luni, 8 septembrie 2014

Leapşă #9: Back to school (2014-2015)

Am primit aceasta leapsa de la Padeniye si ii multumim foarte mult pentru asta :) Leapsa este foarte draguta, dupa ce am citit-o parca voiam sa ajung cat mai repede la scoala, oricum, ca orice leapsa are cateva reguli simple:
1. Încorporați imaginea tag-ului în postarea voastră.
2. Dați tag-ul mai departe.
3. Nu menționați aceleași cărți de două ori.
4. Postați link-ul cu leapșa completată pe blogul Padeniye

1. Română: Luați cartea preferată de anul acesta și deschideți-o la pagina 100, alineatul al treilea. Scrieți mai jos ceea ce se află acolo, menționând de unde ați luat fragmentul.
Andreea: In cele din urma, a facut un pas in spate si s-auitat la mine cu un zambet increzut. (Regatul umbrelor de Leigh Bardugo, m-am gandit instant la ea, mai ales ca astazi curierul mi-a adus al doilea volum) 
Diana:  Celaena facu o reverenta, reprimandu-si dorinta de a continua sa mearga; daca urma sa indure atat de multe absurditati naonsalante de la curte, poate ca i-ar fi fost mai bine in Endovier. Kaltain facu o plecaciune, fasiile aurii din rochia sa slipind in lumina soarelui.(din Tronul de clestar de Sarah J. Maas, a fost prima carte l-a care m-am gandit asa ca am ales-o)

2. Geografie: Ați citit anul acesta (sau în decursul a doi ani) vreo carte cu o copertă verde, sau care să aibă pe ea ceva legat de natură? Dacă da, puneți o fotografie cu ea.
Andreea: Stii cum se spune Diana, mintile luminate gandesc la fel.
Diana: 
Am citit Insurgent anul trecut si mi-a placut foarte mult, de asemeni coperta aceasta mi-a amintit intotdeauna de natura <3

3. Istorie: Vă plac bibliografiile sau cărțile care tratează ceva din istorie? Care este ultima carte pe care ați citit-o, care să urmărească astfel de subiecte?
Andreea: In general nu ma dau in vant dupa astfel de carti, dar trebuie sa spun ca "...Si la sfarsit a mai ramas cosmarul" de Ovidiu Craznic mi-a placut foarte mult. Voi posta curand si recenzia.
Diana: Nu mai stiu exact care e ultima citita din acest gen, dar tin foarte bine mine una care m-a impresionat foarte mult, e vorba despre "Printre tonuri cenusii", o carte superba care ne vorbeste despre un subiect sensibil si care a reusit sa trezeasca in mine sentimente care nici nu stiam ca sunt acolo. Trebuie sa o incercati, e superba!

4. Sport: Să faci sport este un lucru benefic corpului, te împrospătează și-ți dă o stare fresh după; în ciuda faptului că ești obosit de mori, tot te vei simți mai bine. Ce carte fresh, ușor de citit, ați lecturat, și care v-a plăcut?
Andreea: Sportul chiar este benefic corpului, mai ales drumurile care le fac intre laptop si biblioteca :)) O carte usor de citit este "Oceanul de la capatul aleii" de Neil Gaiman.
Diana: Intrebarea asta m-a pus puin pe ganduri, dar voi alege "E usor sa te iubesc" de Tammara Webber, e o carte usor de citit si e draguta, desi profunda. Eu m-am atasat foarte repede de ea si a fost o lectura pe cinste. 

5.Matematică: Chiar dacă matematica nu este o materie agreată de multă lume, tot trebuie să o faci, chiar dacă durează mai mult timp să o înțelegi. La ce carte ți-ar fi foarte greu să renunți, pentru a învăța?
Andreea: Cred ca ma incadrez pe la mijloc. Nu urasc matematica, dar nici nu ma dau in vant dupa ea. Suntem destul de ok. Revenind la intrebare voi spune ca "E usor sa te iubesc" este cea care m-a facut sa aman intotdeauna invatatul :))
Diana:  Eu cred ca sunt una dintre persoanele ciudate carora chiar le place matematica, daar de dragul de a alege o carte voi nominaliza "Mare Tranquillitatis" de Katja Millay, am citit-o de 3 ori, dar chiar si acum imi vine sa las orice activitate pe care o am ca sa o mai citesc o data, e absolut superba!

6. Desen: Să desenzi, să pictezi, a fost mereu o activitate care te relaxa în timpul generalei, dar chiar și în liceu pentru unii. Culorile îți dădeau imaginație, așa că: Ce copertă a unei cărți o urăști din tot sufletul, și ai vrea să o schimbi, dacă ai avea ocazia?
Andreea: Copertile cartilor din seria "Academia Vampirilor". Nu ma dau in vant dupa ele si ador noile variante americane.
Diana: Sunt coperti care nu-mi plac sau pe care nu le consider potrivite, dar sa le urasc? Nu prea, mai ales cand stiu ca in spatele acelei coperti se afla ceva bun....dar ca sa nu las intrebarea fara raspuns voi alege coperta care nu-mi place momentan:


