vineri, 29 august 2014

Recenzie: Ultimul avanpost ~ Lavinia Calina

Titlu: Ultimul avanpost
Autor: Lavinia Calina
Editura: Herg Benet
Anul aparitiei: 2014
Numar de pagini: 320
Descriere: Al treilea Război Mondial a luat sfârşit, iar România anului 2046 este Regat. Logodită cu prinţul Alex şi fiică a Ministrului de Interne, tânăra Diane trăieşte o viaţă luxoasă şi lipsită de griji, ocupată cu discursuri, dileme cu cea mai potrivită garderobă a zilei şi păstrarea aparenţelor cuplului regal. Printre petreceri, călătorii obositoare, speech-uri învățate pe de rost și accesele de furie ale prinţului, Diane contemplă fără prea mult entuziasm un viitor previzibil. Însă viața i se schimbă complet într-o singură noapte, atunci când este răpită de către un grup de rebeli, pentru care guvernarea autoritară a regatului întruchipează răul absolut.
Acţiune, răsturnări neaşteptate de situaţie, intrigi, romance – iţele unei poveşti în care eroina învaţă două adevăruri cruciale: nimeni nu este cine pare la prima vedere, iar alegerile luate au întotdeauna consecințe.
Va reuși Diane să risipească misterul și, mai ales, va reuși să descopere în final care este adevărata ei identitate?


Despre autor: Lavinia Călina s-a născut revolutionară, în decembrie ’89.

Urmează cursuri pedagogice și de filologie în Caransebeș. În 2008 se mută la Timisoara și studiază limbi străine la facultatea de litere. În 2012 se înscrie la Școala Sanitară Carol Davila din Caransebeș, cu gândul ca poate într-o zi se va schimba ceva în sistemul sanitar. În prezent lucrează ca editor-imagine/fotogaf la propria firma (Calina Audio-Video).

"Intr-o lume a clonelor de plastic fii original! Citeste o carte!"
Recenzie:
*Am primit de la Lavinia un exemplar al cartii sale spre recenzare, lucru pentru care-i multumesc foarte mult!*

Vreau sa incep aceasta recenzie spunand ca Lavinia a spart gheata! Este prima autoare romanca care a scris o distopie si a scris-o bine! In general nu-mi place sa citesc scrierile autorilor romani pentru ca am avut parte de multe dezamagiri, bineinteles ca exista si exceptii, dar foarte putine. "Ultimul avanpost" mi-a atras atentia inca de la inceput, dar parca imi era teama sa o citesc. Incet, incet sau mai bine spus, repede, repede, cartea a ajuns un fenomen, aproape toti prietenii mei din blogosfera o citisera si nu aveau niciun cuvant de rau la adresa ei.  Nu stiu daca acesta o fost motivul sau altul, dar dintr-odata am vrut neaparat sa pun mana pe aceasta carte si trebuie sa-i multumesc Laviniei pentru indeplinirea acestei dorinte!

"Ultimul avanpost" este un roman de debut, lucru pe care-l stiam inca dinainte de a ma apuca de carte, dar care totusi m-a surprins, scrierea parca apartine unui autor deja experimentat. Citisem undeva ca Lavinia nu a scris cartea pentru a fi publicata si parca se simte dincolo de cuvinte, se simte ca a scris de dragul povestii, nu ca sa prinda la public si drept dovada cartea este de nota 10.
Dupa cum am spus, "Ultimul avanpost" este o distopie, lucru care este pe gustul meu pentru ca sunt una dintre marile iubitoare ale acestui gen. In general eroinele distopiilor urmeaza un anumit tipar, dar in mod special cam toate provin dintr-o clasa sociala de la coada, ei bine, nu si Diane. 
Diane este un personaj mai special, ca sa spun asa, nu am indragit-o de la inceput, ba chiar imi era antipatica. Fiind o reprezentata a clasei sociale inalte se purta cu nasul pe sus, cuvantul ei fiind lege.  Cine nu uraste astfel de personaje? Diane mi s-a parut totusi fascinanta, pe langa atitudinea ei de diva am observat inteligenta si i-am adorat replicile sarcastice, dar asta nu a fost de ajuns ca sa o indragesc, asta m-a facut doar sa o urasc mai putin. Diane e un personaj complex, pe alocuri mi-a fost greu sa o inteleg, mai ales din cauza misterului ce dainuia pe langa ea sau sa spun in ea? dar acest lucru a facut-o si mai interesanta.
Cand am ajuns sa-l cunosc putin pe Alexandru, logodnicul Dianei, mi-am dat seama ca ea era un puiut pe langa el, comportamentul lui fiind jalnic: droguri, femei, droguri, petreceri, femei, alte droguri. Trebuie sa recunosc ca si Alex mi s-a parut totusi charismatic si in unele momente m-am lasat pacalita de comportamentul sau.
Nu va ganditi ca numai Diane si Alex sunt personaje fascinate, aproape fiecare personaj din aceasta carte te lasa cu un semn de intrebare: Dan, Lena, Andrei, Eric, Mark, Ana, Sara. Nu va ganditi ca personajele sunt multe si nu le veti putea retine, de fapt nici eu nu stiu cum de le-am retinut, de obicei tin minte doar personajele principale si cele din imediata apropiere, uneori nici pe alea. Pentru mine conteaza mult mai mult actiunea decat numele, asa ca le dau importanta minima. Dar aici am reusit sa retin fiecare personaj, lucru care ma uimeste.

