joi, 13 februarie 2014

In pregatire la Editura Trei

Goooooooooood! Ati vazut ce carti urmeaza sa apara la editura Trei? Ati vazuuuut?!? Eu am ramas masca, uluita, minunata! Cate carti superbe urmeaza sa apara! In general nu-mi prea place sa fac astfel de postari, dar tinand cont cate grozavii urmeaza sa apara, fuck! Nu ma pot abtine!

CĂUTÂND-O PE ALASKA de John Green, traducere de Shauki Al-Gareeb – din februarie în librării!

Primul prieten. Prima iubire. Ultimele cuvinte.

ÎNAINTE. Miles Halter – un adolescent singuratic pasionat de ultimele cuvinte ale unor personaje ilustre – pleacă la şcoala cu internat Culver Creek în căutarea a ceea ce Rabelais numea „Marele Necunoscut”.

Acest Necunoscut se dovedeşte mai tulburător decât şi-ar fi imaginat vreodată când în noul său cerc de prieteni îşi face intrarea seducătoarea Alaska Young. Inteligentă, amuzantă, imprevizibilă, Alaska îl atrage într-o lume misterioasă de lumini şi umbre, ce stă sub semnul ultimelor cuvinte ale lui Simón Bolívar, faimosul general imortalizat de Gabriel García Márquez: „Cum o să mai ies eu din labirintul ăsta?”

DUPĂ. Nimic nu va mai fi la fel.

„Iar acum cred că e momentul prielnic să spun că era frumoasă. În întunericul de lângă mine, Alaska mirosea a sudoare şi a raze de soare şi a vanilie, iar în acea noapte luminată de o lună firavă vedeam doar silueta ei, excepţie făcând momentele când fuma, când tutunul aprins al ţigării ei îi învăluia faţa într-o lumină roşiatică. Dar, chiar şi pe întuneric, îi vedeam ochii — două smaralde arzătoare. Avea acel soi de privire pătrunzătoare care te făcea să-i cedezi.''

CĂUTÂND-O PE ALASKA, romanul de debut al lui John Green, i-a adus autorului premiul Michael L. Printz acordat de American Library Association și nominalizarea la Los Angeles Times Book Prize.

„Frumuseţea acestui roman stă în faptul că nu ascunde nimic.” The Guardian

„Ceea ce diferențiază acest roman este vocea sensibilă, profundă și autentică a lui Miles Halter.” Chicago Tribune

„Fetele vor plânge, iar băieții vor găsi dragoste, atracție și dorință în parfumul de vanilie și țigări pe care îl răspândește Alaska." Kirkus Review

„CĂUTÂND-O PE ALASKA surprinde perfect intensitatea trăirilor și disperarea care definesc adolescența.'' Teenreads.com

John Green s-a născut la 24 august 1977. Cărțile sale au fost publicate în peste douăzeci de limbi și figurează constant în topul celor mai bine vândute titluri al publicației New York Times.
Foarte activ și pe platformele virtuale, John Green a creat, împreună cu fratele său, Brotherhood 2.0, cel mai popular proiect video online, accesat pe YouTube de peste 30 de milioane de fani Nerdfighter din întreaga lume.
De același autor, la Editura Trei a apărut SUB ACEEAŞI STEA, roman care a primit numeroase distincții și s-a bucurat de un imens succes de public.


ZI DUPĂ ZI de David Levithan, traducere de Lidia Grădinaru – din februarie în librării!

Zi după zi un alt trup. Zi după zi o altă viaţă. Zi după zi îndrăgostit de aceeaşi fată.

Un adolescent care-şi spune, simplu, A, se trezeşte în fiecare dimineaţă într-un alt trup, trăind o altă viaţă.
Niciodată nu e prevenit în legătură cu locul unde se va afla sau persoana în trupul căreia va fi.
A s-a împăcat cu situaţia lui şi chiar şi-a stabilit câteva reguli „de supravieţuire”: Niciodată să nu se ataşeze prea tare. Să evite să fie remarcat. Să nu se implice.

