vineri, 12 iulie 2013

Recenzie : Tristeti de sucub de Richelle Mead

Titlu :  Tristeti de sucub
Seria :  Georgina Kincaid
Autoare :  Richell Mead
Numar de pagiini : 416
Editura :  Leda
Genuri :  Urban Fantasy
Tip coperta :  Cartonata
Obtinuta :  Imprumutata de la biblioteca
Link de cumparare : Elefant.ro | Corint | Libris

Recenzia : 

Georgina este un sucub foarte in varsta, desi nu nimeni nu stie cat de in varsta. In timpul zilei lucreaza la o librarie. In timpul noptii, aceasta lucreaza pentru "rau", facand barbatii sa cada in cele mai oribile pacate existente. Cand un vampir cu care aceatsa nu se intelege, si pe care mai presus de toate il ameninta, moare, ea este prima crezuta a fi vinovata de moartea lui. Totusi, urmatoarele doua victime ale ucigasului au o oarecare legatura cu ea. Care este aceasta? Faptul ca toti s-au cam "ciondanit" cu ea. Aceste crime o fac pe Georgina sa sapa adanc cu privire la acest vinovat, urmand sa afle de existenta unor noi creaturi, urate de ambele tabere.
Dar pe langa acest mister pe care ea incearca sa-l desluseasca, Georgina are si alte lucruri de facut. Cum ar fi sa incerce sa nu se indragosteasca de minunatul scriitor Seth, sau de fascinantul si amuzantul Roman, pentru ca pentru un sucub dragostea nu este o optiune.

Parerea mea :

Mi-a placut cartea. Este adevarat, au fost foarte multe lucruri care mi se parea pur si simplu in plus. Intreaga actiune s-a petrecut la final, unde si acolo a fost putin lungita. Totusi, fiind abia primul volum, care este practic cel care instaleaza toata actiunea seriei si ne face cunostinta cu personajele, a fost destul de ok.
Ideea cartii imi place. Autoarea a reunit multe fiinte intr-o singura carte. Dracusori, vampiri, sucubi, chiar si ingeri! Ca tot veni vorba, abia la final m-am putut obisnui cu faptul ca un inger poate fi bun prieten cu niste fiinte ale "raului". Cartea a avut si multe momenten amuzante, Georgina fiind un personajl absolut fascinant.
Ni se dezvaluie trecutul acesteia, cum de a ajuns sa fie sucub si ce fel de persoana era ea pe acea vreme. Si in ciuda lucrurilor pe care le-a facut pe vremea cand era om, anii multi si-au lasat cu adevarat amprenta pe ea, aceasta dorindu-i sa aibe parte de o familie, desi stie ca un sucub nu ar putea avea asa ceva niciodata.
Si totusi, desi aceasta stie ca ar trebui sa incerca sa se departeze de Seth si Roman, nu reuseste.


Citate : 

 • “Well, that depends, I suppose. I heard someone once say that men dance the same way they have sex. So, if you want everyone here to think you're the kind of guy who just sits around and—"
He stood up. "Let's dance.”


 • “Look, don’t get me wrong. I worship the ground this guy walks on. I’m excited to meet him tonight. I’m dying to meet him tonight. If he wanted to carry me off and make me his love slave, I’d do it, so long as I got advance copies of his books.”

 • “Lucky Charms?” I asked.
  “Magically delicious,” he explained. “Requisite for any sort of building project.”
  I shook my head, still amazed at how he had managed to weasel his way over here. “This isn’t a date.”
  He cut me a scandalized look. "Obviously. I’d bring Count Chocula for that.”
 • “I don’t suppose there’s a Georgina Kincaid Instruction Manual around somewhere to help me avoid these embarrassing blunders in the future.”
  “We sell them downstairs.”
  “Oh yeah? Is there a page on how to woo the fair Georgina?”
  “Page? Hell, there’s a whole chapter.”
  “Required reading, I’d imagine.”
  “Definitely.”
 • “Kill me, Doug. Just kill me now. Put me out of my misery.”
  “Christ, Kincaid, what did you say to him?” murmured Doug.
  “Well,” I told Doug, “I ripped on his fans and on how long it takes for his books to come out.”
  Doug stared at me, his expectations exceeded.
  “Then I said—not knowing who he was—that I’d be Seth Mortensen’s love slave in exchange for advanced copies of his books.
Punctaj :
3.5/53 comentarii:

 1. seria Georgina Kincaid este una dintre preferatele mele in materie de fantasy
  am citit toate volumele si as fi foarte incantata daca s-ar ecraniza

  RăspundețiȘtergere
 2. Mie nu mi-a placut niciodata cum arata seria asta . Le-ai citit pe toate sau doar primul volum

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu am citit seria, dar sper ca Richelle Mead a facut treaba buna :)

  RăspundețiȘtergere

Suntem nerabdatoare sa va citim parerile! :)