luni, 24 iunie 2013

Recenzie : Gadget Girl : The Art of Being Invisible de Suzanne Kamata

Titlu :  Gadget Girl : The Art of Being Invisible
Seria :  -
Autoare :  Suzanne Kamata
Numar de pagiini :  256
Editura :  GemmaMedia
Genuri :  Young Adult
Tip coperta :  Brosata
Obtinuta :  De la autoare pentru recenzie
Link de cumparare : Amazon | Book Depository |







Recenzie : 

Aiko locuieste impreuna cu mama ei in Michigan si isi doreste sa isi intalneasca tatal de origine japoneza, sa ajute la ferma familiei lui si sa devine o autoare cunoscuta de carti manga. Astfel aceasta a inceput sa-si creeze propria carte manga, Gadget Girl, care ia foarte multe aspecte din viata ei reala. Singurele persoane care cunosc cine este in spatele acestei carti sunt prietena ei cea mai buna, Whitney si fratele ei la care ea apeleaza pentru a-i tipari cartea.
Viata ei totusi nu este foarte usoara datorita faptului ca ea are paralizie cerebrala iar acest lcuru este destul de evident. Astfel, colegii ei de scoala isi bat joc de ea datorita aceste probleme. Pe de alta parte, pentru a o face sa se simta mai bine in propria piele, mama ei, sculptor de profesie, o sculpteaza de fiecare data.
Datorita sculpturilor sale, Aiko si mama ei ajung in Paris la o expozitie de-a ei. Acolo, Aiko il intalneste pe Herve, fiul amicului mamei ei, caruia ii plac de asemenea cartile manga. Asa cei doi incep sa se cunoasca, iar Aiko se simte pentru prima oara bine in propria piele.
Totusi, pe langa minunatul timp petrecut alaturi de ospatarul francez, aceasta afla diferite lucruri despre relatia mamei ei cu tatal ei.

Parerea mea :

Cum am spus, cartea aceasta a fost o pauza bine venita de la cartile cu vampiri. Mi-a placut de Aiko. Datorita faptului ca aceasta isi dorea nespus de mult sa-si vada tatal, aceasta a inceput sa invete multe lucruri despre cultura japoneza. Mi s-a parut chiar o fata puternica. Sa ai paralizie cerebrala si sa incerci sa te comporti relativ normal, fara sa mai adaug ca aceasta incerca sa nu bage in seama rautatile celorlati reprezinta un lucru pe care nu orice l-ar putea face.
Calatoria pana in Paris nu a fost la inceput bine primita din partea ei. Aceasta isi dorea sa mearga in Japonia sa sa-si cunoasca tatal. Dar odata ajunsa acolo a inceput cu adevarat sa se simta mai bune, mai ales cand l-a cunoscut pe Herve. Desi aceasta si-a spus ca el ar putea sa se comporte dragut cu ea doar datorita faptului ca-i este mila de ea, cum toti adultii pareau se comporte in preajma ei, lucrurile incep sa evoleze intre ei doi.
Totusi, lucrurile nu raman la fel. Daca la inceputul cartii aceasta isi doreste nespus sa-si intalneasca tatal, la final totul se schimba, aceasta avand cateva retineri in aceasta privinta.

Punctaj :
5/5


Un comentariu:

Suntem nerabdatoare sa va citim parerile! :)