7. Biologie: Tuturor ne plac animalele, și nu cred că există cineva care să nu iubească un animal, oricât de drăguț sau înspăimântător ar fi el. Postați mai jos o imagine a unei cărți în care apar astfel de vietăți.
Andreea: 
Diana: 
Nu se vede prea bine lupul, dar fiind unul dintre animalele mele preferate am ales aceasta coperta, ca sa nu mai spun ca are o multime de albastru <3

8. Engleză: Mulți cititori au în bibliotecă literatură internațioanlă, așa că presupun că printre sumedeniile de cărți, se strecoară și un autor preferat. Ce scriitor american sau englez vă place cel mai mult? Descrieți-i ideile în trei cuvinte, sau modul de-a scrie.
Andreea: In biblioteca electronica ar fi Marie Lu. Cea din camera mea Leigh Bardugo.
Diana: Colleen Hoover. Intens. Captivant. Heart Broken.

9. Muzică: Să asculți muzică este ceva relaxant, care te face să zâmbești, iar cea împletită cu cititul este cu atât mai bună. Aveți vreo carte care să vă fi făcut să cântați (la figurat) de fericire, atunci când ați terminat-o? Sau o melodie care să o fi descoperit în vreo carte?
Andreea: Nu mi s-a intamplat sa cant dupa ce am terminat o carte, insa melodii descoperite in carti... In "Vampirii din Morganville" autoarea adaugase o lista de cantece care au inspirat-o sa scrie, se pune?
Diana: As fi ales "Mare Tranquillitatis", dar regula spune ca nu am voie sa nominalizez aceeasi carte de doua ori, asa ca voi alege ultimul volum din "Spulbera-ma". Cartea e geniala, iar sfarsitul e wow wow wow :)) Mai ales pentru mine, care am avut dorinta indeplinita, as spune mai mult, dar se anunta spoilere :))

10. Dorință: Sunt ferm convinsă că există o carte pe care vă doriți foarte mult să puneți mâna. Care este aceea și de ce vreți atât de mult să o citiți?
Andreea: "Chinuieste-i pe copii" de John Saul. Nu am citit nimic de Saul si aceasta este cartea pe care tot planuiesc sa o cumpar. 
Diana: "Diamantul de la miezul noptii" pentru ca am citit primul volm si mi-a placut foarte mult, am ramas cu atatea intrebari fara raspuns si m-am atasat si de persoanje si vreau mai muuult. :))

Dam mai departe aceasta leapsa urmatoarelor persoane: furelise, Pufulet,  Krisz, Madalina, Diana, Bianca, Oana, fetelor de pe Shattering Words, Lissa, Madeline, Gabriela, Cristina, Sara si oricine mai vrea :*

12 comentarii:

  1. La inceput nu mi-a placut deloc cum arata Mare Tranquillitatis ,eram hotarata sa ii dau o sansa , dar daca a citit-o Diana de atatea ori si nu s-a saturat de ea trebuie sa o citesc si eu

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce leapșă super! Mulțam fain pentru nominalizare.
    Câte recomandări mi-ați făcut! Ah, de-aș avea mai mult timp, mai ales că începe școala. :))

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte tare leapsa !!

    Andreea, astept nerabdatoare recenzia ta la "..si la sfarsit a mai ramas cosmarul". Mie mi-a placut mult de tot

    Diana si eu sunt nemultumita de coperta de la "Raniti", dar asta e, ma bucur ca am sansa sa citesc aceasta carte. nu mai conteaza coperta:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Am auzit atâtea de Mare Tranquilitas, chiar că trebuie să o încerc și eu, cât de curând (deși dacă e, posibil că o să fie peste un an, la câte cărți am necitite și la câte altele îmi doresc).

    Mulțumesc pentru gând! Am făcut deja leapșa aici: http://oaia-fantastica.blogspot.ro/2014/09/leapsa-back-to-school.html

    RăspundețiȘtergere
  5. si eu imi doresc sa citesc Mare Tranquillitatis. descrierea nu m-a dat pe spate, dar toate recenzile cartii mi-au atras atentia si sunt sigura ca va fi o lectura captivanta

    RăspundețiȘtergere
  6. Super tari răspunsurile,Insurgent e una dintre cele mai bune cărți.Adică toată seria Veronicăi Roth e genială,mie mi-au plăcut foarte mult Divergent și Insurgent la acel moment.

    RăspundețiȘtergere
  7. Merci de tag >:D< . Mare Tranquillitatis e cu adevărat o carte superbă!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce leapsa inetersanta. Sunt sigura ca Mare Tranquilitatis e o carte minunata, dar pur si simplu urasc coperta .

    RăspundețiȘtergere
  9. @Ana-Maria, nici mie nu-mi place coperta de la Mare Tranquillitatis. chiar deloc !
    dar continutul conteaza cel mai mult :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumim de leapsa! Speram sa o onoram cat mai curand. :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Am venit si cu tag-ul meu!
    http://shattering-words.blogspot.ro/2014/09/tag-back-to-school.html

    RăspundețiȘtergere
  12. @alexia ioana , nu zic ca o urasc, dar pur si simplu nu imi place cum arata, cred ca ma intelegi. O sa o citesc la insistentele unei prietene :)

    RăspundețiȘtergere

Suntem nerabdatoare sa va citim parerile! :)