luni, 3 iunie 2013

Recenzie : Vampirii din Morganville - Balul Fetelor Moarte de Rachel Caine

Bine ati venit in Morganville, Texas!
Nu ramaneti pe afara dupa ce se lasa intunericul...
Claire Danvers nu duce lipsa de provocari... cum ar fi viata printre creaturile noptii. Partea buna este ca are un strasnic vecin de camera (care are obiceiul sa dispara odata cu rasaritul soarelui) si un nou iubit (care are talentul de a da vesnic de necazuri).
Între timp, o fratie isi organizeaza anualul Bal al Fetelor Moarte si - surpriza! - Claire si prietena ei Eve, proscrisa ca si ea, sunt invitate. Fetele se duc la petrecere, sperand sa gaseasca acolo ajutorul de care au nevoie pentru salvarea lui Shane. Dar cand afla adevaratul motiv al invitatiei, intregul iad se dezlantuie, fiindca de data aceasta viii si mortii deopotriva sunt gata sa sfasie cortina noptii.

Recenzia :

Dupa sosirea tatalui lui Shane si a motociclistilor sai, totul incepe sa se destrame. Pentru a scapa de acestia, Michael, Clair si Eve sunt nevoiti sa anunte politia - care dupa aceea le da foarte mult de furca.
Cei patru au foarte mari probleme, tatal lui Shane. Acesta doreste sa ucida toti vampirii din oras, sau in cel mai rau cau doar o parte din ei - o parte foarte mare. Dar cel mai grav lucru este acela ca Shane este crezut vinovat de moartea unui vampir. Si ce este si mai rau decat acest lucru? Faptul ca toti cei care sunt de acord cu moartea lui Shane stiu ca el este nevinovat. Astfel, Claire incearca sa-l salveze pe Shane, intrand in incurcaturi din ce in ce mai mari.
Ea si cu Eve se duc la balul anual pregatit de EEK , Balul Fetelor Moarte, pentru a gasi pe cineva. Dar acolo se lasa cu sange datorita bandei tatalui lui Shane iar ei mai au foarte putin timp la dispozitie sa-l salveze.
Iar Michael este pregatit sa isi schimbe intraga viata ramasa pentru a-si salva prietenul.

Parerea mea:

Doar atat. WOW! Mi-a placut la nebunie! A fost absolut genial. Cartea aceasta nu a dus lipsa de nimic. A avut actiune -multa, multa actiune - si momente minunate, mai ales intre Claire si Shane. Din momentul in care Michael a venit cu ideea de a suna la politie pentru a scapa de oamenii tatalui lui Shane totul a inceput se strice putin cate putin, printre care si relatiile dintre ei, desi nu foarte tare si totul s-a termina cu bine, cate de cat.
A existat si gelozie - Eve era geloasa pe Claire pentru ca i-a gasit pe Michael si Clair imbratisati, desi nu era nimic mai mult decat o imbratisare amicala cand aceasta avea nevoie de una.
Afla multe lucruri, spre exemplu de alianta dintre tatal lui Shane siii, secret, va las pe voi sa aflati.


Volumul acesta mi-a schimbat complet perspectiva de a privi unele personaje. Daca in prima carte il agream pe Oliver (din ce in ce mai putin pe parcursul lecturii) si il mai agream putin si in aceasta carte, deja la finalul lecturii il uram rau de tot. 
Nu stiu ce pot spune despre Amalie. Am momente cand mi se pare chiar okay, si am momente cand nu o pot suporta. 
Tot cei patru eroi imi plac mult. Sunt niste personaje cu adevarat complexe. Tin unii la altii si s-ar sacrifica pentru prietenii lor - spre exemplu Michael.
Soooo, mi-a placut extraordinar de mult! Abia astept sa citesc urmatorul volum. 

Punctaj:
4/5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Suntem nerabdatoare sa va citim parerile! :)