vineri, 11 iulie 2014

Editura ADENIUM, nou partener al blogului.


Am marea placere/ bucurie de a anunta ca avem un nou parteneriat cu Editura ADENIUM. O editura care a ajuns la sufletul meu atat prin cartile publicate cat si prin initiativa si dedicarea lor. 

Despre editura:

ADENIUMUN EXERCIȚIU AL EXCELENȚEI

Nu ajunge să fii bun, trebuie să fii diferit și de aceea în fiecare zi ne propunem câte un exercițiu al excelenței. Editura ADENIUM împărtășește tuturor pasiunea pentru carte, cultură și știință, la superlativ!

Povestea e simplă. Pentru că numai ceea ce pornește din inimă poate ajunge la alte inimi, toate reușitele noastre au decurs firesc din preocuparea de a dărui bucurie, cunoaștere, valoare.

În februarie 2013, Editura Adenium – până atunci specializată în literatură și benzi desenate pentru copii – a devenit editură generalistă. Și de aici lucrurile au decurs cu rapiditate: 365 de zile de exersare a excelenței, 48 de titluripublicate în 12 colecții (poezie, proză, literatură pentru copii), 10 participări la Târguri de Carte și numeroaseparteneriate în organizarea unor evenimente de anvergură (printre care Festivalul Internațional al Educației și Festivalul Internațional de Literatură și Traducere). Lansări de carte cu ecouri puternice în presă, colaboratori de renume, evenimente în aer liber, spectacole de teatru pentru copii. Perfecționism, originalitate și miez.

Am lansat deja provocarea celei de-a doua ediții a Concursului de Debut ADENIUM START, după ce prima ediție a adus în atenția publicului două bestseller-uri și încă zece tineri scriitori foarte talentați.

Un loc special îl ocupă proiectul recent preluat de către Editura Adenium: editarea și promovarea Revistei CulturaleTIMPUL, o marcă înregistrată a culturii românești.






ADENIUM START este un concurs pentru scriitorii romani care nu au debutat inca.
Datorita acestui concurs am facut cunostinta cu aceasta editura, deoarece mi-a atras atentia in mod deosebit. E prima initiatica de acest gen pe care o vad si ma bucurataremult faptul ca romanii vor avea insfarsit ocazia de a-si arata talentele.
GO ADENIUM!


S-au reîntâlnit întâmplător după douăzeci de ani și, depănând amintiri țesute pe canavaua singurătății, laitmotivul existenței fiecăruia dintre ei, un secret păstrat de ea cu sfințenie în toată această perioadă va ieși la lumină, pe cât de dramatic, pe atât de real.
Povești multicolore de iubire, evocate cu nostalgie de oameni care i-au cunoscut toate fațetele, când roz, când incolore…

„Nicolae Sirius a locuit un timp în Austria, apoi nouă ani în Australia, doi în Germania şi, de mai bine de cincisprezece ani, trăieşte în Japonia. A plecat de aici ca poet şi revine, iată, acum, ca romancier – după ce a mai publicat piese de teatru sau eseuri. Cum se văd, peste ani, oamenii şi întâmplările din ţară prin retina lui neliniştită şi călătoare, prin filtrul unor experienţe de viaţă incredibile? Dar o poveste de dragoste?... Cititorii acestei cărţi vor afla cu siguranţă şi se vor lăsa cuceriţi.” (Aurel Maria Baros)

„Romanul este o dezbatere asupra societăţii româneşti din ultimii ani ai totalitarismului şi primii ani ai tranziţiei. Peste drama romanului, autorul ţese o pânză diafană a unei realităţi iluzorii, în care înfăşoară cu delicateţe gândurile personajelor prinse în eternul joc al iubirii. Poveştile de dragoste glisează, se întrepătrund, se reiau într-un alt plan, creând senzaţia că adevărata dezbatere se referă la iubire.” (Aurel Antonie)






Pentru că unii se nasc prea buni și prea multi-talentați, avem șansa unor cărți cum este Pisica ruptă. Mircea Daneliuc pune la bătaie o poveste spumoasă despre viața (până acum) secretă a cineaștilor din vremurile românești când pelicula de film se dădea la rație, exact la fel ca pâinea și salamul de soia. Personaje de„legendă” ca Albani, Dinu Seralu și Vasilica Cur-de-Fier, într-o doză incredibilă de umor, creativitate și sarcasm.











Destin încarcerat prezintă povestea captivantă a unui tânăr om de afaceri care dansează un tango periculos cu destinul. Lumea se lasă cucerită, pas cu pas, de succesul și forța sa, iar viața pare să-i ofere totul pe tavă. Până într-o zi. Realitatea imediată poate încătușa tot ceea ce ne aparține, dar nu și ceea ce suntem.

Un comentariu:

Suntem nerabdatoare sa va citim parerile! :)