luni, 14 iulie 2014

Recenzie : Hidden beneath de Lauryn April

Titlu : Hidden beneath
Seria : Into the deep
Autor : Lauryn April
Numar de pagiini : 303
Editura : -
Genuri : Young Adult, Paranormal

Carte primita de la autoare pentru recenzie.

Descriere:

Just when Ivy Daniels thought her life was going exactly how she wanted it, a surprise visitor arrives to shake up her world. Two years after an accident left Ivy with the ability to read minds she’s finally put her past behind her. Now, the summer after her senior year of high school Ivy is looking forward to going away to college and enjoying the rest of her vacation with her best friend Charlie and boyfriend Aden. The life altering events of her junior year of high school that made her realize things aren’t always as they appear have been pushed to the back of Ivy’s mind, and so has the memory of the one person who helped her though them – that is until he shows up on her door step a month before she leaves for L.A. asking for her help.

Where has Ivy’s ex-boyfriend, Brant, been, and why did he leave? Find out in this sequel to Into the Deep that will lead take you on an adventure filled with secrets, lost love, and forgiveness.

COMING SUMMER 2013

Recenzie:

Hidden beneath mi-a adus aminte de ce am adorat primul volum, Into the deep. Stilul autoarei este unul usor, cu o descriere a evenimentelor ce nu te plictiseste si care te face sa ramai alert de la inceput pana la final. Nu esti introdus in intreaga actiune inca din prima pagina, asa cum o fac de obicei continuarile. Totul este linistit.

Ivy se pregateste pentru un nou inceput, facultatea. Ultimul an i-a adus normalitatea de mult pierduta, iar viitorul nu pare a aduce nimic altceva decat lucruri bune. Desi ea si prietenul ei, Aden, vor merge la facultati diferite, in state diferite, ea nu crede ca acest lucru va fi un impediment, nu crede ca relatia lor nu ar putea rezista. Charlie, prietena ei cea mai buna va invata la aceeasi facultate si isi vor petrece urmatorii ani distrandu-se, acomodandu-se la viata de facultate. 

Visele si planurile ei sunt spluberate in momentul in care Aden se desparte de ea. Deoarece lucrurile continua sa se inrautateasca, la scurt timp la usa sa isi face aparitia Brant, fostul ei prieten care cu mai bine de un an in urma a parasit orasul fara a da vreo explicatie, pentru a-i cere ajutorul. Din cauza sentimentelor care nu s-au stins, dar si din nevoie de a trece peste datoria pe care o are fata de el, Ivy pleaca intr-o misiune periculoasa din doua puncte de vedere. Scopul lui Brant este unul ce ar putea sa ii omoare pe amandoi, dar si sentimentele ei fata de el ar putea sa revina la cele initiale. 

Cum am mentionat, Hidden beneath a fost o carte minunata, la fel ca precedenta. Este trist faptul ca unele carti bune, precum aceasta, sunt puse in umbra de alte carti doar pentru ca respectivele au avut o sansa de a fi publicate de o editura (cunoscuta), in timp ce aceasta a fost publicata de autoarea insasi.

Cartea aceasta dezleaga un mister ce a fost mentionat in primul volum, si anume disparitia mamei lui Brant. Acesta a pornit in cautarea adevarului, dar a realizat ca de unul dingur nu se poate descurca deci a ajuns sa apeleze la Ivy si puterile ei de a citi gandurile dobandite in primul volum. Volumul a fost tensionat din punctul de vedere al misterului si mi-am imaginat toata actiunea ca si cum as fi vazut un film, cu toate detaliile posibile, nu ca si cum as fi citit o carte. In destul de multe ocazii deciziile luate de Ivy mi s-au parut logice si nu exagerate. 

Tensiunea totusi nu a provenit doar din cauza misterului in sine, ci a venit si din relatia celor doi. Ivy se simtea ca si cum ii era datoare lui Brant pentru ajutorul si increderea oferite atunci cand ceilalti ar fi catalogat-o ca si nebuna. Relatia lor s-a dezvoltat pe parcurs, de aceasta data totul fiind diferit. De aceasta data deja se cunoasteau mai bine, stiau de ce ar fi capabili si realizau ca grabind lucrurile nu vor rezilva nimic. 

A existat si ideea unui triung amoros, insa nu a fost nimic accentuat. Aden nu si-a facut simtitta prezenta decat prin conversatiile celor doi sau prin apelutile telefonice dintre el si Ivy, care si asa nu prea au existat.

4.5

Un comentariu:

Suntem nerabdatoare sa va citim parerile! :)