vineri, 24 mai 2013

Cartile Agatha Christie impreuna cu Libertatea

Probabil ati aflat, probabil nu, insa imrpeuna cu ziarul Libertatea va puteti achizitiona carti din colectia Agatha Christie. Nu stiu de voi, dar mie imi surade ideea, fiind o fana a cartilor ei.

Vor aparea urmatoarele

Casurile – 29 mai 2013

Sheila Webb, o dactilografă liber-profesionistă, soseste la Wilbraham Crescent pentru o slujbă pentru care a fost angajată. Ceea ce găseşte însă este un cadavru bine îmbrăcat, înconjurat de cinci ceasuri, fiecare indicând o altă oră. Dar până la sosirea poliţiştilor, patru dintre ceasuri au dispărut - şi, din nefericire, stăpâna casei, care este oarbă, nu a văzut nimic. Hercule Poirot, pensionar acum, are din fericire suficient timp să pună cap la cap indiciile din cel mai ciudat caz al carierei sale...

Pisica printre porumbei – data de aoaritie 5 iunie

Într-un palat din Ramat, un prinţ îi încredinţează pilotului său un pachet de bijuterii, în speranţa că acesta le poate introduce fraudulos în Anglia. Dar înainte ca pachetul să ajungă la destinaţie, atât prinţul, cât şi pilotul sunt morţi. O fată înspăimântată îi expune lui Hercule Poirot unul dintre cele mai provocatoare cazuri din lunga lui carieră: un ucigaş terorizează o faimoasă şcoală de fete; o elevă nevinovată a devenit un adevărat magnet pentru rău şi moarte. Cumva, cele două cazuri sunt conectate şi numai Poirot poate rezolva acest dublu mister.

Dupa inmormantare – data de apartiei 12 iunie

Când Cora este ucisă cu brutalitate, remarca extraordinară făcută de ea cu o zi înainte, la înmormântarea fratelui ei, capătă o semnificaţie înfiorătoare. La citirea testamentului lui Richard, Cora fusese auzită rostind răspicat: "A fost muşamalizat destul de bine, nu-i aşa? Dar a fost ucis, nu?" În disperare de cauză, avocatul familiei apelează la Hercule Poirot ca să descopere ce s-a întâmplat cu adevărat.

Conacul dintre dealuri – data de aparitie 19 iunie

Hercule Poirot soseşte să ia prânzul la conacul lui Lucy Angkatell, însă este întâmpinat de o scenă tragică. Un bărbat zace pe marginea piscinei, într-o baltă de sânge. Soţia se află lângă el, cu un revolver în mână. Pe măsură ce cercetările înainteaza, Poirot începe să înţeleagă că în spatele unor aparenţe respectabile se află un păienjeniş de secrete de familie, iar nimeni nu poate fi exclus de pe lista suspecţilor.

Misterul crimei fara cadavru –  data de aparitie 26 iunie

La scurtă vreme după ce Gwenda se mută în noua ei locuinţă, încep să se petreacă lucruri ciudate. Eforturile ei de a moderniza casa au ca rezultat doar dezgroparea trecutului. Mai mult, Gwenda are o senzaţie iraţională de groază ori de câte ori urcă scările. Speriată, ea apelează la Jane Marple ca să exorcizeze fantomele, însă totodată trebuie rezolvată o crimă "perfectă", comisă cu mulţi ani înainte...

Crima pe terenul de golf – data de aparitie 3 iulie

Un apel urgent la ajutor îl aduce pe Poirot în Franţa. Însă acesta ajunge prea târziu pentru a-şi salva clientul, al cărui trup înjunghiat cu brutalitate zace cu faţa în jos într-un mormânt săpat pe terenul de golf. Dar de ce poartă mortul un palton prea mare pentru el? Şi pentru cine era scrisoarea pasională din buzunarul lui? Înainte ca Poirot să răspundă la aceste întrebări, cazul este răsturnat în urma descoperirii unui al doilea cadavru... Povestea este cu adevărat ingenioasă. - LITERARY REVIEW

Chiparosul trist – data de aparitie 10 iulie


Tânăra şi frumoasa Elinor Carlisle stă în faţa curţii de judecată şi acceptă cu seninătate acuzaţia că a ucis-o pe rivala ei în dragoste, Mary Gerrard. Probele sunt greu de contestat: numai ea avea motivul, ocazia şi mijloacele să administreze otrava fatală. Totuşi, în mijlocul audienţei ostile, un om crede încă faptul că Elinor este nevinovată până când i se dovedeşte vinovăţia; Hercule Poirot este singurul obstacol între Elinor şi spânzurătoare...
Misterul din Caraibe – data de aparitie 17 iulie


"Ai vrea să vezi fotografia unui criminal?" este întrebată Miss Marple de un necunoscut, în timp ce se află într-o vacanţă de lux în Caraibe. Însă înainte ca Jane Marple să aibă ocazia să răspundă, bărbatul schimbă subiectul şi nu mai apare până a doua zi - când este descoperit mort. Ce s-a întâmplat însă cu fotografia? De ce hotelierul are coşmaruri? Care dintre oaspeţi ascund secrete legate de trecutul lor sau nu îţi mărturisesc adevărata identitate? şi va putea Jane Marple să împiedice următoarea crimă? 

13 la cina – data de aparitie 24 iulie
Poirot a fost de faţă când Jane s-a lăudat că are un plan prin care să scape de soţul de care se înstrăinase. Acum monstruosul bărbat este mort. Şi totuşi, micuţul detectiv nu poate să nu simtă că este dus de nas. La urma urmelor, cum ar fi putut Jane să-l înjunghie pe lordul Edgware în biblioteca lui exact în acelaşi moment în care se afla la cină cu nişte prieteni? Şi care i-ar fi motivul, acum că aristocratul a fost în acele din urmă de acord să-i acorde divorţul? Iată un alt caz care va pune la încercare toate abilităţile de fin detectiv ale lui Poirot.
Muncile lui Hercule – data de aparitie 31 iulie

Înainte de a se retrage din activitate, Hercule Poirot vrea să facă faţă unei provocări - să rezolve 12 cazuri care corespund muncilor clasicului său tiz din Antichitate, cu toate că înfăţişarea lui Poirot nu are nici o asemănare cu faimosul erou grec. Totuşi - consideră micuţul detectiv -, asemenea lui Hercule, şi el a avut responsabilitatea de a scăpa societatea de unii dintre cei mai groaznici monştri. Aşadar, în perioada care precede pensionarea sa, Poirot se hotărăşte să accepte 12 cazuri - propriile munci autoimpuse. Fiecare însă va intra în analele crimei drept dovezi de măiestrie deductivă.

Nu stiu sigur daca vor pastra aceleasi coperti, totusi nu prea ma intereseaza asta. Cartile in sine sunt geniale. 

Un comentariu:

  1. Anonim13:18

    Si eu sunt fana a autorei si abia astept sa apara.
    Chiar ieri am terminat cartea "Misterul din oglinda si alte povestiri"-care pot sa afirm ca mi-a placut.
    Imi place modul plin de mister cu care scrie.

    RăspundețiȘtergere

Suntem nerabdatoare sa va citim parerile! :)