duminică, 6 iulie 2014

Summer Read-a-thon 2014


Hei. Multi dintre voi probabil cunoasteti deja termenul de read-a-thon. Read-a-thon-ul poate dura de la cateva zile, pana la cateva saptamani, desi cele mai intalnite sunt read-a-thon-urile de maxim o saptamana. Cum acest aveniment este intalnit in blogosferele straine, cat si pe youtube (booktuberi) m-am gandit sa incercam si noi sa facem un maraton. Tin sa anunt din timp ca nu stiu daca au mai fost sau va fi vreun alt read-a-thon.

Ce trebuie sa faceti intr-un read-a-thon? Cum spune si numele, trebuie sa cititi cat de mult puteti intr-un anumit interval de timp, in cazul nostru, o saptamana. Si pentru a face lucrurile mai interesante m-am hotarat sa creez si niste challenge-uri. Stiu ca ideea asta a fost folosita la un read-a-thon de anul trecut si mi s-a parut ca a fost totul chiar mai intereant deoarece pe langa faptul ca incercam sa citim cat de mult putem, incercam sa atungem si niste obiective.

Aceste obiective sunt:
  • sa citesti o carte scurta (sub 200 de pagini)
  • sa citesti o carte lunga (peste 400 de pagini)
  • sa citesti o carte scrisa de un autor roman/sa citesti un clasic roman
  • sa citesti o carte pe care ai vrut sa o citesti de mult, dar de care nu te-ai apucat niciodata
Cam acestea sunt obiectivele. Primele doua stiu ca au fost folosite la read-a-thon-ul de care v-am spus, al treilea obiectiv era de fapt sa citeasca o carte clasica, dar pentru a face lucrurile mai interesante m-am gandit sa schimb putin lucrurile.

Daca sunteti inspirati puteti combina obiectivele. Spre exemplu puteti citi o carte romaneasca care este fie sub 200 de pagini, fie peste 400 de pagini. 

La final, adica in ultima zi sau chiar in prima zi dupa maraton pueti face un wrap up pentru a anunta daca v-ati atins obiectivele sau nu, cat de mult ati citit, daca v-ati schimbat pe parcurs cartile alese.

Doritorii tot ce trebuie sa faca este sa anunte intr-un comentariu daca doresc sa participe si sa creeze un post legat de acest maraton (pe care de altfel sa-l lase in comentariu). Ar fi foarte frumos ca multi blogeri sa participe la acest maraton.


Data:
28.07-02.08

13 comentarii:

  1. Foarte frumoasă ideea ta! Felicitări! Nu știu dacă voi putea participa la maraton, dar țin să urez succes tuturor persoanelor care se vor încumeta să participe. Și obiectivele sunt foarte interesante. :D Multă baftă!

    RăspundețiȘtergere
  2. I'm in!! Yesss de cand voiam si eu un read-a-thon pe meleagurile noastre!
    Am sa postez si pe blogul meu despre acest eveniment, evident cu trimitere catre organizatorul principal, adica tu. Asta daca este in regula si pentru tine, cu toata ca nu vad care ar fi problema :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur ca te incanta ideea si nu este nici o problema, abia astept sa iti vad postarea :d

    RăspundețiȘtergere
  4. Particip! Ma bucur ca ai adus aceasta idee la noi in tara. :D Am sa postez si eu pe blogul meu despre acest read-a-thon cu link catre blogul tau. :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Poate reusesc sa particip si eu!
    Va tuc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Voi participa si eu :) O sa fac zilele astea si postarea despre.

    RăspundețiȘtergere
  7. Iata si postarea mea. Sa vina mai repede 28!! http://book-and-stuff.blogspot.ro/2014/07/summer-read-thon.html

    RăspundețiȘtergere
  8. Și eu particip :D Chiar am nevoie de așa ceva, cum m-a apucat o lene groaznică și asta nu-mi place. O să îți las și linkul imediat ce fac postarea, dar voiam neapărat să îți zic că particip și eu :)

    RăspundețiȘtergere
  9. im in. voi face o postare pe blogul meu si voi lasa linkul pe grupul de pe fb

    RăspundețiȘtergere
  10. Și uite și postarea: http://just-other-things.blogspot.ro/2014/07/summer-read-thon.html

    RăspundețiȘtergere
  11. cred ca ma bag si eu <3

    RăspundețiȘtergere
  12. Si eu particip:

    http://lorellei93.wordpress.com/2014/07/23/summer-read-a-thon/

    RăspundețiȘtergere
  13. Si eu vreau sa particip!!!
    Postarea mea:
    http://katoseylld.wordpress.com/2014/07/27/summer-read-a-thon-2014/

    RăspundețiȘtergere

Suntem nerabdatoare sa va citim parerile! :)