luni, 25 august 2014

Gradina uitata. 10 motive #3

Astazi este luni si agenda mea spune ca trebuie sa vad prezint 10 motive pentru a citi cartea Gradina uitata de Kate Morton. Cartea am citit-o anul trecut si mi-a placut enorm de mult, as vrea sa-i fac si o recenzie, dar ma tem sa nu scriu prostii pentru ca am mai uitat o parte din actiune, dar 10 motive tot va pot da :)

Si inainte de a incepe: Daca vreti sa faceti si voi acest gen de postare lasati-mi linkul postarii voastre intr-un comentariu, iar eu il voi adauga la sfarsitul postarii mele si va rog sa nu uitati a mentiona sursa. >:D<

1.Misterul. Stiu ca sunt persoane care urasc misterul, nici eu nu as putea spune ca-l ador, dar in Gradina uitata este un mister special care in loc sa te respinga te atrage tot mai mult spre el, ca un magnet si cu cat stii mai multe cu atat stii mai putin. E genial.

2. Povestea Cassandrei, o tanara careia viata i-a furat rand pe rand persoanele iubite. Povestea ei nu se afla in prim-plan, dar este una interesanta si captivanta.

3. Povestea de dragoste a Cassandrei, nu va pot da detalii pentru ca orice as spune v-as da spoilere, dar pot spune ca a fost o parte delicioasa din carte! yummy 

4. Personalitatea Cassandrei, (se pare ca ma leg destul de mult de Cassandra, sper sa apuc sa spun tot ce vreau in urmatoarele 6 motive :)) ) Stiti prea bine ca imi plac personajele puternice, care nu se fac singure de ras, iar pe Cassandra am indragit-o imediat, chiar inainte de a afla prea multe despre ea si se pare ca instinctul meu a mers bine :))

5. Povestea Elizei, o autoare exceptionala de basme care a disparut in mod miraculos. Treptat ni se dazvaluie cate o parte a povestii ei si veti ramane surprinsi sa vedeti ce persoana minunata si totusi intunecata este Eliza. 

6.Povestea lui Nell, e plina de mister si aventura si cu fiecare informatie in plus pe care o veti afla despre ea vor aparea 10 intrebari fara raspuns, e iritant si delicios in acelasi timp :)) Ati vazut ca sunt trei povesti: a Cassandrei, a Elizei si a lui Nell, legate intre ele printr-un fir puternic. Poate va ganditi ca va fi greu sa urmariti actiunea, asa am crezut si eu, dar m-am obisnuit foarte repede <3

7. Citatele. Mi-as fi dorit ca pe vremea aceea sa fi fost la fel de obsedata de citate cum sunt si acum, dar nu am fost si nu am citatele din carte, tin minte doar fragmente, niciun citat exact. Acum trebuie sa ma multumesc cu ce mai culeg de pe net :))
“Reusise oare vreun poet sa descrie pe de-a intregul hidosenia chipului iubit macinat de durere?”

8. Cadrul de desfasurare a actiunii, e absolut superb. Autoarea descrie un loc magnific, in care ti-ai dori sa-ti petreci tot restul vietii. Eu m-am indragostit imediat de acest aspect al cartii. <3

9. Stilul lui Kate,este unul usor si coerent, lucru absolut necesar cand vine vorba de carti cu mister. E un stil cu care te vei obisnui imediat si vei simti ca treci zburand printre pagini.

10. Entuziasmul, nu stiu daca voi sunteti ca mine, dar eu citeam cartea ca si cum n-am mai mancat si baut nimic de 10 zile, iar in carte se aflau toate suplimentele de care aveam nevoie :)) GENIAL. Cititi-o! <3

6 comentarii:

  1. Altü postare grozavă! :-D
    Mulţumim frumos pentru recomandare. E o idee foarte bună, iar zece motive sunt destule, cred eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum trebuie sa o citesc ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut, te invit la un concurs. Sunt sigura ca o sa-ti placa. Premiul este o carte. Te astept sa te inscrii.
    http://367dezile.blogspot.ro/2014/08/castiga-un-blind-date-cu-o-carte.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place mult rubrica asta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Grozav, Gooooosh! Abia aștept să mă apuc de această carte și să descopăr poveștile, să pătrund în lumea de basm a autoarei, să-i rescriu toate citatele și să văd! Mulțumeeeesc mult pentru link, clar, acum mai mult decât oricând vreau s-o citesc. Aștept un post de genul și pentru cartea pe care o citești acum!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur mult că te-am convins şi abia aştep să văd cum o să ţi se pară ţie <3

      Ștergere

Suntem nerabdatoare sa va citim parerile! :)