Cand am vorbit despre Diane am mentionat ceva despre un mister, ei bine cred ca e cel mai tare mister posibil, m-a tinut in priza pe tot parcursul cartii si de fiecare data dadeam pagina cu o intrebare in plus in minte. (daca stai sa calculezi asta inseamna cam 160 de intrebari :)) ) De obicei cartile cu mister ma omoara cu zile, nu ma intelegeti gresit, imi place misterul, dar sa nu tina de la un capat la altul al cartii, devine frustrant cand vad ca nu reusesc sa ghicesc si devine si mai frustrant cand ghicesc. Asta nu e cazul cu "Ultimul avanpost", misterul de aici a fost absolut delicios, parca asteptam cu nerabdare sa mai aflu un indiciu, doua. Asta poate se datoreaza faptului ca acest mister imi oferea cate o bucatica din adevarata Diane de fiecare data, iar adevarata Diane este absolut fascinanta, este ceea ce numesc eu super-woman. 


"Ultimul avanpost" este o carte destul de usor de citit, eu nu am putut-o lasa din mana, lucru care m-a surprins foarte mult pentru ca ma aflam intr-un reading-slump ingrozitor, dar se pare ca nimic nu sta in calea acestei carti ;)
Imediat dupa ce am terminat-o am intrat repejor pe goodreads sa mai caut niste citate, eu imi notasem cateva, dar nu voiam sa-mi scape nimic, si spre marea mea surpriza nu am gasit niciunul! (nu se pun cele lasate de cititori)  asa ca o sa va incant eu cu cteva citate intr-o postare viitoare. Pana atunci cititi cartea! Merita!

Primele 100 de cuvinte #2 + Citate

De aceasta data am ales cartea The Bone Season/ Sezonul oaselor de Samantha Shannon pentru ca eu m-am indragostit de ea inca de la primele cuvinte.
Dupa cum vedeti in titlu am adaugat si un +Citate, citatele nu vor fi din Sezonul oaselor, ci din Ultimul avanpost, sper ca nu este nicio problema ca fac 2 in 1 :)
Astea fiind spuse o sa scriu cele 100 de cuvinte, daca va hotarati sa faceti si voi postarea lasati-mi link'ul blogului vostru, iar eu va voi face o vizita :)

 "Îmi place să-mi închipui că, la început, eram mai mulţi. Nu prea mulţi, bănuiesc, dar oricum mai mulţi decât acum.
   Noi suntem minoritatea, cei pe care lumea nu-i acceptă. Nu din cauza fanteziei, deşi chiar şi aceasta e pe lista neagră. Arătăm ca oamenii obişnuiţi şi, câteodată, ne şi purtăm ca ei. Din multe puncte de vedere, chiar suntem ca ei. Suntem peste tot, pe orice stradă. Trăim o viaţă pe care ai putea-o considera normala, dacă nu ai cerceta prea adânc.
   Nu toţi ştim ce suntem. Unii dintre noi mor fără să afle vreodată. Unii dintre noi ştiu, şi..."

Asta a fost tot, sunt 100 in capat. Imi place locul unde s-a terminat, confera putin suspans :))

Sper sa o termin curand si revin cu o recenzie, sunt datoare cu una sau doua :))
Voi ati citit cartea? 


Si acum citatele! <3
Dupa cum am mentionat mai sus, sunt din "Ultimul avanpost". Nu sunt foarte multe pentru ca le-am selectat in timp ce citeam cartea, dar sper sa va placa: 

"Ai avut vreodată coșmarul acela groaznic în care te cufunzi în întuneric, în care te simți pierdut, rătăcit, coșmarul acela în care alergi și alergi, te zbați, încerci să fugi, să o iei la goană, dar nu faci nicio mișcare? Coșmarul în care simți cum se apropie pericolul, în care toate simțurile tale sunt în alertă și ești conștient că trebuie să faci ceva până nu e prea târziu, însă nu poți clinti un mușchi? (...)
Ei bine, eu îl am aproape în fiecare seară."


"Pe scurt, ne intelegeam bine, aveam o singura opinie diferita: ea se vedea o mare vedeta, iar eu o vedeam spanzurata de un pom." 

