cartea pe care trebuie sa o citesc este "Scrisoare de dragoste" de Mihail Drumes si pana la data de 31 august trebuie sa fie terminata.
Ma bucur foarte mult ca a iesit aceasta carte, de altfel am mai citit-o odata, dar a fost acum mult timp plus ca sa-l lecturez pe Drumes e mereu o placere.
Acestea fiind spuse o sa ma apuc sa citesc cartea, iar voi daca vreti sa participati atunci intrati Aici si aflati mai multe detalii. Lectura placuta!

sâmbătă, 26 iulie 2014

Books! Love at first sight #3

When Tate Collins meets airline pilot Miles Archer, she knows it isn’t love at first sight. They wouldn’t even go so far as to consider themselves friends. The only thing Tate and Miles have in common is an undeniable mutual attraction. Once their desires are out in the open, they realize they have the perfect set-up. He doesn’t want love, she doesn’t have time for love, so that just leaves the sex. Their arrangement could be surprisingly seamless, as long as Tate can stick to the only two rules Miles has for her.

Never ask about the past.
Don’t expect a future.

They think they can handle it, but realize almost immediately they can’t handle it at all.

Hearts get infiltrated.
Promises get broken.
Rules get shattered.
Love gets ugly.




“Love ain’t always pretty, Tate. Sometimes you spend all your time hoping it’ll eventually be something different. Something better. Then before you know it, you’re back to square one and you lost your heart somewhere along the way.”


“It’s not that I don’t like you, Tate… I just don’t want to like you. I don’t want to like anyone. I don’t want to date anyone. I don’t want to love anyone.”


“If I were capable of loving someone… it would be you.”

… he kills me. Or he kisses me. I can’t tell which, since I’m pretty sure they would feel the same. His lips against mine feel like everything. Like living and dying and being reborn, all at the same time.”

“It’s intense. It’s heartbreaking. It’s devastating. It’s ugly.”

"Tate," He says in a pained whisper. His face moves to my neck, and one of his hands grips my waist... His other hand moves to the back of my head as his lips rest against the skin of my neck. "What do I do?" He whispers. "What the fuck do I do?"


Recenzie: Lola și băiatul de treabă din vecini~ Stephanie Perkins

Titlu: Lola si baiatul de treaba din vecini
Autor: Stephanie Perkins
Traducator: Cristina Jinga 
Editura: Epica
Numar de pagini: 320
Descriere: Lola Nolan nu crede în modă… crede în deghizări.
Cu cât mai scumpă costumaţia — mai strălucitoare, mai absurdă, mai neobişnuită — cu atât mai bine. Dar chiar dacă stilul Lolei este scandalos, ea e o fiică ascultătoare şi-o prietenă cu planuri mari de viitor. Totul e aproape perfect (inclusiv iubitul ei rocker sexy), până în clipa în care spaima vieţii ei devine realitate: gemenii Bell, Calliope şi Cricket, se întorc în cartier. Când Cricket — inventator talentat — păşeşte din umbra surorii lui gemene şi revine în viaţa Lolei, ea trebuie în sfârşit să facă pace cu sentimentele-i de o viaţă pentru vecinul de alături.

„O să vă îndrăgostiți de Lola și băiatul de treabă din vecini. O să vă îndrăgostiți nebunește! Fiecare pagină e scânteietoare!”— SARAH MLYNOWVSKI,


Recenzie:
Daca ati citit aceasta carte si aveti numai ganduri bune in legatura cu ea atunci va recomand sa sariti peste aceasta recenzie.

Cat am citit Lola si baiatul de treaba din vecini nu m-am putut abtine sa nu o compar cu Anna si sarutul frantuzesc.  Cartile au fost similare si in acelasi timp diferite, iar diferentele au adus un minus cartii, dar cred ca acelasi lucru l-au cauzat si asemanarile pentru ca din cauza lor ma tot intorceam la Anna in loc sa ma concentrez asupra Lolei. 
Nu am nimic cu Lola, ba chiar mi s-a parut o tipa foarte tare care isi sustine parerea si nu se lasa intimidata de cei din jur, se imbraca in haine cu totul neobisnuite si se deghizeaza in fiecare zi. Niciodata nu poarta acelasi costum de doua ori.  Dar mi s-a parut mult prea imatura, mult, mult prea imatura si indecisa.
La inceput ne spune ca il uraste pe Cricket si vrea sa dispara, dar acest gand pare sa-i iasa imediat din minte in secunda in care incep sa vorbeasca (lucru care se intampla chiar din prima zi in care el s-a intors) si desi ea tot spune ca are un iubit de fiecare data cand il mentioneaza se gandeste la Cricket si absolut tot ce face are legatura cu el intr-un fel sau altul desi el in majoritatea timpului  nici nu era prezent fizic.  
Am avut dificultati in a mi-l imagina pe Cricket pentru ca Lola la inceput spune ca are picioarele astea super lungi si e mai inalt decat toti baietii pe care-i cunoastea si are parul asta care sta mereu numai in sus si arate ca un fizician nebun (sau ceva de genul, nu-mi amintesc exact), dar pe de alta parte spune ca arata super bine si e greu sa-ti iei ochii de la el. Poate doar eu am problema asta, dar pur si simplu nu mi se pare ca aceste doua descrieri se potrivesc. 
Cricket mi-a fost destul de simpatic, dar e foarte posibil ca aceasta simpatie sa fie provocata de mila pe care o aveam fata de el pentru ca aproximativ din primul moment din care s-au reintalnit el efectiv implora pentru iubirea ei si chiar daca ea avea un iubit el a continuat sa fie langa ea si sa se comporte ca un prieten. Nu am inteles atractia asta dintre ei, vreau sa spun ca am priceput partea in care a fost ceva intre ei in trecut, dar in carte nu este prezentat niciun semn de afectiune (de fapt sunt unele foarte mici pe care poti sa treci extrem de usor). Si aici chiar nu ma pot abtine si trebuie sa fac o comparatie intre ei si Anna cu St Clair. Anna si St Clair au fost prieteni la inceput si autoarea ne-a aratat treptat cum evolueaza relatia lor, cum micile gesturi dintre ei pot insemna mai mult decat parea si m-am atasat chiar eu de cei doi, dar Lola si Cricket? Neah. Nimic.
Nu ma pot hotari daca cei DOI tati ai Lolei au fost un plus sau un minus pentru carte, dar as merge pentru plus. Eu una nu am nimic impotriva gaylor asa ca tatii Lolei au fost total ok pentru mine si mi-a placut cum efectiv il omorau din priviri pe iubitul Lolei, fiind cam prea protectivi, dar nu acesta e rolul parintilor?
Si am ajuns la partea mea preferata: Max. Mi-am dat seama din primele pagini ca Max e personajul de care nu ar trebui sa-mi placa, dar mi-a placut de el, ba chiar e foarte posibil sa fie singurul personaj de care mi-a placut din intreaga carte. E genul de tip care face parte dintr-o trupa si arata oh-men-hot-damn si e cu cativa ani (5 mai exact) mai mare ca Lola, dar are charisma asta si modul cum se comporta cu ea si cum ii suporta parintii care-l ataca constant si singurul lucru la care m-am putut gandi a fost ca Max chiar e un tip dragut. 
Lola l-a mintit la prima intalnire (despre un lucru pe care nu am de gand sa-l dezvalui)  iar el cand a descoperit nu a mai avut atat de multa incredere in ea, dar mi se pare si normal. Iar Lola, dupa aparitia lui Cricket a inceput sa-l minta aproape in continuu.
La sfarsit Max se transforma intr-o persona rea, furioasa si ranchiunoasa, dar parca sentimentele astea nu erau la locul lor, parca nu se potriveu cu Max, asa ca am continuat sa-l plac.
Mai este un lucru care nu mi-a placut la aceasta carte (da, inca unul) acela este faptul ca toata lumea avea cate un talent, absolut toata lumea. Lola- putea sa creeze orice rochie dementiala doar din cateva bucati de material. Cricket- se pricepea la fizica si in a construi chestii ciudate. Calliope, sora lui Cricket- e de o frumusete extraordinara si era una dintre cele mai bune patinatoare. Andy, unul dintre tatii Lolei- gatea prajituri extraordinar de bune.  Norah, mama Lolei- putea sa-ti ghiceasca in ceasca de ceai (what?). Max- canta. Lindsey, prietena Lolei- avea talentul asta ciudat de detectiv, dar tot talent e. 

