sâmbătă, 29 iunie 2013

Recenzie : Banchetul Nebunilor de Rachel Caine

Titlu :  Banchetul Nebunilor
Seria :  Vampirii din Morganville
Autoare :  Rachel Caine
Numar de pagiini :  384
Editura :  Leda
Genuri : Young Adult, Fantasy, Paranormal
Tip coperta :  Cartonata
Obtinuta :  Imprumutata de la biblioteca
Link de cumparare : Elefant.ro | Libris | Corint




Recenzia :

Lucrurile in Morganville incep sa se inrautateasca odata cu sosirea lui Bishop, tatal Ameliei, dar si cu mutarea parintilor lui Claire. Acesta ii ameninta pe Claire, Eve, Shane si Michael, iar singura lor salvare, singura salvare a intregului oras, este alianta dintre Amelie si Oliver.
Totusi, venirea lui Bishop in oras veni cu o invitatie la un banchet pentru el, unde toti vampirii orasului trebuie sa mearga impreuna cu un om. Si dintre prietenii el, Claire este singura care ramane pe dinafara. Dar lucrul acesta nu este cel mai dureros. Ideea ca una dintre acolitele lui Bishop sa fie partenera lui Shane este mult mai oribila, mai ales ca aceatsa poate face orice cu el.
Acum tot ce poate Claire sa faca este sa lucreze in continuare la antidotul pentru vampiri impreuna cu Myrnin. Dar cand acesta va afla de banchetul lui Bishop, cei doi nu mai raman pe dinafara si lucrurile incep sa se inrautateasca, obligand oamenii si vampirii sa lucreze impreuna.

Parerea mea :

Dupa ce in cartea a treia am ramas putin in suspans in legatura cu sosirea lui Bishop, acum incepem sa aflam noi lucruri, care mai de care mai cutremuratoare. Ca in restul cartilor, si aici mai exista certuri intre protagonisti, dar si certuri mai urate de unde nu lipseste Monica.
Cartea este intr-un ritm normal, uneori alert, dar nimic suparator.
Bishop este un vampir cu totul diferit fata de cei intalniti in primele trei carti. Este unul cu adevarat batran, caruia nu-i pasa daca omoara oameni sau vampiri. Acesta nu doreste sa coexiste impreuna cu restul vampirilor sau oamenilor din Morganville, el avand alte scopuri.
Daca in cartea anterioara Myrnin era in mare parte a timpului nebun, acum, datorita noului ser incepe sa fie lucid, cel putin pentru o perioada mai indelungata de timp. Cei doi incep sa lucreze la un nou ser, facand rost de noi monstre, insa in acest timp cei doi poarta diferite discutii, de unde Myrnin afla despre batranul Bishop.
In cartile precedente aflam in minuscule detalii de Claire, de faptul ca ea este o persoana importanta in Morganville, cel putin pentru Amelie. Desi aceasta nu pare sa arate prea mult aceste lucruri. Cand Claire o roaga pe Amelie sa o ia pe ea la banchet, petnru a fi aproape atat de prietenii ei, cat si de parintii ei, aceasta nu accepta. Acest lucru o enerveaza pe Claire pentru ca nu poate fi de folos, si nu numai de asta. Exista urme de gelozie ascunse in spatele intentiilor ei. Gelozie pe faptul ca Shane este nevoit sa mearga cu Ysandre, acolita lui Bishop, care poate face ce rvea din el, fie ca acestuia ii place, fie ca nu.
Odata cu aparitia lui Myrnin si a lui Claire la banchet totul se transforma intr-un haos. Probabil unui mai mic decat ar fi fost adac nu ar fi venit.

P.S. Seria asta este preferata mea!

Citate : 

-Fata aia, ii zise Claire lui Shane.
-Care fata?
-Aia... stii tu. De dincolo.
-Adica sugatoarea de sange? Mda, ce-i cu ea?
-Se tot holba la tine.
-Si, ce-as putea sa spun? Sunt irezistibil.

-Geloasa?
-Posibil.
-Fara motiv. Prefer domnitele dotate cu puls.
Ii lua mana, apasandu-i cu cu blandete degetele pe incheietura.
-Ihi, uite ca tu ai. Si destul de accelerat.

-Sa nu faci vreo prostie, il preveni ea. Ca te omor cu mainile mele.
-Aoleu, fata draga. Unde-a disparut dragostea neconditionata de pe-aici?

-Jos tricoul, comanda ea.
-Stiam eu ca-ti place de mine numai pentru abdomen.

El isi drese glasul.
-Am facut cateva cercetari in legatura cu Bishop.
Cuvintele Shane si cercetare parca nu se potriveau in aceeasi propozitie.

-Sa iesim? repeta ea, neintelegand. Unde?
-Nu conteaza. La film. La restaurant. Te-as duce la barul din cartier,sa ne imbatam, dar m-ar omori taica-tau.

-Nu vreau decat sa-mi petrec seara facand ceva cu tine. Orice-ar fi.

-Buna intrebare, raspunde Richard. Credca vreau o fata draguta care stie sa gateasca, adora filmele de actiune si arata bine in fusta scurta. Dar pentru moment m-as multumi ca tu sa iei lantul de la usa si sa ma lasi sa intru. 

Punctaj :
5/5

2 comentarii:

  1. din pacate nu am aceasta serie in biblioteca, desi ma atrage oarecum, dar nu sunt eu foarte sigura ca s-ar ridica la nivelul asteptarilor mele
    in schimb, as cumpara acest volum doar pentru coperta. The Killers <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar trebuie sa citesc seria asta cat mai curand :3 Mersi de recenzie

    RăspundețiȘtergere

Suntem nerabdatoare sa va citim parerile! :)