"-Am fost distras! De gura mare a cuiva!
-Adica?
-Adica, inainte sa te cunosc pe tine, nu apreciam linistea la adevarata ei valoare.
-Amuzant. Uitandu-ma la tine inteleg de ce unele animale isi mananca puii, ii replica ea."

"Omul cand vine pe lume are pe el doar pielea, pe parcursul vietii depinde doar de el daca se leaga cu propriile lanturi sau ii lasa pe altii sa il lege cu ale lor."

"Sunetul pe care il face un glont cand strapunge pielea e ingrozitor, oribil, grotesc, e surd, difuz, dar, daca te concentrezi, poti sa il distingi. Un poc, glontul intra, iar viata iese din corp. E chiar simplu, daca stai sa te gandesti."

"Ai avut vreodată coșmaruri? Probabil că da. Și cum le-ai făcut față? Copil fiind, probabil te-
ai ascuns sub pătură sau ai dat fuga în patul părinților. Ca adult, probabil ți-ai spus că e o prostie, nu e nimic real, ai făcut o cafea și ai ales să uiți imaginile care ți-au invadat mintea pe timpul nopții.Dar ce faci cu realitatea? Ce faci atunci când viața de zi cu zi devine coșmar, atunci când te pierzi printre minciunile altora, când tu devii doar o umbră, o iluzie menită să hrănească imaginația altora... atunci trebuie să alegi: continui să fii o nălucă pe care o disprețuiești, sau te trezești, îți iei viața în propriile mâini și lupți împotriva propriilor tăi creatori?
E simplu, ai de făcut un singur pas."


"Ciudat cum in cateva zile am trecut de la Cu ce va mai pot servi, domnisoara? la Ba, fata, treci la coada! Viata are un simt al umorului foarte dezvoltat."

"- Haide, Alex, nu folosi cuvinte pe care nu le înțelegi.
- Poate nu am știut eu să îți arăt, Dia, dar am ținut mult la tine, foarte mult.
Degetele lui îmi prinseră mâna și se încleștară cu ale mele. Poate părea ciudat, dar era cel mai drăguț lucru pe care mi-l spusese până în prezent. Vorbele lui erau sincere, erau pline de căldură, erau spuse din toată inima, erau pe un ton blând, erau zise într-un moment de luciditate, dar erau rostite mult prea târziu."

luni, 25 august 2014

New in my library #3

Hei, hei!
Ma gandeam sa pun aceasta postare pe 27 pentru ca tot asa am pus-o si luna trecuta, dar ma tem ca voi fi putin ocupata urmatoarele zile asa ca o voi posta astazi. 

Am profitat de cateva oferte si mi-am cumparat:

  • Nume de cod Verity de Elizabeth Wein
  • Diana cu vanilie de Diana Sorescu
  • Fata disparuta de Gillian Flynn
  • Jane Eyre de Charlotte Bronte
  • Crima si pedeapsa de Dostoievski
  • Umiliti si obiditi de Dostoievski
  • Intrusul de Marin Preda
  • Andrea Delfin de Paul Heyse
  • Adela de Garabet Ibraileanu
  • Pe drumuri de munte de Calistrat Hogas
Am primit pentru recenzie, de la autoare:
  • Ultimul avanpost de Lavinia Calina
Am primit la schimb:
  • Jurnalul unui adolescent timid de Stephen Chbosky
  • Secretul Hannei de Sara Shepard
  • Secretul lui Emily de Sara Shepard
  • Secretul Ariei de Sara Shepard
  • Secretul lui Spancer de Sara Shepard
Am castigat la concursuri:
  • Fascinatie de Melissa Marr
  • Istorii de caz de Kate Atkinson

Gradina uitata. 10 motive #3

Astazi este luni si agenda mea spune ca trebuie sa vad prezint 10 motive pentru a citi cartea Gradina uitata de Kate Morton. Cartea am citit-o anul trecut si mi-a placut enorm de mult, as vrea sa-i fac si o recenzie, dar ma tem sa nu scriu prostii pentru ca am mai uitat o parte din actiune, dar 10 motive tot va pot da :)

Si inainte de a incepe: Daca vreti sa faceti si voi acest gen de postare lasati-mi linkul postarii voastre intr-un comentariu, iar eu il voi adauga la sfarsitul postarii mele si va rog sa nu uitati a mentiona sursa. >:D<

1.Misterul. Stiu ca sunt persoane care urasc misterul, nici eu nu as putea spune ca-l ador, dar in Gradina uitata este un mister special care in loc sa te respinga te atrage tot mai mult spre el, ca un magnet si cu cat stii mai multe cu atat stii mai putin. E genial.

2. Povestea Cassandrei, o tanara careia viata i-a furat rand pe rand persoanele iubite. Povestea ei nu se afla in prim-plan, dar este una interesanta si captivanta.

