marți, 5 august 2014

Recenzie: Batrana canapea albastra si alte povestiri ~

Titlu: Batrana canapea albastra si alte povestiri
Autor: Seymour Mayne
Traducator: Raluca Tanasescu
Editura: ADENIUM
Nr de pagini: 120
Data aparitiei: mai 2014
Descriere: O bătrână canapea albastră e furată de niște hoți din vecini; chibuțul de la sinagogă trece printr-o criză de whisky fără precedent; un unchi aventurier și hâtru le lasă rudelor agasante un testament plin de farse – toate acestea și multe alte situații hilare într-o excelentă colecție de povestiri comice, în traducerea Ralucăi Tănăsescu.


Recenzie: 
"Batrana canapea albastra si alte povestiri" e o carte micuta si usor de citit. La inceput am tratat-o cu superficialitate, doar ca sa descopar mai tarziu ca Mayne e un autor pe cinste, isi spune povestile ca si cum ar vorbi cu un prieten si-ti pastreaza atentia concentrata asupra povestirilor.
Mayne contureaza personaje pline de defecte care se afla in situatii ridicole, stranindu-ti rasul, dar si simpatia pentru personajele sale, astfel la sfarsitul cartii am ajuns sa cred ca am capatat mai multi prieteni. Mayne are efectul asta asupra cititorilor datorita realitatii prin care scrie si a stilului care te face sa crezi ca-l cunosti de-o viata, iar acum stai "un whisky la sinagogă" cu el si povestesti intamplarile frumoase ale vietii. 
Cu siguranta nu m-am asteptat la acest gen de lectura placuta din partea acestei carti si trebuie sa multumesc Editurii ADENIUM pentru aceasta sansa minunata.
Volumul il puteti comanda de aici, ca sa aveti si voi parte de o dupamiaza placuta in compania unui prieten.
Lectura placuta!

2 comentarii:

  1. Ce titlu interesant! :)
    Chiar ma intreb cum e cartea . O recenzie super :3

    RăspundețiȘtergere
  2. Pare interesanta ideea cartii.Poate intr-o zi voi avea ocazia sa o citesc

    RăspundețiȘtergere

Suntem nerabdatoare sa va citim parerile! :)