sâmbătă, 25 ianuarie 2014

- palavrageala ;

Initial aveam un titlu mai lung. 24 ianuarie, raceala si final de semestru.

Ieri a fost 24 ianuarie (da, stiu, I'm Capitan Obvious) si nu stiu cum descurg lucrurile la voi in orase, insa la mine totul decurge ceva de genul acesta: Dimineata activitati, atelieri si apoi un spectacol realizat de elevi, impreuna cu cativa profesori. Normal, liceul meu si inca unul nu fac ore pentru ca se numesc Unirea si Cuza (spun normal pentru ca din cate stiu restul liceelor tot fac ore). Si de la o anumita ora elevii care doresc isi imbraca robele de absolvire si cutreiera frumos strazile orasului, strigand bucurosi numele liceului, prescurtarea acestuia, alte slogane si bat ritmul liceului (aici vorbesc despre liceul meu).
Eu una m-am hotarat sa fac asta pentru ca vroiam sa vad cum este sa marsaluiesti asa pana la absolvire si mi s-a parut distractiv si unic, mai ales ca atunci cand eram mica vedeam liceeni (in principal cele doua licee mentionate mai sus) care strigau "Unirea" si "Cuza". Asta se intampla cand eram eu micuta, insa anii au trecut si alte licee au inceput sa vine in robe in parc a-si scanda numele (nu ca as avea probleme cu asta).
Oricum, anul trecut nu am participat si chiar mi-a parut rau, insa stiu ca in urmatorii doi ani nu voi mai lua parte la asa ceva, decat daca vremea va fi favorabila (desi nu stiu cat de favorabila poate fi la finalul lunii ianuarie).
Am asteptat in parc nu stiu pe cine sa soseasca pentru a tine un discurs. Trebuie sa mentionez ca am stat si am cam degerat vreo ora pana mi-am zis ca nu mai rezist, nimic in lume nu merita asa ceva. Asa ca am rugat un coleg care oricum vroia sa se duca la liceu sa-si duca roba, si sa mi-o lase si mie. 
Cu ce m-am ales din aceasta minunata zi? Cu febra si sinuzita. Eu in general nu fac febra. Cred ca in cei 17 ani ai mei am facut de maxim 6-7 ori febra. 
Ce am invatat din asta? Ca mai bine stau acasa la caldura decat afara in frig. 
Acum stau acasa, imi vine sa dorm incontinuu, nu am pofta de nimic, nu vreau sa citesc, ba imi e frig, ba imi e cald, capul ma doare ingrozitor. 
La final, semestrul! Ce frumos ca se incheie, ar fi fost si mai frumos daca nu mi-ar fi stricat mediile vreo doua profesoare pentru ca asa le-a venit lor. Acum sincer, nu mi se pare normal ca atunci cand o profesoara este nervoasa sa-si verse nervii pe elevi, ascultandu-i din chestii pe care nici nu le-a predat si punandu-le note mici. Frate, ai nervi? Atunci du-te si lasa-ne in pace. Noi nu ne chinuim un semestru intreg ca tu la final sa te gasesti sa ne strici mediile. 
Paaaai, cam atat am avut de spus. Voi ce ati mai facut? 
Apropo, nu uitati de concurs :)

3 comentarii:

  1. Adevarat cu raceala. Si pe mine m-a luat de vineri si nu mi-a trecut. De fapt, s-a inrautatit. Zici ca m-a strange cineva de gat.Rau. :)) Macar e scoala amanata din cauza vremii. N-as fi vrut sa pierd ore importante maine :) Sper sa te faci bine! Cat despre profele tale, ai mare dreptate. Am dat si eu peste specimene din astea, dar am realizat acum, cand mai am un semestru de liceu, ca nu conteaza mediile. Conteaza cat de bine te descurci tu, si cu cat ramai din scoala :) >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. ma strange, sau m-a strans. nu stiu exact ce voiam sa spun :)) dau vina pe raceala :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Sper sa te faci bine curand, eu una mi-am cam revenit (ceea ce e ciudat pentru ca in general imi ia mult sa-mi revin). Si stiu ca mediile nu conteaza, dar tot este enervant ca tu sa te straduiesti un semestru intreg sa ai medii bune iar la final sa ti le strice pentru ca profesoara are toane.

    RăspundețiȘtergere

Suntem nerabdatoare sa va citim parerile! :)