vineri, 29 august 2014

Primele 100 de cuvinte #2 + Citate

De aceasta data am ales cartea The Bone Season/ Sezonul oaselor de Samantha Shannon pentru ca eu m-am indragostit de ea inca de la primele cuvinte.
Dupa cum vedeti in titlu am adaugat si un +Citate, citatele nu vor fi din Sezonul oaselor, ci din Ultimul avanpost, sper ca nu este nicio problema ca fac 2 in 1 :)
Astea fiind spuse o sa scriu cele 100 de cuvinte, daca va hotarati sa faceti si voi postarea lasati-mi link'ul blogului vostru, iar eu va voi face o vizita :)

 "Îmi place să-mi închipui că, la început, eram mai mulţi. Nu prea mulţi, bănuiesc, dar oricum mai mulţi decât acum.
   Noi suntem minoritatea, cei pe care lumea nu-i acceptă. Nu din cauza fanteziei, deşi chiar şi aceasta e pe lista neagră. Arătăm ca oamenii obişnuiţi şi, câteodată, ne şi purtăm ca ei. Din multe puncte de vedere, chiar suntem ca ei. Suntem peste tot, pe orice stradă. Trăim o viaţă pe care ai putea-o considera normala, dacă nu ai cerceta prea adânc.
   Nu toţi ştim ce suntem. Unii dintre noi mor fără să afle vreodată. Unii dintre noi ştiu, şi..."

Asta a fost tot, sunt 100 in capat. Imi place locul unde s-a terminat, confera putin suspans :))

Sper sa o termin curand si revin cu o recenzie, sunt datoare cu una sau doua :))
Voi ati citit cartea? 


Si acum citatele! <3
Dupa cum am mentionat mai sus, sunt din "Ultimul avanpost". Nu sunt foarte multe pentru ca le-am selectat in timp ce citeam cartea, dar sper sa va placa: 

"Ai avut vreodată coșmarul acela groaznic în care te cufunzi în întuneric, în care te simți pierdut, rătăcit, coșmarul acela în care alergi și alergi, te zbați, încerci să fugi, să o iei la goană, dar nu faci nicio mișcare? Coșmarul în care simți cum se apropie pericolul, în care toate simțurile tale sunt în alertă și ești conștient că trebuie să faci ceva până nu e prea târziu, însă nu poți clinti un mușchi? (...)
Ei bine, eu îl am aproape în fiecare seară."


"Pe scurt, ne intelegeam bine, aveam o singura opinie diferita: ea se vedea o mare vedeta, iar eu o vedeam spanzurata de un pom." 

"-Am fost distras! De gura mare a cuiva!
-Adica?
-Adica, inainte sa te cunosc pe tine, nu apreciam linistea la adevarata ei valoare.
-Amuzant. Uitandu-ma la tine inteleg de ce unele animale isi mananca puii, ii replica ea."

"Omul cand vine pe lume are pe el doar pielea, pe parcursul vietii depinde doar de el daca se leaga cu propriile lanturi sau ii lasa pe altii sa il lege cu ale lor."

"Sunetul pe care il face un glont cand strapunge pielea e ingrozitor, oribil, grotesc, e surd, difuz, dar, daca te concentrezi, poti sa il distingi. Un poc, glontul intra, iar viata iese din corp. E chiar simplu, daca stai sa te gandesti."

"Ai avut vreodată coșmaruri? Probabil că da. Și cum le-ai făcut față? Copil fiind, probabil te-
ai ascuns sub pătură sau ai dat fuga în patul părinților. Ca adult, probabil ți-ai spus că e o prostie, nu e nimic real, ai făcut o cafea și ai ales să uiți imaginile care ți-au invadat mintea pe timpul nopții.Dar ce faci cu realitatea? Ce faci atunci când viața de zi cu zi devine coșmar, atunci când te pierzi printre minciunile altora, când tu devii doar o umbră, o iluzie menită să hrănească imaginația altora... atunci trebuie să alegi: continui să fii o nălucă pe care o disprețuiești, sau te trezești, îți iei viața în propriile mâini și lupți împotriva propriilor tăi creatori?
E simplu, ai de făcut un singur pas."


"Ciudat cum in cateva zile am trecut de la Cu ce va mai pot servi, domnisoara? la Ba, fata, treci la coada! Viata are un simt al umorului foarte dezvoltat."

"- Haide, Alex, nu folosi cuvinte pe care nu le înțelegi.
- Poate nu am știut eu să îți arăt, Dia, dar am ținut mult la tine, foarte mult.
Degetele lui îmi prinseră mâna și se încleștară cu ale mele. Poate părea ciudat, dar era cel mai drăguț lucru pe care mi-l spusese până în prezent. Vorbele lui erau sincere, erau pline de căldură, erau spuse din toată inima, erau pe un ton blând, erau zise într-un moment de luciditate, dar erau rostite mult prea târziu."

2 comentarii:

  1. Conferă PUȚIN suspans? Serios? Good! Ce sunt ei? Superb. Simplu, superb. Trebuie să citesc cât mai repede carte asta ^_^ Citatele sunt foarte frumoase n.n

    RăspundețiȘtergere
  2. abia astept recenzia la The Bone Season. imi doresc de foarte mult timp cartea, sper sa am si eu ocazia sa o citesc

    RăspundețiȘtergere

Suntem nerabdatoare sa va citim parerile! :)