3. Povestea de dragoste a Cassandrei, nu va pot da detalii pentru ca orice as spune v-as da spoilere, dar pot spune ca a fost o parte delicioasa din carte! yummy 

4. Personalitatea Cassandrei, (se pare ca ma leg destul de mult de Cassandra, sper sa apuc sa spun tot ce vreau in urmatoarele 6 motive :)) ) Stiti prea bine ca imi plac personajele puternice, care nu se fac singure de ras, iar pe Cassandra am indragit-o imediat, chiar inainte de a afla prea multe despre ea si se pare ca instinctul meu a mers bine :))

5. Povestea Elizei, o autoare exceptionala de basme care a disparut in mod miraculos. Treptat ni se dazvaluie cate o parte a povestii ei si veti ramane surprinsi sa vedeti ce persoana minunata si totusi intunecata este Eliza. 

6.Povestea lui Nell, e plina de mister si aventura si cu fiecare informatie in plus pe care o veti afla despre ea vor aparea 10 intrebari fara raspuns, e iritant si delicios in acelasi timp :)) Ati vazut ca sunt trei povesti: a Cassandrei, a Elizei si a lui Nell, legate intre ele printr-un fir puternic. Poate va ganditi ca va fi greu sa urmariti actiunea, asa am crezut si eu, dar m-am obisnuit foarte repede <3

7. Citatele. Mi-as fi dorit ca pe vremea aceea sa fi fost la fel de obsedata de citate cum sunt si acum, dar nu am fost si nu am citatele din carte, tin minte doar fragmente, niciun citat exact. Acum trebuie sa ma multumesc cu ce mai culeg de pe net :))
“Reusise oare vreun poet sa descrie pe de-a intregul hidosenia chipului iubit macinat de durere?”

8. Cadrul de desfasurare a actiunii, e absolut superb. Autoarea descrie un loc magnific, in care ti-ai dori sa-ti petreci tot restul vietii. Eu m-am indragostit imediat de acest aspect al cartii. <3

9. Stilul lui Kate,este unul usor si coerent, lucru absolut necesar cand vine vorba de carti cu mister. E un stil cu care te vei obisnui imediat si vei simti ca treci zburand printre pagini.

10. Entuziasmul, nu stiu daca voi sunteti ca mine, dar eu citeam cartea ca si cum n-am mai mancat si baut nimic de 10 zile, iar in carte se aflau toate suplimentele de care aveam nevoie :)) GENIAL. Cititi-o! <3

sâmbătă, 23 august 2014

Leapsa #8: Summertime madness

Stiu ca aceasta leapsa e deja "invechita", dar nu am apucat sa o fac mai devreme :D
Am primit-o de la Just another fantasy world si de la In the Heart of the Words. Multumesc fetelor! 

1. Arată o carte cu copertă care să inspire vara! - de exemplu: soare, mare etc
Prima coperta care-mi vine in minte este: 

2. Alege un loc fictiv care ar fi destinaţia perfectă pentru vacanţa de vară.
Voi alege lumea din Alegerea, o lume care imbina modernismul cu invechismul??? (nu pot gasi un antonim pentru modernism), dar cred ca invechism descrie destul de bine ce vreau sa spun :)

3. Eşti pe cale să pleci cu avionul până la locul tău de vacanţă. Ce carte îţi iei cu tine cât o să dureze tot zborul ?
As alege ceva usor si scurt dar emotionant.

4. Ai un caz de summertime sadness, ce carte alegi pentru a-ţi reda zâmbetul pe buze ?
Acest raspuns o sa vi se para ciudat, dar voi alege Mare Tranquillitatis. E o carte trista, as putea spune, dar a reusit intotdeauna (in toate cele 3 dati in care am citit-o) sa ma faca sa zambesc. :)

5. Eşti pe plaja singur/ă, ce personaj fictiv ai vrea ca şi companie (beach baby, if you know what i mean) ? (puteţi alege mai mulţi)
Nici nu ma gandeam sa aleg unul singur!
1. Warner din Spulbera-ma
2.Kenji din Spulbera-ma
3. Josh din Mare Tranquillitatis
4. Drew din Mare Tranquillitatis
5. Chol din Tronul de clestar
6. Will din Slam, din dragoste pentru Layken
7. Lucas din E usor sa te iubesc
8. Four din Divergent
9 Augustus din Sub aceeasi stea
10. Mr. Darcy din Mandrie si prejudecata
11. Adrian din Academia Vampirilor
12. Mai am atat de muulti, dar ma limitez la 11+ :))

6. Pentru a-ţi asorta îngheţata vrei un ice cool sidekick (n-am idee cum să traduc asta ca să aibă sens). Ce personaj sidekick alegi ?
Rebekah Mikaelson din Jurnalele vampirilor. Ador faptura asta! 