joi, 24 iulie 2014

Recenzie: Anna si sarutul frantuzesc~Stephanie Perkins

Titlu: Anna si sarutul frantuzesc
Titlu original: Anna and the french kiss
Autor: Stephanie Perkins
Traducator: Cristina Jinga
Editura: Epica
Numar de pagini: 368
Descriere:
De la primul la ultimul rând, cartea este pur şi simplu cuceritoare. E amuzantă, plină de suspans, de neprevăzut şi, bineînţeles – în Paris, cel mai romantic oraş al lumii – de dragoste.
Anna abia aşteaptă ultimul an de liceu în Atlanta, unde are o slujbă ideală, o prietenă credincioasă şi un băiat de care-i place şi de care e pe cale să se îndrăgostească. Se înţelege de ce nu e deloc încântată când e expediată la un internat în Paris – asta până-l întâlneşte pe Étienne St. Clair. Inteligent, cuceritor, frumos, Étienne le are pe toate… inclusiv o relaţie serioasă cu o fată. Dar, în Oraşul Luminilor, dorinţele obişnuiesc să se împlinească. Oare un an de apropiere sentimentală, cu suişurile şi coborâşurile ei, va sfârşi cu mult aşteptatul sărut franţuzesc? Stephanie Perkins ţine tensiunea romantică şi atracţia la intensitate maximă, într-un roman care cu siguranţă o să topească inimi.
Recenzie:
"Un băiat şi o fată pot fi doar prieteni, dar la un moment dat, se vor îndrăgosti unul de celălalt.. poate temporar doar, poate la timpul nepotrivit, poate prea târziu, sau poate pentru totdeauna.."

Sa ai un baiat ca cel mai bun prieten sau poate doar ca prieten mi se pare unul dintre cele mai minunate lucruri din lume pentru ca uneori baietii pot fi mult, mult mai buni decat fetele, pot pastra secrete pentru ca ei nu se duc si barfesc cat e ziua de lunga si sunt buni ascultatori si chiar daca nu te inteleg, cel putin incearca. Nu spun ca acesta este cazul tuturor si de asemeni nu spun ca nu exista si fete cu astfel de calitati, dar eu una am fost mereu mult mai fascinata de prietenia dintre personele de sex opus si cand spun prietenie chiar ma refer la PRIETENIE.
Dar uneori, cand cunosti chiar si cele mai intunecate secrete ale unei persoane, ii stii defectele, calitatile, dorintele, poftele...si tot ramai langa ea e inevitabil sa nu te indragostesti, sa nu cazi in crudul joc al iubirii si sa-ti doreste ceva mai mult.

