marți, 25 iunie 2013

Recenzie : Into The Deep de Lauryn April

Titlu :  Into The Deep
Seria :  Into The Deep
Autoare :  Lauryn April
Numar de pagiini :  355
Editura :  -
Genuri :  Young Adult, Paranormal, Fantasy
Tip coperta :  Brosata
Obtinuta :  De la autoare pentru recenzie
Link de cumparare : Amazon 





Recenzie : 

Ivy Daniels este o tanara in varsta de saptesprezece ani. Aceasta este o tanara normala pana intr-o seara cand merge impreuna cu prietenii ei la piscina si aluneca, astfel lovindu-se la cap. In urma acestei lovituri, Ivy se trezeste cu o noua abilitate, aceea de a citi gandurile oamenilor. La inceput nu are incredere in noile sale abilitati, speriindu-se ca ar putea fi nebuna. Totusi, este ajutata sa treaca prin momentele grele de Brant, bad boy-ul liceului. Aceasta noua prietenie nu este bine venita deoarece Brant nu ajunge la standardele inalte ale prietenelor ei.
Prietenia dintre Bran si Ivy incepe sa devina ceva mai mult pe parcursul noii lor aventuri, aceea de a opri un elev al liceului lor din a omora toti studentii. De ce are dori cineva sa omoare atatia oameni? Ivy si Brant urmeaza sa afle. Totusi, Ivy incepe sa descopere ca citirea gandurilor nu este un lucru atat de minunat, astfel ea afland lucruri pe care nu si-ar fi dorit niciodata sa le afle.

Parerea mea :

Am inceput cartea aseara si nu am putut sa ma las pana nu am devorat-o pe toata. Cartea aceasta ajunge cu siguranta in topurile mele, probabil pe acelasi loc cu Divergent. Este o carte fantastica care te tine cu inima la gura pana la final, si nu doar datorita suspansului, ci datorita intregii actiuni.
Ivy face parte dintr-un grup de prieteni destul de strict. Toate prietenele ei au activita scolare, ea fiind singura care nu are. Totusi mai este un lucru care le diferentiaza unele de altele. Faptul ca Ivy le-ar lua apararea si ca ar fi in stare sa se desparta de ele, chiar daca ar insemna sa ramana singura.

Brant cum am spus este bad boy-ul liceului. Nu-i pasa de faptul ca primeste detentii pentru ca fumeaza sau chiuleste. Totusi nu este nici acel gen de bad boy cu care ne-am obisnuit toate. Nu-i genul care sa se comporte cu persoana iubita cum se comporta cu ceilalti, cu un aer superior care tradeaza foarte rgeu ce simte cu adevarat. Si mai crede ca toate fetele din grupul lui Ivy, incluzand-o pe si pe ea, sunt doar niste fete fitoase, acest lucru datorandu-se unei relatii anterioare. Totusi, el devine interesat de puterile lui Ivy, acesta ajungand sa o ajute atunci cand afla ca un nebun urmeaza sa deturneze o bomba. Si pe parcursul acesta, cei doi ajung sa se cunoasca, astfel conturandu-se o minunata poveste de dragoste printre filele de actiune si suspans.

Cum mi i-as imagina eu pe Ivy si Brant.

PS: Nu o bagati in seama pe Aria :)
Nu stiu ce as mai putea adauga fara a da prea multe detalii.
Ca incheiere as adauga faptul ca sunt mirata cum de aceasta carte nu este atat de cunoscuta ca altele. Exista carti care nu au nimic atractiv la ele, care sunt formate doar din dialoguri afra noima, care nu au nici o actiune in spate, dar care totusi sunt cunoscute. Si exista carti foarte bune, cu o poveste atragatoare si frumoasa, dar care nu au avut norocul de a fi cunoscute. Ei bine, aceasta carte face parte din ultima categorie.

Citate : 

"That time, I couldn't help but roll my eyes. "Purple" I said.
Brant turned to look at me with a confused expression. "Purple isn't a number, Ivy." "

"Her question took me a little off guard. I hadn't taken much time to put my felling for Brant into words. I knew I liked him, that I cared about him. I didn't think that I loved him. I'm not sure at that point I really knew what being in love felt like, as I'd never been in love before. What I did know was that I felt safe with Brant. i felt like i could talk to him, tell him anything. I felt like he would look after me, like he'd keep my secrets safe. I knew he made my heart beat faster. I knew that I wanted to be around him every second I could manage."

" "I thought I'd be romantic and surprise you."
"No offense, but sneaking into my room comes off a little creepy and stalkerish then romantic and sweet." "

" " Nothing bad is going to happen tomorrow, I promise."
"You can't know that."
"I know enough. We're the good guys, yeah? And the good guys always win." "

Punctaj :
5/5

3 comentarii:

  1. Divergent, dupa parerea mea, nu se compara cu Into the Deep. Adica, da, e frumoasa, dar Into the Deep e pur si simplu perfecta. Asa am facut si eu, am citit-o intr-o singura zi, pentru ca este atat de usoara si in acelasi timp complexa si frumoasa. O carte de debut superba!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu cum e cartea insa coperta mi se pare geniala <3

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am citit cartea, dar citatele si coperta sunt fantastice :>

    RăspundețiȘtergere

Suntem nerabdatoare sa va citim parerile! :)