7. Împarte atmosfera de vară! Cui îi dai TAG-ul mai departe ?
Aproape toata lumea a facut-o, asa ca nu prea mai am cui sa i-o dau :( DAR daca vedeti aceasta postare, va place si nu o aveti facuta sunteti invitatii mei >:D<

Bookish quotes #1

Becoming fearless isn't the point. That's impossible. It's learning how to control your fear, and how to be free from it.
― Veronica Roth, Divergent

vineri, 22 august 2014

Primele 100 de cuvinte #1 - Urzeala Tronurilor de George R.R. Martin

Aceasta provocare este infiintata/ inventata/ propusa de rosia_lady. Mi se pare un gen de postare foarte interesant asa ca m-am gandit sa-l preiau si eu. De aceasta data nu am o lista cu carti, adica nu am o ordine anume. Voi alege in fiecare vineri o carte pe care am citit-o sau pe care vreau sa o citesc si voi scrie primele 100 de cuvinte din ea. Ma voi asigura ca nu sunt spiolere pentru ca stiu cat le urati (si eu le urasc enorm), de altfel nici nu prea ai cum sa dai de spoilere in primele 100 de cuvinte ale unei carti.
Cartea care initiaza aceasta postare pe blogul Anddeea este: Urzeala tronurilor de George R.R. Martin.


   -Ar trebui sa ne intoarcem, ceru Gared pe cand desisurile incepura sa se intunece tot mai tare in jurul lor. Ierburile sunt moarte.
   -Moartea te inspaimanta? intreba Ser Waymar Royce cu umbra unui zambet.
   Gared nu musca din momeala. Era un om batran, trecut de cincizeci de ani, si vazuse destui stapani venind si plecand.
   -Ce-i mort e mort, zise el. Nu avem nimic cu ce-i mort.
   -Sunt morti? intreba Royce cu voce moale. Ce dovezi avem?
  -Will  i-a vazut, raspunse Gared. Daca el spune ca sunt morti, pentru mine asta-i suficent ca dovada.
   Will stiuse ca-l vor atrage la...

Asta e tot ce primiti, sunt 100 in capat :) Daca va place postarea va rog sa-mi spuneti si sunteti bineveniti sa o preluati si voi.

miercuri, 20 august 2014

Top 5 Wednesday- Personaje principale

#5 Anda Bradeanu/ Ghiocela din Scrisoare de dragoste de Mihail Drumes
Am ales acest personaj pentru ca are in mare parte tot ce caut eu la o eroina. Este o fata puternica, care nu se lasa usor influentata. Ca sa o cuceresti trebuie sa depui ceva efort, plus ca este e fata inteligenta, care stie sa puna accentul pe lucrurile care trebuie.
P.S. Dupa cum stiti particip la editia Citeste romaneste, unde acum se citeste Scrisoare de dragoste. Nu am ales acest personaj special pentru asta, insa pentru ca tot coincide mai fac putina reclama pentru ca exista autori romani care merita sa fie cititi si-i puteti descoperi in acest club de carte. Detalii aflati aici.

#4 Warner, sweet Warner din Spulbera-ma. Stiu ca nu e chiar personajul principal, dar tot pe acolo e. Warner a fost, ei bine, Warner. Eu l-am adorat inca de la primul volum, am vazut ca dupa aceasta masca de rautate si indiferenta se afla ceva mai mult si l-am placut instantaneu pentru ca acest gen de personaje sunt cele mai delicioase. yummy. Majoritatea erau team Adam la sfarsitul primului volum, dar eu am fost de partea lui Warner, sweet Warner si am ajuns sa fac si o obsesie pentru el, mai ales dupa ce am citit si volumele urmatoare. El e un personaj complex si uneori nu stii daca sa-l iubesti sau sa-l urasti, dar asta e ceea ce-l face atat de special pentru ca si in momentele in care mi-am dorit sa-l urasc nu am putut.
Bineinteles ca pentru cei care l-au placut pe Adam la inceput va fi mai greu, dar la finalul volumului 3 sunt sigura ca toti care ati fost team Adam veti regreta :)) Muhaha


#3 Nastya din Mare Tranquillitatis.
"Trăiesc într-o lume lipsită de magie sau de miracole. Un loc unde nu există clarvăzători sau metamorfi, nici îngeri, nici băieți cu puteri supraomenești care să te salveze. Un loc unde oamenii mor, și muzica se dezintegrează, și viața e nașpa."
Asta e tot ce i-a trebuit acestei carti ca sa ma cucereasca. Nastya e un personaj complex care iti ofera bucati din ea care pur si simplu parca nu se potrivesc. Te lasa sa-ti faci o parere despre ea, ca mai apoi sa se intoarca la 180 de grade si pe lang asta are totusi o personalitate puternica si tot ce vrei. Despre Nastya as putea vorbi zile intregi daca ai avea rabdarea de a ma asculta, dar ma tem sa nu dau spoilere, plus ca prefer sa descoperiti singuri  :)

