sâmbătă, 21 decembrie 2013

Recenzie : Doua adevaruri si o minciuna de Sara Shepard

Titlu : Doua adevaruri si o minciuna
Seria : Jocul minciunii
Autor : Sara Shepard
Numar de pagiini : 282
Editura : Leda
Genuri : YA
Tip coperta : Cartonata
Obtinuta : La schimb

Recenzia:

Emma inca incearca sa descopere cine a omorat-o pe Sutton si noile indicii duc catre Thayer, fratele lui Madeline. Toate datile pe care le petrece impreuna cu Thayer, care se presupune care ar fi fugit dar care este gasit in dormitorul lui Sutton o fac pe Emma sa-si puna diferite semne de intrebare. Care era relatia dintre cei doi? De ce a fugit Thayer? De ce o uraste Thayer pe Sutton atat de tare? Si de ce ar fi omorat-o?

Parerea mea:

Da... Mi-a luat cam doua luni sa termin de citit cartea asta asa ca nu va asteptati sa va dau cine stie ce explicatii cu privire la ea.
Acum ca stau si ma gandesc mai bine, nu inteleg ce anume mi-a placut la primele doua carti. Probabil inca eram in sevrajul serialului care chiar mi-a placut si nu m-a deranjat atat de tare modul in care scrie Sara Shepard, dar cartea aceasta (precum si primele doua) a fost oribila. Stiu, daca va veti citi primele doua recenzii veti vedea ca mi-au placut, insa acum ca stau si ma gandesc mai bine, nu, nu mi-au placut. Doar ca imi imaginam pur si simplu personajele din serial si actiunile lor cu cele din carti.
Seria Jocul Minciunii mi se pare o aberatie foarte mare. In fiecare carte exista un nou posibil criminal si absolut orice ar face, fie ca ar bea apa, fie ca s-ar apuca de alergat, absolut orice fel de comportament l-ar incrimina. Nu mai trebuie sa adaug faptul ca Sutton isi aminteste exact momentele rele despre personajul respectiv in aceeasi carte si aba pe la final realizeaza ca personajul X nu i-a facut nimic. Inteleg, toate acestea sunt pentru a crea o atmosfera misterioasa, dar mai scutiti-ma, devine un tipar absolut enervant.
Desi este cunoscuta, Sara Shepard nu mi se pare o scriitoare foarte buna, de fapt nu mi se pare buna deloc. Este adevarat, are idei care ar putea inflori foarte frumos, insa ei ii lipseste ceva, si anume talentul de a scrie.

Puctaj:
2/5

5 comentarii:

  1. Anonim15:49

    Hahaha..eu nu am fost chiar aşa de drastică cu cartea, dar în mare parte ai dreptate..este slăbuţă. Autoarea a încercat să facă o serie misterioasă, plină de suspans cu un criminal, dar chiar nu i-a ieşit. Dacă ar fi să compar cartea cu Crima din Orient Express de Agatha Chrisite ar trebui să-i dau şi mai puţin :"3

    RăspundețiȘtergere
  2. Simt ca readind slump-ul in care am intrat m-a facut sa realizez mai bine valoarea unei carti. Inainte acordam punctaj mai mare unei carti decat merita, desi nu stiu de ce faceam asta. Daca as sta sa ma uit prin recenziile pe carele-am facut pana acum, as depuncta drastic foarte multe carti. Acum nu spun ca nu voi mai citi carti fantasy sau orice alt gen asemanator (desi in general din aceste genuri fac parte multe carti care nu merita citite), dar voi incerca sa spun cu adevarat felul in care m-a facut sa ma simt respectiva carte.
    Si cum am mai spus, autoarea nu mi se pare prea grozava. Desi are idei care ar putea fi transpuse intr-un mod inedit, felul sau de a scrie strica tot. Cel putin in opinia mea. Imi inchipui ca exista foarte multi fani ai ei, altfel cartile ei nu ar avea note atat de mari pe GR sau orice alt site.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nici mie nu imi place de Sara Shepard. M-am apucat sa citesc Micutele Mincinoase numai pentru ca serialul e genial, insa cartea lasa de dorit. Sta pe noptiera de doua saptamani si nu intentionez sa o mai deschid vreodata.
    Jocul minciunii in schimb mi-a placut foarte mult. Ideea in sine e mult prea geniala asa ca am trecut cu vederea felul de a scrie. :3

    RăspundețiȘtergere
  4. Din recenzia volumulul 2 am ramas cu o parere buna , da acum mi s-a cam taiat elanul pentru seria asta

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am citit cartea, dar cred ca Sara Sheperd este o autoare buna .

    RăspundețiȘtergere

Suntem nerabdatoare sa va citim parerile! :)