Anna este o fata de 17 ani care din cauza parintilor ei divortati trebuie sa renunte la viata ei, sa-si paraseasca fratiorul, prietenii si eventualul viitor iubit pentru a pleca in PARIS la o scoala privata. Cand te gandesti ca e in Paris nici nu-ti mai vine sa comentezi, parca te-ai duce cu draga inima si poate acesta ar fi fost si cazul Annei daca nu ar fi fost smulsa efectiv din viata ei, fara niciun drept de a decide. 
Cand ajunge la scoala Anna intalneste un grup de prieteni absolut minunati si uniti care o accepta cu bratele deschise, iar ea pare sa se integreze perfect, dar asta nu inseamna ca si-a uitat vechii prieteni. Prietenii raman prieteni si nu conteaza cat de departe mergem ei raman in sufletele noastre.
Etienne St. Clair este un baiat dragut, sarmant, prietenos si tot-ce-vrei-de-la-un-baiat, dar problemele lui familiare ii umbresc trecutul, prezentul si viitorul. St. Clair se imprieteneste imediat cu Anna si ii arata imprejurimile si o face sa vada Parisul cu alti ochi, dar el are o iubita, asa ca Anna se confrunta cu dificultati cand vine vorba sa-si ascunda sentimentele pentru el, dar pana la urma reuseste.
Personajele, chiar si cele secundare, sunt atat de bine conturate incat uneori pareau reale. Anna se incadreaza perfect in personajele feminine care-mi plac pentru ca este o fata dura care stie sa-si tina in frau sentimentele, are un suflet bun, arata bine, nu este fitoasa si este supusa greselii, ca orice alt om.
St. Clair este de asemeni un personaj remarcabil, iar faptul ca autoarea l-a facut atat de indecis si temator in unele momente m-a facut sa-l iubesc si mai mult. Unii ar spune ca e josnic, dar nu e deloc pentru ca sunt momente in viata in care trebuie sa alegem daca sa o luam inainte sau sa facem o intoarcere de 90 de grade, iar astfel de momente sunt extrem de dificile si sunt convinsa ca nimeni nu poate lua astfel de decizii cat ar clipi. 
"Anna si sarutul frantuzesc" te duce intr-o calatorie a adolescentilor si poate ai spune ca e superficiala si ca nu e nimic din ce nu ai mai citit inainte, dar a scrisa atat de bine si realistic incat in momentul in care incepi sa o citesti nu mai conteaza ca ai citit o duzina de astfel de carti inainte, iar St Clair, o Doamne, St Clair iti va lasa gura apa. As putea spune ca trebuie sa cititi aceasta carte chiar si numai pentru St Clair.

Music time




                                          

Tag #5: Summer in a bag of books

Am gasit acest tag pe blogul Walking on letters, de altfel este si conceput de de fetele care detin blogul si a trebuit neaparat sa-l preiau si eu :)

Reguli:
- selectaţi în tag cărți citite recent (în ultimii 1-2 ani)
- incorporaţi în postare imaginea tag-ului (*cea de sub reguli)
- daţi tag-ul mai departe :)


Fratele meu a vazut acest tag si a vrut sa raspunda si el la intrebari (sau mai bine spus l-am pus eu sa raspunda) si veti putea vedea ce gusturi diferite avem!

1. DRUMUL CĂTRE MARE : O carte pe care ai așteptat mult timp să o citești

Eu: "Printre tonuri cenusii" de Ruta Sepetys este o carte pe care am asteptat-o cu nerabdare sa apara si la noi ca sa o pot citi, m-a cucerit numai citind descrierea si din fericire a fost o carte excelenta pe care o recomand tuturor. 
Fratele meu: "Jucatorul" de Dostoievski
2. RĂSĂRIT DE SOARE : Cartea la a cărei lectură abia așteptai să te întorci după ce te trezeai dimineața

Eu: "Mare Tranquillitatis" de Katja Millay cu siguranta este una dintre cele mai fermecatoare carti si mi-a ajuns foarte usor la suflet (pentru acest lucru trebuie sa-i multumesc lui Krisz pentru ca datorita ei am aflat de aceasta minunatie). Acum ma aflu la a treia lecturare a ei, atat de minunata mi se pare. 
Fratele meu: "Fratii Karamazov" de Dostoievski

3. APUS DE SOARE : O carte pe care ai stat să o citești noaptea

Eu: "Zi dupa zi" de David Levithan m-a prins in universul ei si nu mi-a mai dat drumul. (Aici ii datorez multumiri Alexyei, pentru ca inainte sa-i citesc recenzia nu aveam de gand nici sa ma uit la aceasta carte. Vedeti de ce iubesc blogul Walking on letters?)
Fratele meu: "Shogun" de James Clavell

4. PERLA DIN SCOICĂ : O carte de la care nu aveai mari așteptări, dar pe care ai considerat-o excepțională după ce ai terminat-o

Eu: "E usor sa te iubesc" de Tammara Webber credeam ca este o carte buna si m-am apucat de ea, dar cand am terminat-o cu siguranta mi s-a parut excelenta. 
Fratele meu: "Tai-pan" de James Clavell

5. ARSURĂ DE SOARE : O carte care te-a enervat rău, cu care ai avut o experiență neplăcută

Eu: ”Fluturi” de Irina Binder, desi stiu ca multa lume o adora pentru mine nu a fost decat o telenovela cu un personaj principal extrem de enervant in care nu am putut regasi mai nimic din ce caut eu la orice personaj feminin. 
Fratele meu: "Idiotul" de ati-ghicit-cine Dostoievski

6. VALURILE MĂRII : O carte care a fost multă vreme pe val și care ți-a plăcut și ție

Eu: "Divergent" de Veronica Roth e una din distopiile mele preferate <3
Fratele meu: "Tunele" de Roderick Gordon, Brian Williams

7. CANICULĂ: O carte care ți-a dat bătăi de cap, pe care ai citit-o greu

Eu:"O zi" de David Nicholls a fost o carte frumoasa, dar stilul autorului pur si simplu nu a fost pentru mine asa ca am citit-o extrem de greu.
Fratele meu: "Razboi si pace" de Lev Tolstoi 

8. BRIZA MĂRII: O carte simplă, pe care o consideri lectura ideală pentru vacanța de vară

Eu: "Mostenirea ucigasa" de Gareth P. Jones mereu mi-a starnit rasul si-mi amintesc cu placere de ea. O lectura numai buna de vara.
Fratele meu:  "Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi" de Camil Petrescu

9. BRONZ : O carte care a lăsat o amprentă asupra ta

Eu:”Stolen” de Lucy Christopher, nici nu am cuvinte sa explic de ce, pur si simplu mi-a ajuns pana in adancul sufletului. 
Fratele meu: "Crima si pedeapsa" de Dostoievski

10. VACANȚA DE VARĂ : O carte care ți-a plăcut mult, dar apoi ai regretat că ai terminat-o așa repede

Eu:"Indragostita de un inger" de Federica Bosco. Am si plans cand am vazut ca s-a terminat :(
Fratele meu: "Comedia umana" de Balzac

miercuri, 23 iulie 2014

New in my library #2

Heii, ce mai faceti?
Eu m-am intors din vacanta si acum trebuie sa recuperez tot ce am pierdut/ratat atat pe alte bloguri cat si pe acest blog. Daca in viitorul apropiat o sa va treziti cu o avalansa de comentarii de la mine, va rog sa nu va speriati :))

Am primit pentru recenzie de la Editura Adenium urmatoarele carti:

Am primit pentru recenzie de la Curtea Veche:
Mi-am cumparat:
  • SLAM, din dragoste pentru Layken
  • Rosu ca sangele
  • Jurnalul meu trasnit
  • Urzeala tronurilor I
  • Urzeala tronurlor II

vineri, 18 iulie 2014

Summer Read-a-long TBR + grup pe facebook

Hey! M-am intors, de aceasta data cu TBR-ul meu pentru saptamana ce urmeaza. Trebuie sa mentionez ca am planuri destul de mari. In primul rand ma bucur ca exista destul de multe persoane interesate de acest maraton.

