luni, 31 august 2015

Recenzie: TFB #1 bandă desenată

Nume: TFB- Tinereţe Fără Bătrâneţe
Scenariu: Marian Coman
Desen: Bogdan Chelaru
Culoare: Daniel Rosa Duran
Editor: Mihai Ionaşcu
Număr de pagini: 32
Numarul total de numere: 6 (din care numai 2 sunt apărute)

    Acestă bandă desenată este o adaptare a basmului lui Ispirescu, doar că Făt Frumos nu mai este acelaşi pe care îl cunoşteam noi, de această dată are părul albastru şi călătoreşte pe o motocicletă zburătoare în căutarea unui leac.
    TFB este o distopie, iar lumea care ni se prezintă este măcinată de o boală îngrozitoare, care împiedică aducerea pe lume a copiilor umani. Prin urmare regele Setru şi regina Laura nu pot avea un moştenitor, până când într-o zi apelează la ajutorul unui tehnomag. Aceşti tehnomagi sunt rari şi un fel de vraci ai vremurilor trecute, numai că se ocupă mai mult cu tehnologia.
    Pe lângă tehnomagi, în această bandă desenată întâlnim monştri sau mai bine zis mutanţi şi nave spaţiale *clar o distopie*.
    În TFB întâlnim şi un personaj secundar foarte simpatic şi anume Panza. Panza este o navetă spaţiala *or something* care trebuie să aibă grijă pe Făt Frmos, cunoscut sub numele de Amatheus. Panza are rolul de a ţine speranţa şi poveştile în viaţă pentru că aparent lipsa acestora a dus la îmbolnăvirea lumii. Micul povestitor îi spune în fiecare zi lui Amatheus câte o nouă poveste şi il ţine departe de probleme, până într-o zi când prinţul se hotărăşte să plece în căutarea unui leac...

    Desenele mi s-au părut incredibil de reale şi bine realizate, chipurile personajelor fiind bine conturate, în amănunt până la cea mai fină trăsătură, la fel şi în cazul monştrilor, acest lucru dându-le o înfăţişare mult mai reală. Mi-au plăcut şi culorile folosite şi tot ce ţine de desen şi de scenariu. Este prima bandă desenată românească pe care o citesc şi pot să spun că nu m-a dezamăgit deloc, e foarte bine realizată!
    De asemeni, îmi place şi mi se pare foarte intresantă aceasă idee de a adapta un basm arhicunoscut pentru că în timp ce citeam simţeam familiaritatea poveştii, dar în acelaşi timp şi nota persistentă de noutate. *Awesome* Abia aştept să citesc şi numărul următor şi am de gând să încerc şi HAC (Harap Alb continuă), bandă desenată realizată în acelaşi stil.
Happy reading!

5 comentarii:

  1. Am mai auzit de această bandă desenată şi chiar am văzut-o azi la Cărtureşti, dar nu i-am dat atenţie. Of. Acum îmi vine să mă întorc după ea. >.<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ar trebui sa te grabesti, ratezi ceva foarte fain :)) Daca am fi din aceeasi zona ti le-as imprumuta cu drag >:D<

      Ștergere
  2. ÎNCEARCĂ HARAP ALB CONTINUĂ, E EXCELENTĂ!
    Despre HAC pot spune că cel mai mult îmi place cum se poate observa cât au evoluat - am citit primele 10 numere și am deschis de curiozitate un al 18-lea și când am văzut evoluția era să cad din picioare de emoție!
    Iubesc absolut tot în legătură cu benzile desenate românești; sunt minunate și toată lumea ar trebui să le încerce!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai, Doamne, nu ma fa sa-mi dau si ultimii banuti acum :)) Chiar vreau sa citesc si HAC, am inteles ca e mai buna ca TFB si ma incanta ca are atat de multe numere (o sa am ce sa citesc) <3
      Multumesc frumos de recomandare! #hug

      Ștergere
  3. Buna, Andreea! Mi-a placut mult recenzia ta la TFB # 1. Ai cumva recenzii si la TFB #2 & TFB #3 ? nu le gasesc pe blogul tau, poate imi lasi link-urile, te rog! Multumesc! :*

    RăspundețiȘtergere

Suntem nerabdatoare sa va citim parerile! :)