Totul până într-o zi când se trezeşte în corpul lui Justin şi o cunoaşte pe iubita acestuia, Rhiannon. Regulile sale stricte nu se mai aplică. Pentru că, în sfârşit, a găsit pe cineva alături de care vrea să rămână pentru totdeauna, zi după zi.

O poveste fascinantă, ce lansează o provocare: putem iubi cu adevărat pe cineva menit să ia altă înfăţişare în fiecare zi?

„Când prima dragoste se sfârşeşte, cei mai mulţi oameni ştiu că vor veni şi altele. N-au terminat cu iubirea. Iubirea nu a terminat cu ei. Nu va fi niciodată la fel ca prima, dar va fi mai bună în diferite feluri.
Eu nu am o astfel de consolare. De asta mă agăţ din răsputeri. De asta e atât de greu.”

„Mister, romantism, personaje cool şi o idee trăsnet!” The Guardian

David Levithan (n. 1972) este un autor prolific şi editor de literatură pentru adolescenţi. Prima sa carte, Boy Meets Boy, a apărut în 2003 şi a fost urmată de numeroase romane şi volume de povestiri.
A scris, împreună cu John Green, Will Grayson, Will Grayson, un roman care, încă de la apariţie, a fost declarat un bestseller New York Times.
Într-un interviu, David Levithan declară că „a fi editor îi place la fel de mult ca a fi scriitor”.

„În ZI DUPĂ ZI, scriu din punctul de vedere al unui personaj care nu e nici bărbat, nici femeie. Care nu aparţine niciunei rase, niciunei religii. A a crescut fără prieteni, fără familie. A este doar un suflet.” David Levithan


THESE BROKEN STARS de Amie Kaufman şi Meagan Spooner – în curând la Editura Trei, în colecţia Young Fiction Connection!

La bordul navei Icarus e o noapte ca oricare alta. Apoi, catastrofa loveşte din plin: luxoasa navă spaţială de croazieră este smulsă din hiperspaţiu şi se prăbuşeşte pe cea mai apropiată planetă. Lilac LaRoux şi Tarver Merendsen supravieţuiesc. Şi se pare că sunt singuri.

Lilac este fiica celui mai bogat om din lume. Tarver e un tânăr sărman, ajuns erou de război, care a învăţat cu mult timp în urmă că fetele ca Lilac nu înseamnă decât probleme. Dar avându-se numai unul pe celălalt, Lilac şi Tarver trebuie să conlucreze, întreprinzând o călătorie anevoioasă de-a lungul tărâmului pustiu şi sinistru pentru a căuta ajutor.

Apoi, în pofida sorţilor, Lilac şi Tarver găsesc o binecuvântare în tragedia care i-a adus pe unul în braţele celuilalt. Fără speranţa de a avea un viitor împreună în lumea lor, cei doi încep să se întrebe dacă nu le-ar fi mai bine să rămână acolo pentru totdeauna.

Însă totul se schimbă când descoperă adevărul din spatele şoaptelor înfiorătoare care îi însoţesc la fiecare pas. S-ar putea ca Lilac şi Tarver să găsească o modalitate de a părăsi planeta, dar un lucru e sigur: nu vor mai fi aceiaşi oameni care au aterizat acolo.

Această poveste de dragoste atemporală pune în mişcare o serie de romane SF captivante, cu noi protagonişti în fiecare volum.

Trilogia Starbound – TREI LUMI. TREI POVEŞTI DE DRAGOSTE. UN SINGUR DUŞMAN.

Seria va fi ecranizată într-un serial de televiziune, având o echipă de patru producători executivi: Eric Balfour (actorul din serial „Haven”), Staphanie Varella, Warren Littlefield şi Martin Berneman.

Ati vazuuuut? Bine, sunt mai multe bunatati in pregatire, doar ca acestea trei ma obsedeaza. Mai ales These broken stars pentru care am aplicat in NetGalley pentru a o primi dar pr care n-am primit-o.
Voua cum vi se par? Ce ati vrea sa cumparati de aici?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem nerabdatoare sa va citim parerile! :)