Sunt destul de multe, dar cateva dintre ele le-am ales doar in cazul in care le voi termina pe cele ce sunt pentru provocari.

Oceanul de la capatul aleii de Neil Gaiman indeplineste prima provocare (aceea de a citi o carte care are mai putin de 200 de pagini)

In puterea noptii de Dean Koontz indeplineste a doua provocare (aceea de a citi o carte cu peste 400 de pagini)

Padurea spanzuratilor de Liviu Rebreanu indeplineste, evident, ultima provocare, cea de a citi un clasic. Am inceput cartea aceasta in timpul scolii si m-am oprit nu pentru ca nu imi placea, ci pentru ca eram intr-o perioada aglomerata. 

Chemarea cucului de Robert Galbraith indeplineste a treia provocare (de a citi o carte pe care dorim sa o citim de mult). Imi doream de ceva vreme sa citesc aceasta carte doar ca niciodata nu apucasem sa o cumpar sau sa o imprumut si de curand am castigat-o, asa ca trebuie sa o citesc.

De 19 ori Katherine de John Green si Alegerea de Kiera Cass le-am adaugat doar pentru cazul in care le termin pe primele patru. Nu stiu pe care dintre ele o voi citi in cazul in care se va intampla asa ceva. Poate imi puteti recomanda voi?

Si inca un lucru. Am facut un grup pe facebook deoarece am observat ca exista persoane interesate de acest maraton dar care nu au bloguri. Aici gasiti grupul daca sunteti interesati.


marți, 15 iulie 2014

Noutăți de vară, Editura Univers

O călătorie în India, Gonçalo M. Tavares

Traducere Laura Bădescu


Bloom pleacă în India, în căutarea înţelepciunii sau a unei femei. De fapt, caută uitarea, după două tragedii care i‐au răpit totul. Străbate până în India drumul cel mai lung, cel care trece prin şapte mii de cărţi citite şi prin Europa întreagă. Însă, ajuns la destinaţie, Bloom va descoperi că Occidentul şi Orientul vorbesc aceeaşi străveche limbă a prădătorilor.

Scriitorul portughez Gonçalo M. Tavares, născut în 1970, a fost recunoscut încă din primii ani ai carierei sale ca un fenomen literar. Romanul său Jerusalém a fost distins în 2005 cu Premiul José Saramago pentru tinerii scriitori sub treizeci şi cinci de ani. În discursul ţinut la ceremonia de decernare a premiului, José Saramago a spus: „Gonçalo M. Tavares nu are dreptul să scrie atât de bine la numai 35 e ani: îţi vine să‐l pocneşti!“. În 2010, Aprender a rezar na Era da Técnica a primit în Franţa prestigiosul Prix du Meilleur Livre Étranger. Seria de zece volume O Bairro, tradusă în 20 de ţări, descrie un cartier utopic în care evoluează, în scurte povestiri filosofico‐ludice, personaje precum domnul Valéry, domnul Calvino, domnul Walser sau domnul Brecht. Cărţile lui Gonçalo M. Tavares sunt traduse în patruzeci şi şase de ţări, critica literară îl aclamă ca pe un „geniu înnăscut“, un „autor incredibil“ (Courrier nternational), iar lista premiilor primite în Portugalia şi în străinătate e impresionantă. Călătorie în India, un „roman în versuri“ care poate fi citit ca o poveste filosofică sau o istorie fantastică, a fost descris ca „una dintre cele mai frapante cărţi din literatura europeană recentă“ (Le Monde).

http://www.edituraunivers.ro/211-o-c%C4%83l%C4%83torie-%C3%AEn-india-9786068543062.html


Seara cântărețelor, Lidia Jorge

Traducere Laura Bădescu


În garajul unei clădiri din Lisabona, un pian negru cântă singur, fără să fie atins de degetele cuiva, iar muzica lui ajunge până în Africa. Sau, cel puţin, astfel i se relatează publicului povestea formării unui grup muzical compus din cinci tinere femei: Solange, o studentă de nouăsprezece ani, vizitată adesea de „zeul micii poezii“; surorile Nani și Maria Luísa Alcides , soprane cu formaţie clasică; Madalena, „The African Lady“, cea mai tulburătoare voce a grupului, capabilă de extraordinare modulaţii de jazz şi blues; şi, nu în ultimul rând, ambiţioasa Gisela Batista. Dar cât de mult trebuie să sacrifice fiecare pentru a atinge faima? 

După douăzeci şi unu de ani, Solange, vocea narativă a romanului, ne dezvăluie teribilul secret care a dus la destrămarea grupului.

Lídia Jorge (n. 1946) a făcut studii de literatură franceză în Lisabona. Primul său roman, O Dia dos Prodígios, apărut în 1980, e considerat o contribuţie majoră la literatura portugheză a ultimelor decenii. Următoarele două romane, O Cais das Merendas (1982) şi Notícia da Cidade Silvestre (1984), au câştigat ambele Premiul pentru Literatură al oraşului Lisabona. În 1998, O Vale da Paixão a fost distins cu numeroase premii, printre care The P.E.N. Club Fiction Prize, iar în 2000, aceeaşi carte a obţinut Premiul Jean Monnet pentru Literatură Europeană. Romanul O Vento Assobiando nas Gruas (2002) ia adus Lídiei Jorge Grande Prémio da Associação Portuguesa de Escritores şi Prémio Correntes d’Escritas. Seara cântăreţelor este cel mai recent roman al Lídiei Jorge (2011). Le Magazine Littéraire, întrun număr dedicat celor mai mari zece scriitori străini traduşi în Franţa, o aşeza pe Lídia Jorge printre autori precum Zadie Smith, Mo Yan, Orhan Pamuk, Alice Munro, John Irving.

http://www.edituraunivers.ro/213-seara-c%C3%A2nt%C4%83re%C8%9Belor-9786068543055.html

Ultimul om, Mary Shelley

Traducere Dan Ciobanu


În secolul XXI, omenirea, devastată de ciumă, se află în pragul extincţiei. Și, pentru că nu există leac, evenimentele se precipită, iar protagoniştii, în încercarea de aşi salva vieţile, pleacă în căutarea unui tărâm iluzoriu, a unui nou eden care să prezerve umanitatea. În final, rămas singur, naratorul trăieşte cu speranţa că undeva, întrun colţ al planetei, există măcar un supravieţuitor şi porneşte în căutarea lui.