#2 Hermione Granger din Harry Potter. Daca sunteti fani ai seriei stiti despre ce vorbesc. Hermione m-a cucerit pur si simplu inca de la inceput, chiar daca parea putin aroganta si se credea mai presus de ceilalti studenti. De altfel avea si dreptul sa creda asta dupa ce a studiat atat de mult. 
Hermione e perseverenta si avida dupa stiinta, stie sa faca diferenta intre bine si rau si stie cand trebuie sa faca compromisuri, lucru care mi-a placut cel mai mult. In "triunghiul" lor de prieteni, ea era cea care-i tinea la suprafata. Harry si Ron ar fi fost de mult pierduti daca nu era Hermione sa le mai salveze fundurile si sa le bage mintea la cap. Iar atitudinea ei de bad ass e cireasa de pe tort :)) 

#1 Celaena Sardothein din Tronul de clestar. Fata asta e plina de contaditii. Pe de o parte e cea mai puternica luptatoare a tinutului, pe care nu o poate invinge nimeni si toti se tem de ea si pe cealalta parte este o tanara careia ii place moda, care apreciaza muzica si canta la pian si care stie sa iubeasca. 
Au fost momente la inceputul cartii cand nu mi-a placut de ea, dar pe parcurs m-am atasat destul de mult. Are o personalitate in care m-am putut regasi destul de usor, stie ce vrea, stie cum sa obtina si obtine. Si mai spus barbatii ca femeile nu sunt capabile de astfel de chestii "barbatesti". Celaena clar le arata contrariul si sa nu mai spun ca ii place mult sa citeasca! Ce sa vrei mai mult de la un astfel de personaj?

Update: Loc special: Beatrice Prior/ Tris din Divergent.
Nu stiu cum de am uitat de ea, dar trebuie neaparat sa o pun in acest top. 

luni, 18 august 2014

Alegerea. 10 motive #2

Buna,
Pentru ca este luni si am promis ca voi posta 10 motive in fiecare saptamana in aceasta zi (asta in cazul in care nu apar cazuri extreme) am revenit cu acest gen de postare.
De aceasta data voi cauta/ va voi oferi 10 motive pentru a citi trilogia "Alegerea" de Kiera Cass. 
1. Lumea disopica este absolut minunata. Desi mi-as fi dorit ca autoarea sa fi insistat pe alocuri mai mult asupra acestui aspect am fost incantata de imaginea de ansamblu.

2. Autoarea preia lumea de basm si o transforma in realitate, poate unii dintre voi veti fi dezamagiti de lipsa originalitatii, dar Kiera reuseste cumva sa-ti distraga atentia de la acest cliseu si in final vei avea o lectura placuta :)

3. Triunghiul amoros uneori iti va da batai de cap, alteori iti va face lectura mult mai intensa, lucru care mi se pare grozav din moment ce ofera ceva "condiment".

4. Maxon. Vei crede ca il cunosti, ca-i stii urmatoarea miscare, dar chiar atunci te surprinde si pune asupra-si o aura misterioasa.

5. Personalitatea eroinei. Desi oscileaza de la volum la volum, in primul am putut gasi o adevarata eroina cu niste principii "beton" :)) (sorry for that one), in urmatorul volum se rataceste putin si-si pierde o parte din farmec, doar ca sa-si revina in volumul final. 

6. Moda. Stiu ca pare un argument superficial, mai ales pentru baieti, insa moda a facut lucrurile mult mai bune. Mereu mi-au placut rochiile din secolul trecut, care le ofereau domnitelor de la curte o aura atat de fermecatoare! Uneori imi doresc sa fi trait in acea lume, iar Kiera a reusit sa-mi dea putin din ea.

7. Romantism la orice pas. Daca esti iubitor de carti romantice atunci ai dat lovitura, dar nu lipseste nici
actiunea, chiar daca e mai putin intalnita decat romantismul.

8. O lectura usoara. Este foarte usor de citit, parca zbori printre pagini. E perfecta pentru o zi de vara sau orice alta zi :)

9. Momentele dintre America si Maxon. As putea sa spun ca au fost de bun gust. Nu au fost niciodata exagerat de romantice, as spune ca uneori au fost din contra, linistite, calme, relaxante.

