joi, 20 iunie 2013

Recenzie: Infruntarea de P.C. Cast & Kristin Cast

[18.05.2014] - Aceasta recenzie a fost scrisa atunci cand adoram cartile YA si treceam peste orice fel de clisee si idei tampite pe care, din pacate, multe carti par a le avea. Si desi nu ma voi apuca sa recitesc cartea doar de dragul unei recenzii la zi, si nici nu ma voi apuca sa modific recenzia pe baza detaliilor (si asa vagi) pe care le mai am, am modificat nota acordata. Nu recomand cartea persoanelor carora nu le place genul YA si nici celor care citesc genul respectiv, dar care nu suporta ideile trase de par si duse la extreme, care nu suporta personaje de 16-17 ani care se comporta ca niste copii ce nu se pot decide ce fel de inghetata vor, etc. Tot ce pot spune despre aceasta carte este ca ar fi putut avea potential daca autoarele ar fi incercat sa isi dea interesul cu adevarat.


Nota acordat acum:

[20.06.2013] Recenzia:

Dupa mortile cumplite care au aparut la Casa Noptii, Neferet doreste sa creeze un razboi intre vampiri si oameni. Insa Zoey nu crede ca aceasta este modalitatea de a razbuna moartea celor doi profesori.
Asa ca, impreuna cu prietenii ei cu care a inceput din nou sa vorbeasca, si cu Afrodita, ei pornesc catre o noua aventura, de aceasta data mult mai periculoasa.
Viziunile Afroditei sunt din ce in ce mai periculoase, si marea majoritate includ moartea lui Zoey pe care toti incearca sa o depaseasca. Dar lucrurile se inrautatesc cand in Casa Noptii vine un nou novice de care Zoey se simte atrasa, dar cu care nu are sansa sa petreaca prea mult timp impreuna. Iar Erik, minunatul fost prieten al lui Zoey se intoarce in Casa Noptii, de aceasta data ca profesor si telul lui este unul : sa o faca de ars pe Zoey pentru modul in care ea l-a tradat.
Zoey trebuie sa treaca peste toate aceastea si sa se salveze atat pe ea cat si restul lumii de un demon antic cherokee care va fi trezit la viata.

Parerea mea:

Voi trece peste partea cu lucrurile care m-au, sa zicem, indispus deoarece sunt cam aceleasi la fiecare dintre cele patru volume citite pana acum - si asa nu sunt atat de multe, adica, cred ca pana la volumul noua ma voi obisnui cu ideea. Mi-a placut mult acest volum, chiar abia asteptam sa vad ce se mai intampla. Actiunea a fost... wow. S-au petrecut foarte multe lucruri in volumul acesta. De la viziunile ciudate ale Afroditei, pana la momentele stanjenitoare dintre Zoey si Erik - care nu au fost prea multe, dar nici nu mi-as fi dorit, cel putin pana sa aibe o discutie ceva mai civilizata. Moartea lui Stark - tipul cel nou care s-a mutat de la o alta Casa a Noptii, mi s-a parut ingrozitoare pentru ca tipul era asa de dragut, si oarecum un gen de bad boy, dar mai cizelat. Si imi place foarte mult ca relatia dintre Afrodita si restul grupului incepe sa fie ok. Sunt chiar amuzanti si chiar ea ii crede a fi prietenii ei, desi nu-i placa sa recunoasca asta.
Iar demonul ala cherokee. Cat ma poate enerva! Nu la fel de mult ca Neferet, dar nu e nici pe departe.
Si finalul! A fost ultra-mega-spectaculos! Adica...ok, mai bine ma opresc aici pentru ca dau prea multe detalii.

Punctaj :
5/5

2 comentarii:

  1. Daca citesti acest volum, sigur trebuie sa citesti si voumul cinci. :3

    RăspundețiȘtergere
  2. eu acum stau cu cartea in fata deschisă la capitolul 24 si fac rezumatul in timnp ce citesc......e geniala....mai m 6 capitole =)

    RăspundețiȘtergere

Suntem nerabdatoare sa va citim parerile! :)