Mary Wollstonecraft Godwin (17971851), cunoscută mai târziu sub numele de Mary Shelley, sa născut în familia lui William Godwin, jurnalist, filosof şi romancier, şi a feministei Mary Wollstonecraft. În 1814, a început o relaţie cu poetul şi filosoful Percy Bysshe Shelley, pe atunci căsătorit. După sinuciderea soţiei acestuia, cuplul, care timp de doi ani fusese nevoit să înfrunte ostracismul societăţii şi o situaţie financiară precară, sa căsătorit. După moartea prematură a soţului ei, Mary Shelley sa dedicat editării şi publicării operelor lui.\
Autoare de eseuri, biografii, cărţi de călătorii, povestiri şi romane, Mary Shelley a rămas în istoria literaturii în special datorită romanului său Frankenstein sau Prometeul modern, considerat a fi un amestec de science fiction şi roman gotic cu influenţe din mişcarea romantică. Dar nu Frankenstein, care ia adus celebritatea, a fost romanul ei favorit, ci The Last Man (Ultimul om), publicat în 1826.

http://www.edituraunivers.ro/212-ultimul-om-9786068543024.html

luni, 14 iulie 2014

Recenzie : Hidden beneath de Lauryn April

Titlu : Hidden beneath
Seria : Into the deep
Autor : Lauryn April
Numar de pagiini : 303
Editura : -
Genuri : Young Adult, Paranormal

Carte primita de la autoare pentru recenzie.

Descriere:

Just when Ivy Daniels thought her life was going exactly how she wanted it, a surprise visitor arrives to shake up her world. Two years after an accident left Ivy with the ability to read minds she’s finally put her past behind her. Now, the summer after her senior year of high school Ivy is looking forward to going away to college and enjoying the rest of her vacation with her best friend Charlie and boyfriend Aden. The life altering events of her junior year of high school that made her realize things aren’t always as they appear have been pushed to the back of Ivy’s mind, and so has the memory of the one person who helped her though them – that is until he shows up on her door step a month before she leaves for L.A. asking for her help.

Where has Ivy’s ex-boyfriend, Brant, been, and why did he leave? Find out in this sequel to Into the Deep that will lead take you on an adventure filled with secrets, lost love, and forgiveness.

COMING SUMMER 2013

Recenzie:

Hidden beneath mi-a adus aminte de ce am adorat primul volum, Into the deep. Stilul autoarei este unul usor, cu o descriere a evenimentelor ce nu te plictiseste si care te face sa ramai alert de la inceput pana la final. Nu esti introdus in intreaga actiune inca din prima pagina, asa cum o fac de obicei continuarile. Totul este linistit.

Ivy se pregateste pentru un nou inceput, facultatea. Ultimul an i-a adus normalitatea de mult pierduta, iar viitorul nu pare a aduce nimic altceva decat lucruri bune. Desi ea si prietenul ei, Aden, vor merge la facultati diferite, in state diferite, ea nu crede ca acest lucru va fi un impediment, nu crede ca relatia lor nu ar putea rezista. Charlie, prietena ei cea mai buna va invata la aceeasi facultate si isi vor petrece urmatorii ani distrandu-se, acomodandu-se la viata de facultate. 

Visele si planurile ei sunt spluberate in momentul in care Aden se desparte de ea. Deoarece lucrurile continua sa se inrautateasca, la scurt timp la usa sa isi face aparitia Brant, fostul ei prieten care cu mai bine de un an in urma a parasit orasul fara a da vreo explicatie, pentru a-i cere ajutorul. Din cauza sentimentelor care nu s-au stins, dar si din nevoie de a trece peste datoria pe care o are fata de el, Ivy pleaca intr-o misiune periculoasa din doua puncte de vedere. Scopul lui Brant este unul ce ar putea sa ii omoare pe amandoi, dar si sentimentele ei fata de el ar putea sa revina la cele initiale. 

Cum am mentionat, Hidden beneath a fost o carte minunata, la fel ca precedenta. Este trist faptul ca unele carti bune, precum aceasta, sunt puse in umbra de alte carti doar pentru ca respectivele au avut o sansa de a fi publicate de o editura (cunoscuta), in timp ce aceasta a fost publicata de autoarea insasi.

Cartea aceasta dezleaga un mister ce a fost mentionat in primul volum, si anume disparitia mamei lui Brant. Acesta a pornit in cautarea adevarului, dar a realizat ca de unul dingur nu se poate descurca deci a ajuns sa apeleze la Ivy si puterile ei de a citi gandurile dobandite in primul volum. Volumul a fost tensionat din punctul de vedere al misterului si mi-am imaginat toata actiunea ca si cum as fi vazut un film, cu toate detaliile posibile, nu ca si cum as fi citit o carte. In destul de multe ocazii deciziile luate de Ivy mi s-au parut logice si nu exagerate. 

Tensiunea totusi nu a provenit doar din cauza misterului in sine, ci a venit si din relatia celor doi. Ivy se simtea ca si cum ii era datoare lui Brant pentru ajutorul si increderea oferite atunci cand ceilalti ar fi catalogat-o ca si nebuna. Relatia lor s-a dezvoltat pe parcurs, de aceasta data totul fiind diferit. De aceasta data deja se cunoasteau mai bine, stiau de ce ar fi capabili si realizau ca grabind lucrurile nu vor rezilva nimic. 

