joi, 13 iunie 2013

Recenzie: Aleasa de P.C. CAST & Kristin Cast

Forţele răului se pun în mişcare în Casa Nopţii, iar aventurile lui Zoey Redbird iau o întorsătură misterioasă. Cei care păreau că îi sunt prieteni se întorc împotriva ei, iar duşmanii declaraţi îi devin, în mod ciudat, prieteni. Aşa începe partea a treia a seriei, în care calităţile lui Zoey sunt puse la cea mai grea încercare de până acum. Stevie Rae, cea mai bună prietenă a protagonistei, este transformată în zombie şi încearcă din răsputeri să-şi păstreze umanitatea. Zoey nu are nici o idee despre cum o poate ajuta, dar este conştientă că totul trebuie să rămână secret faţă de toţi cei din Casa Nopţii, locul unde încrederea a devenit o calitate rară. Aşa cum rară, dar şi surprinzătoare, este şi situaţia în care se găseşte ea însăşi, aceea de a avea trei iubiţi, lucru care are potenţialul unui adevărat dezastru. Tocmai când pare că lucrurile nu pot fi mai rele de atât, încep să moară vampiri. De-adevăratelea. Curând, Zoey şi prietenii ei vor afla că lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi...
[18.05.2014] - Aceasta recenzie a fost scrisa atunci cand adoram cartile YA si treceam peste orice fel de clisee si idei tampite pe care, din pacate, multe carti par a le avea. Si desi nu ma voi apuca sa recitesc cartea doar de dragul unei recenzii la zi, si nici nu ma voi apuca sa modific recenzia pe baza detaliilor (si asa vagi) pe care le mai am, am modificat nota acordata. Nu recomand cartea persoanelor carora nu le place genul YA si nici celor care citesc genul respectiv, dar care nu suporta ideile trase de par si duse la extreme, care nu suporta personaje de 16-17 ani care se comporta ca niste copii ce nu se pot decide ce fel de inghetata vor, etc. Tot ce pot spune despre aceasta carte este ca ar fi putut avea potential daca autoarele ar fi incercat sa isi dea interesul cu adevarat.

Nota acordat acum:





[13.06.2013]Recenzia:

A trecut a luna de zile de cand Zoey l-a salvat pe Heath din mainile zombilor vampiri. Totul pare sa fie relativ normal. Asta depinde de cum intelegem termenul de "relativ". Zoey se confrunta cu Impregnarea sa cu Heath si cu noile momente de gelozie ale iubitului ei, Erik. Mai ales ca de ziua ei de nastere cel mai minunat cadou a fost cel din partea lui Heath, lucru ce l-a enervat nespus de tare pe superbul nostru Erik.
Totusi, probleme nu se opresc doar la existenta acestor doi minunati cavaleri ai lui Zoey, deoarece exista si un al treilea. Il mai tineti minte pe minunatul profesor Loren? Normal ca vi-l amintiti! Toti trei se lupta pentru inima tinerei noastre novice inzestrata de Nyx.
Dar pe langa problemele legate de pretendentii ei, mai exista si Stevie Rae care este un mort "mergator" pe strazile orasului Tulsa. Aceasta poate fi definitia normala a vampirilor, are nevoie de sange, nu poate intra intr-o locuinta neinvitata si... nu are suflet. Zoey se lupta pentru a-si ajuta prietena cea mai buna sa revina la normal, insa atunci apare o problema de proportii uriase. Oamenii Credintei au omorat o profesoara iar din incinta Casei Noptii nu se mai poate iesi sau intra.
Si pe langa toate aceastea, dusmanul ei cel mai mare ii face viata un cosmar care a parut la inceput doar un simplu vis adolescentin. Si cosmarul incepe odata cu anuntarea unui razboi.

Parerea mea:

Mi-a placut. Recunosc, a avut momente cand m-a enervat pur si simplu. De ce spun asta? Pentru ca la inceputul cartii, cat si pe parcursul acesteia spunea tot ce s-a intamplat in cele precedente. Inteleg ca autoarea dorea sa nu incurce cititorul, dar totusi, nu era nevoie sa mentioneze chiar atat de multe lucruri. Un alt aspect care m-a cam enervat a fost legat de Zoey, si nu de modul de a scrie al autoarelor. Era destul de frustrant ca nu se putea opri doar la un singur tip. Este adevarat, alegerea ei era foarte grea, mai ales tinand cont cat de minunati erau cei trei, dar totusi sa citesti fraza "am trei iubiti" de nenumarate ori devenea la un moment dat enevant.
Dar trecand peste aceste aspecte, care de altfel au fost si singurele care nu mi-au placut, povestea a fost interesanta si destul de plina. De la grija lui Zoey fata de Steve Rae, si pana la momentele sale pasionale impreuna cu unul dintre cei trei.
In aceasta carte s-au conturat mai bine anumite aspecte, care nu vi le voi mentiona deoarece nu vreau sa va stric lectura.
Grupul de prieteni ai lui Zoey incepe sa se mareasca. Afrodita incepe sa fie si ea de ajutor, insa comportamentul ei lasa de dorit ca intotdeauna.
Finalul totusi mi-a placut cel mai mult. De fapt momentele cand Neferet a declarat razboi oamenilor. A fost un moment incitant, cel putin mie mi-a placut.

Punctaj:
4/5 

Un comentariu:

Suntem nerabdatoare sa va citim parerile! :)