miercuri, 15 iulie 2015

Diana cu vanilie 10 motive #7


Am stat foarte mult sa ma gandesc daca sa fac o recenzie sau 10 motive pentru aceasta carte. Si am ajuns la concluzia ca 10 motive ar fi mult mai concrete si mai la subiect decat sa zburd pe dealuri incercand sa prind esenta acestei carti micute intr-o recenzie. Problema este totusi ca nu pot face 10 motive pro si nici 10 contra, asa ca jumatate dintre motive vor fi pozitive si jumatate negative, asa ca...daca ati citit cartea si v-a placut foarte mult cred ca ar trebui sa cititi doar primele 5.


PRO


1. Este usor de citit, are numai 162 de pagini si datorita limbajului colocvial folosit de Diana, reusesti sa treci printre paginile cartii parca in zbor.

2. Capitole scurte, datorita lor poti intrerupe lectura atunci cand doresti si cat de frecvent doresti, fara a te simti vinovat ca nu termini capitolul, la cat de scurte sunt aceasta problema este aproape imposibil sa apara. Eu una urasc sa las capitole neterminate si sa plec sa fac orice altceva.

3. Numai buna de citit intr-o dimineata de duminica la un ceai sau o cafea si cred ca asta spune tot.

4. Diana vorbeste pentru suflete, dupa cum afirma chiar ea in carte, ea nu scrie pentru o categorie anume de persoane, ci pentru  toata lumea -suflete- lucru care mi se pare chiar foarte tare, stiind mai ales ca postarile ei sunt luate de pe blog si au fost scrise pentu un public mai larg.
"Ai oglindă în casă? D-aia mare, să te vezi plan întreg? Sigur ai. Stai 5 minute în faţa oglinzii şi uită-te atent la tine. Eşti o sumă. Suma alegerilor tale. (...)
Eşti ceea ce eşti în secunda asta datorită alegerilor pe care le-ai făcut în viaţă. Alegeri responsabile, mature, asumate, calculate şi drepte, alteori copilăreşti, impulsive, nebuneşti, greşite, idioate, fără cap. Dar toate sunt ale tale. Şi în momentul în care vei învăţa să le accepţi, o să te iubeşti. Şi nu o să ai regrete."


5. Funny, am stat multisor si m-am gandit daca sa pun si acest argument sau nu, dar l-am pus pentru ca are si amuzamentul asta locul lui in carte. Datorita limbajului folosit se creaza aceasta atmosfera detensionata si vesela chiar in mijlocul unei povestiri mai tragice, lucru care din nou e un *thumb up* din partea mea.


CONTRA


6. Superficiala, unii dintre voi, care ati indragit cartea va veti intreba de unde am scos eu ca minunata Diana cu vanilie e superficiala, dar imi pare rau sa va anunt, chiar e sau cel putin asa e pentru mine. Pe tot parcurcul cartii am avut impresia ca fata asta isi schimba parerile dupa cum bate vantu, dupa cum se simte si dupa zilele in care e pe ciclu sau nu si treaba asta m-a facut cel mai tare sa pun si partea cu motivele negative.

7. Nu are idei concrete, fragmentele scurte alcatuite din propozitii si mai scurte nu m-au dus decat cu gandul la idei sacadate, neterminate, nefinisate, adica numai jumatati de idei. In unele locuri acest lucru nu a fost absolut deloc deranjant, dar in altele, parca simteam eu nevoia sa mai adaug ceva acolo, dar asa, mi-a intrat pe o ureche si a iesit pe alta. Viata nasoala blablabla oameni rai blabla curajosi blablabla si cam atat.


8. Limbajul ajunge sa irite, recunosc, aici e un pic mai ambiguu pentru ca in acelasi timp acest limbaj a facut lectura mai savuroasa, dar folosindu-se atat de mult a ajuns sa ma irite putin mai spre sfarsitul cartii.

9. No action, poate pentru unii dintre voi asta nu e o problema, dar mie-mi plac cartile cu ceva actiune, ceva mai piperate, nu numai chestii sufletesti dramatice repetate la nesfarsit.

10. Repetarea frecventa a faptului ca nu-i baga in seama pe haterii ei, dar totusi ii mentioneaza destul de des, si cu asta am spus din nou totul.

In concluzie, daca doriti sa aveti o zi draguta si linistita, alaturi de o cana de cafea si o carte simpla, putin sentimentala, putin dulce, dar si putin sarata, atunci "Diana cu vanilie" e cartea pe care o cautati, altfel, va recomand sa alegeti orice altceva.

10 comentarii:

  1. Pare drăguță, dar nu sunt complet sigură că e ceea ce caut chiar acum.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cartea asta a ajuns destul de populară prin blogosferă și majoritatea recenziilor pe care le-am văzut au fost pozitive, mă bucur că am văzut și opinia ta asupra cărții. (y)
    Oricum, chiar dacă aveai 10 motive pozitive și nici măcar unul negativ tot nu aș fi citit-o pentru că nu pare a fi genul meu.
    Pupici ^^

    RăspundețiȘtergere
  3. Sincer, aud foarte multe legate de această carte. Și nu știu dacă e genul meu. Poate, dacă o să-mi cadă random într-o zi în mână (a se citi: o voi primi cadou, câștiga undeva) am s-o citesc. Dar nu o s-o adaug în coșul meu de cumpărături.
    Îmi place ideea cu „10 motive”. Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  4. Îmi place așa de mult ideea asta cu 10 motive încât aș recomanda și eu cărțile în acest mod!
    Sincer, nu mă atrage absolut deloc cartea. I-am citit blogul Dianei și ca website este drăguț, dar sub forma unei cărți nu mi se pare că ar merita banii. Și da, sunt de acord cu toate aceste 10 motive. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. De mult timp voiam sa citesc cartea asta, dar nu mi-a cazut in mana si intre timp cred ca asteptarile mele au devenit cam mari. Am răsfoit-o si am fost putin dezamăgita. Mi s-a parut si mie superficiala din ce am apucat sa citesc. Si totusi, asa cum ai spus si tu e perfecta pentru o dimineata la un ceai asa ca cred ca o sa revin asupra ei intr-un astfel de moment. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Cartea se afla pe lista mea, dar n-am ajuns inca sa o citesc. Desi parerile sunt impartite, sunt foarte hotarata sa o citesc cand se va ivi ocazia. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Super idee! Am avut și eu aceleași impresii citind cartea. Mi s-a părut o lectură ușoară și drăguță. ^_^

    RăspundețiȘtergere
  8. Hey, ai primit o leapsa de la mine: http://dreams-have-wings.blogspot.ro/2015/07/leapsa-summer-and-books.html ^-^
    xx
    Diana

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu ma prea atrage cartea dar poate candva am sa-i dau o sansa.

    RăspundețiȘtergere
  10. Știu că acum ceva timp o voiam atât de mult, dar ceva mă făcea să ezit. Nu o puteam cumpăra, deși o voiam. Acum, nu știu ce a fost acel ceva care m-a împiedicat să o cumpăr, dar ar trebui să-i mulțumesc enorm, pentru că mi se pare o carte anostă ce a ajuns să-mi insipire o ușoară repulsie.

    RăspundețiȘtergere

Suntem nerabdatoare sa va citim parerile! :)