A existat si ideea unui triung amoros, insa nu a fost nimic accentuat. Aden nu si-a facut simtitta prezenta decat prin conversatiile celor doi sau prin apelutile telefonice dintre el si Ivy, care si asa nu prea au existat.

4.5

vineri, 11 iulie 2014

Editura ADENIUM, nou partener al blogului.


Am marea placere/ bucurie de a anunta ca avem un nou parteneriat cu Editura ADENIUM. O editura care a ajuns la sufletul meu atat prin cartile publicate cat si prin initiativa si dedicarea lor. 

Despre editura:

ADENIUMUN EXERCIȚIU AL EXCELENȚEI

Nu ajunge să fii bun, trebuie să fii diferit și de aceea în fiecare zi ne propunem câte un exercițiu al excelenței. Editura ADENIUM împărtășește tuturor pasiunea pentru carte, cultură și știință, la superlativ!

Povestea e simplă. Pentru că numai ceea ce pornește din inimă poate ajunge la alte inimi, toate reușitele noastre au decurs firesc din preocuparea de a dărui bucurie, cunoaștere, valoare.

În februarie 2013, Editura Adenium – până atunci specializată în literatură și benzi desenate pentru copii – a devenit editură generalistă. Și de aici lucrurile au decurs cu rapiditate: 365 de zile de exersare a excelenței, 48 de titluripublicate în 12 colecții (poezie, proză, literatură pentru copii), 10 participări la Târguri de Carte și numeroaseparteneriate în organizarea unor evenimente de anvergură (printre care Festivalul Internațional al Educației și Festivalul Internațional de Literatură și Traducere). Lansări de carte cu ecouri puternice în presă, colaboratori de renume, evenimente în aer liber, spectacole de teatru pentru copii. Perfecționism, originalitate și miez.

Am lansat deja provocarea celei de-a doua ediții a Concursului de Debut ADENIUM START, după ce prima ediție a adus în atenția publicului două bestseller-uri și încă zece tineri scriitori foarte talentați.

Un loc special îl ocupă proiectul recent preluat de către Editura Adenium: editarea și promovarea Revistei CulturaleTIMPUL, o marcă înregistrată a culturii românești.






ADENIUM START este un concurs pentru scriitorii romani care nu au debutat inca.
Datorita acestui concurs am facut cunostinta cu aceasta editura, deoarece mi-a atras atentia in mod deosebit. E prima initiatica de acest gen pe care o vad si ma bucurataremult faptul ca romanii vor avea insfarsit ocazia de a-si arata talentele.
GO ADENIUM!


S-au reîntâlnit întâmplător după douăzeci de ani și, depănând amintiri țesute pe canavaua singurătății, laitmotivul existenței fiecăruia dintre ei, un secret păstrat de ea cu sfințenie în toată această perioadă va ieși la lumină, pe cât de dramatic, pe atât de real.
Povești multicolore de iubire, evocate cu nostalgie de oameni care i-au cunoscut toate fațetele, când roz, când incolore…

„Nicolae Sirius a locuit un timp în Austria, apoi nouă ani în Australia, doi în Germania şi, de mai bine de cincisprezece ani, trăieşte în Japonia. A plecat de aici ca poet şi revine, iată, acum, ca romancier – după ce a mai publicat piese de teatru sau eseuri. Cum se văd, peste ani, oamenii şi întâmplările din ţară prin retina lui neliniştită şi călătoare, prin filtrul unor experienţe de viaţă incredibile? Dar o poveste de dragoste?... Cititorii acestei cărţi vor afla cu siguranţă şi se vor lăsa cuceriţi.” (Aurel Maria Baros)

„Romanul este o dezbatere asupra societăţii româneşti din ultimii ani ai totalitarismului şi primii ani ai tranziţiei. Peste drama romanului, autorul ţese o pânză diafană a unei realităţi iluzorii, în care înfăşoară cu delicateţe gândurile personajelor prinse în eternul joc al iubirii. Poveştile de dragoste glisează, se întrepătrund, se reiau într-un alt plan, creând senzaţia că adevărata dezbatere se referă la iubire.” (Aurel Antonie)






Pentru că unii se nasc prea buni și prea multi-talentați, avem șansa unor cărți cum este Pisica ruptă. Mircea Daneliuc pune la bătaie o poveste spumoasă despre viața (până acum) secretă a cineaștilor din vremurile românești când pelicula de film se dădea la rație, exact la fel ca pâinea și salamul de soia. Personaje de„legendă” ca Albani, Dinu Seralu și Vasilica Cur-de-Fier, într-o doză incredibilă de umor, creativitate și sarcasm.











Destin încarcerat prezintă povestea captivantă a unui tânăr om de afaceri care dansează un tango periculos cu destinul. Lumea se lasă cucerită, pas cu pas, de succesul și forța sa, iar viața pare să-i ofere totul pe tavă. Până într-o zi. Realitatea imediată poate încătușa tot ceea ce ne aparține, dar nu și ceea ce suntem.

Inca o dorinta

“Stelele nu mai străluceau, dar îi împliniseră dorinţele.”

Dragii mei,
Am plăcerea de a vă anunța că a mea frumoasă, minunată carte - Încă o dorință - și-a desfăcut aripile și e pregătită să zboare către voi!
Mai mult decât o simplă carte, Încă o dorință este un vis împlinit. Mi-am dorit ca povestea să meargă mai departe, să aducă zâmbet celor care o citesc și să le aducă aminte că dorințele se împlinesc atunci când sunt rostite cu voce tare. Mi-am mai dorit, plecând de la o anumită întâmplare din carte, să pot face ceva pentru copii. De aici și misiunea. O parte din încasăriva fi donată unei asociații caritabile. Cât? Voi veți decide!
Cartea, în format ebook (pdf, epub, mobi),poate fi comandată de pe situl www.incaodorinta.com, ale cărui pagini vă invit să le descoperiți și, la final, să vă puneți o dorință. Se va împlini!
Despre carte
O lectură uşoară, agreabilă, incitantă. O carte ce răspândeşte, cumva, prin filele ei, un aer de destin.
Ana, prietenele ei şi personajele masculine care li se alătură acestora pe parcurs conturează, de fapt, o poveste de viaţă, ţesută simplu şi captivant prin toate gândurile, replicile vii ş iîntâmplările aproap eincredibile prin care trec cu toţii.
Multă dragoste, coincidenţe frumoase sau dureroase, un eveniment foarte nefericit urmat îndeaproape de un accident, suferinţa şi rătăcirea aduse de moartea celui iubit, întâlniri spectaculoase, dorinţe şi speranţe nerostite, o căutare neobosită a iubirii şi nenumăratele întrebări, mai mult retorice, care o însoţesc, locuri exotice, iar apoi Bucureştiul cu nopţile lui seducătoare — toate sunt parte din acest roman ce se remarcă în special prin spiritul lui antrenant şi prin cara cterul real al întâmplărilor. O carte plină de surprize, la fel ca viaţa însăşi!
"Cât de oarbă e, uneori, dragostea! Cineva ar trebui să ne arate drumul, pentru că, de cele mai multe ori, suntem incapabili să-l vedem singuri." – Ana

