sâmbătă, 8 martie 2014

Recenzie : High Witch de Mona Hanna

Titlu : High Witch
Seria : High Witch
Autor : Mona Hanna
Numar de pagiini : 87
Editura : Createspace
Genuri : YA, Fantasy
 

Carte primita de la autoare pentru recenzie.


Ariel is a High Witch, one of the most powerful witches in the world. There are only three like her in existence. She finally learns who she is, but immediately has to flee from a malicious warlock, out to claim her for his own. With Brayden, her new love by her side, she attempts to outwit the warlock, and the High Witch who protects him. But what will she do if she has to go through 'The Test'?

Trebuie sa recunosc ca aceasta carte este opusul a ceea ce ma asteptam sa citesc. Si nu in sensul bun. Totusi trebuia sa imi dau seama ca in doar 87 de pagini nu pot descoperi o carte cu adevarat interesanta. Am citit-o in urma cu vreo 3-4 luni, si abia acum mi-am amintit ca trebuie sa ii scriu si o recenzie. 

Aceasta carte este plina de clisee de la prima pana la ultima pagina, actiunea se deruleaza cu viteza luminii, si pur si simplu nu mai vroiam sa o citesc. Desi are un numar mic de pagini, mi-a luat un intreg weekend sa o citesc pentru ca nu gaseam nimic care sa ma atraga.

Povestea incepe cu confesiunea lui Brayden. De o luna de zile el are acelasi vis in care apare aceeasi tanara, pe care el nu o cunoaste. Lucreaza la un motel (parca?) si intr-o zi apare pe neasteptate o tanara care il fascineaza si il intriga. Da oameni buni, ati ghicit! Aceasta tanara este nimeni alta decat cea din visele lui. Afla ca ea este o vrajitoare, si nu orice fel de vrajitoare, ci una dintre cele mai puternice, o High Witch (nu-mi pot da seama cum as putea traduce aceste termen) care trebuie sa dea un test.

Brayden si Ariel au o relatie minunata, sunt indragostiti, sunt in stare sa sacrifice multe pentru dragostea lor si... nu se cunosc de multa vreme. Cartea, pardon, nuvela incearca sa pune accent pe legatura dintre cele doua personaje. Legatura dintre Ariel si Brayden este exagerata pentru niste persoane ce nu se cunosc de multa vreme.

Ideea povestii este una destul de interesanta, pe care nu am mai intalnit-o pana acum, probabil si pentru ca nu citesc multe carti despre vrajitoare. Ar fi putut fi mult mai buna daca ar fi fost mai lunga pentru ca dupa parerea mea, tot ceea ce se petrece in 78 de pagini, ar fi trebuit in mod normal sa se petreaca in vreo 300 de pagini. 

Punctaj : 

2.5/5

2 comentarii:

  1. Anonim14:47

    Aş fi zis după descriere şi copertă că este o carte foarte bună, dar pentru mine cărţile de 80 de pagini nu mi se par atractive absolut deloc. Vrăjitorare? Îmi plac în principiu, mai ales după ce am citit Magie de doi bani, dar cartea asta se pare că sună foarte bine, dar e foarte naşpa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu cum ai reusit sa o termini , pare o adevarat tortura . Coperta e frumoasa si atat,nimic mai mult

    RăspundețiȘtergere

Suntem nerabdatoare sa va citim parerile! :)