10.  Nu pierzi nimic citind-o. Adevarul e ca nu am niciun argument 10, dar asa e, nu vei pierde absolut nimic. Numai in cazul in care esti genul care critica la orice pas (meah) si nu e in stare sa se bucure de o lectura linistita. (asta ca sa va provoc putin :p)


Postarea anterioara este despre Scrisoare de dragoste de Mihail Drumes si o puteti citi de aici

sâmbătă, 16 august 2014

Tag #6: Behind the blog

Buna,
Am primit acest tag de la  Pufuleț si scopul principal este de a va ajuta pe voi sa ne intelegeti/ cunoasteti mai bine.
Exista doar trei reguli simple:
  1. Trebuie să răspunzi sincer.
  2. Trebuie să iei imaginea tag-ului și s-o încorporezi în postarea ta.
  3. Tăguiește cât mai mulți din blogării tăi favoriți/care îți plac foarte mult :)).

Acum cerințele, vor fi 7 întrebări universale (pe care le ia toată lumea) și 4 (sau mai multe, dar minim 4) lucruri pe care vrei tu să le știe lumea.

Intrebari universale:

1. Din ce oras esti?
Diana: Eu sunt din Darabani (judetul Botosani), probabil nu ati mai auzit de acest orasel pana acum :))
Andreea: Sunt din Focsani, judetul Vrancea. 

2.Cati ani ai?
Diana: In octombie implinesc 16 ani, nu mai e mult pana atunci :p
Andreea: 17 ani. Mai am cam vreo jumatate de an de copilarie in acte. Totusi, nu consider ca voi fi mai matura la 18 decat sunt acum. 

3.Care e mancarea ta preferata? Dar dulcele preferat?
Diana: Hmm, spaghete, paste, pizza. Imi este foarte greu sa aleg un singur fel, nu prea fac mofturi la mancare. Iar dulce cred ca tarta cu fructe (o specialitate a casei :)) )
Andreea: Cam orice contine ciuperci. Ca si desert, orice contine ciocolata :))

4.Care este cel mai mare vis al tau?
Diana: Sa ajut oamenii atat trupeste cat si sufleteste (vreau sa ma fac medic, doar ca genul care mai si filozofeaza din cand in cand :)) )
Andreea: Nu am un vis anume, sunt genul de persoana care se gandeste la lucruri realizabile, si in general un vis nu prea este, decat cu multa munca si noroc.

5.Cea mai mare frica a ta este:
Diana: Sa nu trec prin viata fara sa fac vreo diferenta in vietile celor pe care i-am cunoscut, poate chiar si a celor pe care nu i-am cunoscut. (stiu ca e cam dubios :)) )
Andreea:  Cea mai mare frica a mea este inaintarea in varsta. Inainte nu intelegeam de ce eu una nu ma pot gandi la viitor asa cum o fac altii, si am inteles de ce. Pur si simplu imi este frica de viitor, de responsabilitatile ce vin cu acesta si de batranete.

6. Care este citatul tau preferat, dar motto'ul?
Diana:  Citat: "La umbra marilor copaci nu creste decat iarba." Motto: "Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume"
Andreea:   Intotdeauna le schimb. Pur si simplu nu ma pot opri la un singur citat sau motto. Va voi lasa cateva din ultimele "descoperiri".
Citate: "To admit you want to have a comeback means you have to admit you weren't what you were supposed to be. You dropped below your own standard." - Marilyn Manson


"I am trying to find myself. Sometimes that's not easy." - Marilyn Monroe
"The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence." - Charles Bukowski.
"Every fairy tale needs a good old-fashioned villain"-Moriarty (Sherlock, BBC )

Motto: "Act like you trust people, but don't."

7. Aici va rog sa ne adresati voi cateva intrebari, iar noi vom reveni cu un edit. :)
Avem o intrebare de la Madeline McKaler: Cum v-ati imprietenit si cum ati decis sa faceti un blog imrepuna ? (mai ales ca nu sunteti din acelasi oras)
Diana: Faza e ca nu ne-am imprietenit, cel putin nu din prima. Anddeea avea o singura autoare, Andreea. Pe atunci detineam si eu un blog, separat, si urmaream activitatea Andreei. Eu eram mai pe la inceput si postam destul de rar pentru ca de multe ori era ca si cum scriam recenziile pentru mine, am avut si sustinatori carora le multumesc, dar incepusem deja serios sa ma gandesc sa renunt sau sa iau o pauza.  In perioada aceea cred ca si Andreea se simtea putin descurajata, uneori e greu sa fii activ, mai ai si alte treburi in afara de blog si cand vezi ca blogul sta pe loc si in mica ta absenta mai pleaca un "fan", doi te descurajezi si mai tare. Andreea a pus un anunt pe blog in carea spunea ca este in cautarea unui/ unei autoare care sa o ajute si atunci mi-am ridicat manuta sus in aer si mi-am spus "Asta e salvarea mea". Chiar imi place lumea asta a bloggerilor si uneori iti faci legaturi pe viata cu persoane minunate si imi era destul de greu sa renunt la blog, dar imi era destul de greu si sa-l pastrez, asa ca Anddeea a fost salvarea mea. 