Despre autor

“Cine e Andres? Eu o cunosc. Cunosc esențialul. L-am întâlnit în ochii ei și apoi în carte. Ca să o prezint pe Andres trebuie să vorbesc în modul meu despre esențial. Și el e ascuns printre rânduri și printre gene și e mai ales în simboluri. Simbolurile din cartea ei: marea și fluturii care însoțesc povestea Anei.
(…) Andres e ca marea. Capabilă de o iubire profundă, adâncă, constantă, masivă. Ca adâncimea și robustețe amării. Ca să înțelegi iubirea ei trebuie să cunoști marea. Marea există și atât. E un fenomen în sine, un mister, o lume inaccesibilă muritorilor, un miraj periculos și promisiunea unei alte realități. E ca iubirea. Un soi de esență a noastră pe care nu o putem prinde în forme, nu o putem poseda sau împărți după bunul nostru plac.
Fluturi și mare. Dorință și iubire. Seducție și femeie. Ana si Andres. Tot atâtea nume pentru felul tău unic de a exprima darul suprem.” - Una dintre femei

Detalii tehnice:
Titlu: Încă o dorință
Autor: Andres
Nr. Pagini: 269
An apariție: 2014
Formate disponibile: epub, mobi, pdf

Situl cărții: www.incaodorinta.ro

Proiect susținut de Serial Readers.


Imi cer mii de scuze pentru intarzierea uriasa! Ar fi trebuit sa postez aceste lucruri pe data de 7 a acestei luni, insa am avut probleme cu leptopul si cu netul (au venit una peste alta) si nu am avut cum. Mii de scuze!
O sa revin si cu o recenzie, dar va mai dura putin pentru ca in putin timp plec intr-o mini vacanta. Dar cititi cartea! Cititi-o pentru ca este extraordinara!

duminică, 6 iulie 2014

Summer Read-a-thon 2014


Hei. Multi dintre voi probabil cunoasteti deja termenul de read-a-thon. Read-a-thon-ul poate dura de la cateva zile, pana la cateva saptamani, desi cele mai intalnite sunt read-a-thon-urile de maxim o saptamana. Cum acest aveniment este intalnit in blogosferele straine, cat si pe youtube (booktuberi) m-am gandit sa incercam si noi sa facem un maraton. Tin sa anunt din timp ca nu stiu daca au mai fost sau va fi vreun alt read-a-thon.

Ce trebuie sa faceti intr-un read-a-thon? Cum spune si numele, trebuie sa cititi cat de mult puteti intr-un anumit interval de timp, in cazul nostru, o saptamana. Si pentru a face lucrurile mai interesante m-am hotarat sa creez si niste challenge-uri. Stiu ca ideea asta a fost folosita la un read-a-thon de anul trecut si mi s-a parut ca a fost totul chiar mai intereant deoarece pe langa faptul ca incercam sa citim cat de mult putem, incercam sa atungem si niste obiective.

Aceste obiective sunt:
  • sa citesti o carte scurta (sub 200 de pagini)
  • sa citesti o carte lunga (peste 400 de pagini)
  • sa citesti o carte scrisa de un autor roman/sa citesti un clasic roman
  • sa citesti o carte pe care ai vrut sa o citesti de mult, dar de care nu te-ai apucat niciodata
Cam acestea sunt obiectivele. Primele doua stiu ca au fost folosite la read-a-thon-ul de care v-am spus, al treilea obiectiv era de fapt sa citeasca o carte clasica, dar pentru a face lucrurile mai interesante m-am gandit sa schimb putin lucrurile.

Daca sunteti inspirati puteti combina obiectivele. Spre exemplu puteti citi o carte romaneasca care este fie sub 200 de pagini, fie peste 400 de pagini. 

La final, adica in ultima zi sau chiar in prima zi dupa maraton pueti face un wrap up pentru a anunta daca v-ati atins obiectivele sau nu, cat de mult ati citit, daca v-ati schimbat pe parcurs cartile alese.

Doritorii tot ce trebuie sa faca este sa anunte intr-un comentariu daca doresc sa participe si sa creeze un post legat de acest maraton (pe care de altfel sa-l lase in comentariu). Ar fi foarte frumos ca multi blogeri sa participe la acest maraton.


Data:
28.07-02.08

sâmbătă, 5 iulie 2014

Tag #4: Social media book

Twitter - Cea mai scurtă carte dintre preferatele tale
Nu prea citesc carti scurte, dar cred ca "Declaratia" ar merge, desi are 250 de pagini :D


Facebook - O carte pe care toată lumea te-a presat să o citești
Cred ca "Mara", desi lumea nu ma prea preseaza cand vine vorba de citit, toti stiu ca citesc ce vreau si cand imi vine cheful :))

Tumblr - o carte pe care ai citit-o înainte să fie cool 
Asta e o intrebare usoara: "Sub aceeasi stea", o citesem inainte ca toata lumea sa inceapa a boci si a se plange de finalul ei pe toatele siteurile, dar oricum, mie nu mi s-a parut chiar asa mare chestie.

