marți, 2 iulie 2013

Opinii #1

M-am hotarat sa incerc ceva nou. Stateam putin pe internet si m-am gandit sa fac o astfel de rubrica. Of course, stiu ca ideea aceasta mai este intalnita si pe alte bloguri, nu sunt eu cea mai originala persoana ever :)

Oricum, subiectul primului post din aceasta rubrica este unul simplu si des intalnit. 

Ebook sau paperback?

Personal, prefer carti tiparite. De ce? In primul rand pentru ca nu pot sta incontinuu cu ochii in calculator, neavand un ebook reader. Plus, daca stau la calculator, mai am momente cand iau o "mica" pauza si ma uit pe internet, astfel ajungand sa-mi epuizez bateria laptopului neapucand sa citesc. 
Cartile tiparite sunt, nu stiu, mai comode. Sa zicem ca oricum as avea un e-reader. Daca nu are baterie nu ai ce citi la el, in timp ce pentru a citi o carte tiparite nu ai nevoie de baterie. Plus, sentimentul este cu totul altul cand citesc o carte tiparita decat atunci cand citesc un e-book. 

Dar chiar daca nu sunt un mare fan al cartilor electronice, pot spune ca si acestea sunt destul de bune. Cand? Atunci cand plec intr-o excursie, sau la mare si ma plictisesc, pot avea e-book-urile pe telefon. Desi si aici sunt n moduri de a te distrage de la citit. 
Am descoperit totusi aplicatia Kindle pentru telefon si ma gandesc sa mi-o descarc saptamana viitoare pentru ca oricum imi iau un telefon nou si nu are rost acum. Recunosc, am foarte multe e-book-uri pe aplicatia Kindle, dar nu am apucat sa le citesc, sau pur si simplu nu am mai fost interesata. Doar ca de curand am luat patru e-book-uri foarte interesante, pe care chiar vreau sa le citesc. 
Este vorba despre urmatoarele :

Stitch (Stitch #1) de Samantha Durante
Stalk Me (The Keatyn Chronicles, #1) de Jillian Dodd
si trilogia (cel putin cred ca este o trilogie) The Night Creatures

Dupa cum am spus, nu ma dau in vand dupa e-book-uri, doar ca aceste carti le-am luat gratis de pe Amazon. Auzisem lucruri interesante despre ele asa ca m-am gandit ca nu pierd nimic daca le iau, iar acum abia astept sa ma apuc de ele.
Dar totusi, eu tot raman cu cartile tiparite.

Voi ce preferati?

2 comentarii:

  1. Paperback! E mai comod decat sa deschid de fiecare data laptop-ul pentru a citi un ebook(chiar daca am un folder plin cu ele...).Nimic nu se compara cand ti cartea in mana.

    RăspundețiȘtergere
  2. Prefer cărțile tipărite, e o senzație care nu poate fi înlocuită. Și eu mi-am descărcat mai multe ebook-uri de pe Amazon, însă le citesc foarte greu pe computer. Sper ca în viitor să-mi pot achiziționa și un Kindle, însă oricum cărțile fizice rămân pe primul loc. :)

    RăspundețiȘtergere

Suntem nerabdatoare sa va citim parerile! :)