miercuri, 2 iulie 2014

Recenzie: Starters~Lissa Price

Titlu: Starters
Autor: Lissa Price
Traducator: Mihai-Dan Pavelescu
Editura: Trei
Anul aparitiei: 2013
Numar de pagini: 312
Descriere: O fata trebuie sa faca o alegere cumplita. Parintii ei? Morti. Fratele ei? Bolnav. Salvarea? Este posibila... Cu pretul de a fi altcineva! In cine poate sa aiba incredere? In nimeni.

Bine ati venit intr-un Los Angeles al viitorului! Un razboi biologic a decimat populatia de varsta medie. Au supravietuit doar cei care apucasera sa fie vaccinati: tinerii si batranii. Callie, in varsta de saisprezece ani, descopera Banca de Corpuri unde adolescentii isi inchiriaza trupurile adultilor instariti ce isi permit luxul de a redeveni tineri. Dar neurochipul ei functioneaza gresit, iar Callie ajunge sa afle lucruri pe care nu trebuia sa le stie si ia cunostinta de planul diabolic al Bancii de Corpuri...

inceputul anului viitor.

“Oare Cenușăreasa s-a gândit vreodată să-i mărturisească adevărul prințului în seara când s-a bucurat de frumoasa ei rochie de bal? Oare s-a gândit măcar să-i spună, știi, prințe, caleașca nu-i a mea, de fapt sunt o biată slujnică, murdară și descultă, care beneficează de o perioadă determinată de fericire? Nu. Ea și-a exploatat momentul de grație. Iar apoi a dispărut în tăcere după miezul nopții.”


Recenzie:
De multe ori ne dorim ceea ce nu avem sau suntem prea nerabdatori ca sa asteptam. 
De cate ori nu spun copii ca vor sa cresca, ca vor sa devina adulti? De cate ori nu ai spus chiar tu asta in propria ta copilarie?
"Starters" ne prezinta o lume distopica in care prezentul e tot ceeea ce conteza. Trecutul nu poate decat sa te raneasca, iar viitorul e mult prea imprevizibil ca sa te mai gandesti la el. V-ati intrebat vreodata care e diferenta dintre "a trai" si "a exista", multi spun ca sunt sinonime. Nu sunt, iar Starters accentueaza acest lucru.
Eu una mereu am considerat batranii ca fiind ghizi ai vietii, batranii iti pot da o multime de sfaturi grozave care 
sa te ridice de la pamant si care sa te determine sa lupti. Dar pana si aceste fiinte pot fi incredibil de egoiste, tanjesc dupa tinerete, tanjesc dupa lumea lor de mult apusa, dar pana acum nu au avut nimic de facut in legatura cu acest lucru. Dar "Starters" ne prezinta oportunitatea lor, o oportunitate nemaipomenita din punct de vedere tehnologic, dar care poate distruge viata multor tineri.
Batranul este cel care infiinteaza "Banca de corpuri" sau mai "frumos" spus "Destinatii splendide", un loc unde cei tineri isi doneaza pentru scurt timp corpul celor batrani, pentru a primi bani, pentru a avea din ce trai. El cred ca este cel mai misterios personaj care mi-a atras cu adevarat atentia si m-a facut mereu sa ma intreb ce se afla in spatele mastii. Sunt egoista daca spun ca vreau ca eroina noastra, Callie, sa se mai intalneasca cu el?
Si ca tot am mentionat-o pe Callie ce ar fi sa spun cate ceva despre ea. Eroina noastra este intruchiparea unei surori perfecte, nu prin fizic sau mentalitate, desi nu duce lipsa de niciuna, dar in special prin iubirea ei fata de fratiorul ei mai mic, Tylor. Callie e dispusa sa-si sacrifice viata, sa mearga spre necunoscut, poate spre moarte numai ca sa ii ofere o viata mai buna fratiorului ei.
Callie a avut multe de infruntat pe drum si m-a mirat faptul ca a avut  determinarea necesara sa duca lucrurile pana la capat chiar daca confuzia isi facea loc in fiecare particica a fiintei ei. Intr-o lume in care nu mai stii in cine sa ai incredere Callie trebuie sa ia hotararea grea de a-si respinge sentimentele, doar ca mai tarziu sa-si dea seama ca acestea pot fi singura ei scapare.
Mi-a placut enorm de mult aceasta carte, am fost cu totul captivata de ea, desi de la un timp incetasem sa mai citesc acest gen de carti, pe motiv ca toate se aseamana, ei bine "Starters" a fost o surpriza placuta si o sa fac in curand si recenzia urmatorului volum :)
Nota mea pentru aceasta carte este 4,5/5!

8 comentarii:

  1. Am citit cartea si o ador ! ♥ Ai descris foarte bine ! ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Starters este o alta carte pe care mi-o doresc mult
    Callie pare genul de personaj pe care l-as indragi dupa cateva pagini citite

    RăspundețiȘtergere
  3. Am citit-o e superba , la fel si Enders chiar daca nu e asa buna ca Starters are niste rasturnari de situatie incredibile

    RăspundețiȘtergere
  4. @Diana, ai dori sa citesti si continuarea ? :)Sau ai citit-o?

    RăspundețiȘtergere
  5. Am citit-o, dar nu mi-a placut la fel de mult precum primul volum :) Poate o sa-i fac o recenzie in viitor :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Abia astept. Eu as dori sa apara un al treilea volum, dar nu cred ca e posibil. Tu nu?

    RăspundețiȘtergere
  7. Un al treile volum ar fi fost perfect, eu am ramas cu destul de multe intrebari la sfarsit, dar din cate am inteles autoarea nu are niciun plan in acest sens.

    RăspundețiȘtergere
  8. Consider ca greseste nemaiscriind inca un volum..

    RăspundețiȘtergere

Suntem nerabdatoare sa va citim parerile! :)