Myspace - O carte despre care nu îți amintești dacă ți-a plăcut sau nu
Nu prea uit astfel de lucruri, dar ca sa dau totusi un raspuns cred ca "Daca as ramane"

Instagram - O carte care a fost atât de frumoasă încât a trebuit să îi faci o fotografie
Au avut mai multe, dar pentru ca doua se vor afla in raspunsurile urmatoare voi alege "E usor sa te iubesc"

YouTube - O carte care ți-ai dori să devină film
"ALEGEREA" Iup, cred ca va fi un film foarte bun, chiar daca exista "Burlacul" (pe care nu-l urmaresc)

Goodreads - O carte pe care o recomanzi tuturor
"MARE TRANQUILLITATIS". Toata lumea trebuie sa o lectureze macar o data!

Tag #3: BOOK of Books

Am gasit pe blogul Smile now...die later un tag foarte dragut in care trebuie sa formezi cuvantul BOOK din cartile pe care le ai in biblioteca.
La inceput mi-am spus ca voi face literele pe rand, necrezand ca am suficiente carti in biblioteca, dar in mod surprinzator mi-au mai ramas si nici macar nu a trebuit sa ma folosesc de cartile vechi, antice si de demult pe care le pastrez intr-o cutie.

Sunt incantata de rezultatul final, a iesit chiar foarte dragut, dar nu-mi place ca am ales un "peisaj" cam naspa, dar nu-i nimic. Poate voi mai incerca sa fac asta o data, in viitorul indepartat si atunci voi sti sa "lucrez" prin alte locuri :)
Daca doriti sa faceti si voi acest tag, il puteti lua cu draga inima, eu m-am bucurat foarte mult lucrand la acest proiect.

miercuri, 2 iulie 2014

Recenzie: Starters~Lissa Price

Titlu: Starters
Autor: Lissa Price
Traducator: Mihai-Dan Pavelescu
Editura: Trei
Anul aparitiei: 2013
Numar de pagini: 312
Descriere: O fata trebuie sa faca o alegere cumplita. Parintii ei? Morti. Fratele ei? Bolnav. Salvarea? Este posibila... Cu pretul de a fi altcineva! In cine poate sa aiba incredere? In nimeni.

Bine ati venit intr-un Los Angeles al viitorului! Un razboi biologic a decimat populatia de varsta medie. Au supravietuit doar cei care apucasera sa fie vaccinati: tinerii si batranii. Callie, in varsta de saisprezece ani, descopera Banca de Corpuri unde adolescentii isi inchiriaza trupurile adultilor instariti ce isi permit luxul de a redeveni tineri. Dar neurochipul ei functioneaza gresit, iar Callie ajunge sa afle lucruri pe care nu trebuia sa le stie si ia cunostinta de planul diabolic al Bancii de Corpuri...

inceputul anului viitor.

“Oare Cenușăreasa s-a gândit vreodată să-i mărturisească adevărul prințului în seara când s-a bucurat de frumoasa ei rochie de bal? Oare s-a gândit măcar să-i spună, știi, prințe, caleașca nu-i a mea, de fapt sunt o biată slujnică, murdară și descultă, care beneficează de o perioadă determinată de fericire? Nu. Ea și-a exploatat momentul de grație. Iar apoi a dispărut în tăcere după miezul nopții.”


Recenzie:
De multe ori ne dorim ceea ce nu avem sau suntem prea nerabdatori ca sa asteptam. 
De cate ori nu spun copii ca vor sa cresca, ca vor sa devina adulti? De cate ori nu ai spus chiar tu asta in propria ta copilarie?
"Starters" ne prezinta o lume distopica in care prezentul e tot ceeea ce conteza. Trecutul nu poate decat sa te raneasca, iar viitorul e mult prea imprevizibil ca sa te mai gandesti la el. V-ati intrebat vreodata care e diferenta dintre "a trai" si "a exista", multi spun ca sunt sinonime. Nu sunt, iar Starters accentueaza acest lucru.
Eu una mereu am considerat batranii ca fiind ghizi ai vietii, batranii iti pot da o multime de sfaturi grozave care 
sa te ridice de la pamant si care sa te determine sa lupti. Dar pana si aceste fiinte pot fi incredibil de egoiste, tanjesc dupa tinerete, tanjesc dupa lumea lor de mult apusa, dar pana acum nu au avut nimic de facut in legatura cu acest lucru. Dar "Starters" ne prezinta oportunitatea lor, o oportunitate nemaipomenita din punct de vedere tehnologic, dar care poate distruge viata multor tineri.
Batranul este cel care infiinteaza "Banca de corpuri" sau mai "frumos" spus "Destinatii splendide", un loc unde cei tineri isi doneaza pentru scurt timp corpul celor batrani, pentru a primi bani, pentru a avea din ce trai. El cred ca este cel mai misterios personaj care mi-a atras cu adevarat atentia si m-a facut mereu sa ma intreb ce se afla in spatele mastii. Sunt egoista daca spun ca vreau ca eroina noastra, Callie, sa se mai intalneasca cu el?
Si ca tot am mentionat-o pe Callie ce ar fi sa spun cate ceva despre ea. Eroina noastra este intruchiparea unei surori perfecte, nu prin fizic sau mentalitate, desi nu duce lipsa de niciuna, dar in special prin iubirea ei fata de fratiorul ei mai mic, Tylor. Callie e dispusa sa-si sacrifice viata, sa mearga spre necunoscut, poate spre moarte numai ca sa ii ofere o viata mai buna fratiorului ei.
Callie a avut multe de infruntat pe drum si m-a mirat faptul ca a avut  determinarea necesara sa duca lucrurile pana la capat chiar daca confuzia isi facea loc in fiecare particica a fiintei ei. Intr-o lume in care nu mai stii in cine sa ai incredere Callie trebuie sa ia hotararea grea de a-si respinge sentimentele, doar ca mai tarziu sa-si dea seama ca acestea pot fi singura ei scapare.
Mi-a placut enorm de mult aceasta carte, am fost cu totul captivata de ea, desi de la un timp incetasem sa mai citesc acest gen de carti, pe motiv ca toate se aseamana, ei bine "Starters" a fost o surpriza placuta si o sa fac in curand si recenzia urmatorului volum :)
Nota mea pentru aceasta carte este 4,5/5!