Intrebari la alegere:

1. Care este culoarea ta preferata?
Diana: Cu siguranta albastru! <3
Andreea: Albastru, mov, gri si negru. Am ani de zile de cand au devenit acestea culorile mele preferate :))

2. Cum iti place sa-ti petreci timpul liber?
Diana: Uneori cu prietenii, uneori citind sau uitandu-ma la seriale
Andreea: Sa-mi petrec timpul cu familia, sa ies cu prietenii sau sa vorbesc la telefon cu ei, sa citesc, sa ma uit la filme/seriale.

3. Care este cartea care te-a marcat?
Diana:  O sa aleg Anna Karenina de Tolstoi. Dramele psihologice intotdeauna imi ajung pana in maduva oaselor, ca sa spun asa :D
Andreea: Invierea de Tolstoi

4. Care consideri ca este cel mai important atu al unui prieten?
Diana: Clar sinceritatea!
Andreea: Sinceritatea.

Dam mai departe acest tag urmatoarelor bloguri: Walking on letters, Lissa's Corner, Just another fantasy world, Lorellei, Cioburi de vise, Shattering Words, Madalina's Books, Smile now...die later, Sayuki's blog, Alexandra's Library.
Imi pare rau daca am uitat pe cineva, dar oricum absolut toata lumea este invitata sa preia aceast tag. :)

miercuri, 13 august 2014

Slamcenzie: Point of Retreat (Slammed #2)~ Colleen Hoover


Titlu: Point of Retreat
Seria: Slammed
Autor: Colleen Hoover
Numar pagini: 215
Data aparitiei: 25 februarie 2012
Descriere: 

Hardships and heartache brought them together… now it will tear them apart.
Layken and Will have proved their love can get them through anything; until someone from Will’s past re-emerges, leaving Layken questioning the very foundation on which their relationship was built. Will is forced to face the ultimate challenge…how to prove his love for a girl who refuses to stop ‘carving pumpkins.’

“Sometimes things happen in life that you didn’t plan for. All you can do is suck it up and start mapping out a new plan.”

Slam-recenzie:
Am crezut ca dragostea adevarata
Se intampla o
Singura
Data
In viata.
Dar m-am "butterflying" inselat.
Point of Retreat mi-a cucerit inima,
Mi-a luat-o in stapanire
Ca si cum ar fi fost a ei 
De drept. 
Nu m-am asteptat la o poveste atat de 
Frumoasa si minunata si "Butterflying" incantatoare. 

Aceasta e povestea lui Will
Povestea incantatorului, frumosului, inteligentului Will 
Aceasta e povestea lui Lake
Povestea incantatoarei, frumoasei, inteligentei Lake
Si m-am indragostit din nou de ei,
La fel cum am patit si-n Slam,
Doar ca ma tem ca de aceasta data
Fara spranta de scapare.

Am citit o poveste emotionanta
Despre o fata si-un baiat 
Care se iubesc mai presus de viata
Si trec prin durere tinandu-se de mana,
Pentru ca ei sunt meniti a fi impreuna.
Sunt.
Suflete.
Pereche.

Am citit o poveste trista
Despre o fata ce-ncepe sa-si piarda increderea
In sine.
In baiatul pe care il iubeste.
In viata.
In tot. 
O poveste in care fata lupta cu propriile sentimente 
Pentru a-si aranja din nou viata.

Am citit o poveste a unui baiat
Care e intampinat din nou de trecut
Si din cauza lui pierde
Tot ce avea mai de 
Pret.
Si acum incearca sa repare lucrurile.
Dar nimic nu e usor cand 
Viata
E impotriva
Ta.

Aceasta poveste e "butterflying" uimitoare
M-a cucerit, m-a cucerit, m-a cucerit.
M-a facut sa vorbesc slamiceste
Si sa scriu poezii "butterflying" stangace.

Colleen iti multumesc pentru aceasta 
Sansa uimitoare
Si abia astept sa-ti citesc viitoarele carti.
Pentru ca
Esti
Cea mai
Tare!

luni, 11 august 2014

Scrisoare de dragoste. 10 motive #1

Am vazut acest gen de postare pe unul dintre blogurile pe care le frecventez si mi-am spus <De ce sa nu incerc si eu?>
Aceasta postare consta in alegerea/ gasirea a 10 motive pentru a citi o anumita carte si voi incerca sa postez lunea, in fiecare saptamana :)
Am ales 30 de carti si cu ajutorul site'ului random.org am ales ordinea, desi am trisat putin ca "Scrisoare de dragoste" de Mihail Drumes sa fie prima, deoarece, dupa cum probabil stiti particip la a doua editie a concursului Citeste romaneste, care se termina pe data de 31 a acestei luni. (pentru mai multe detalii intrati aici sau aici)

*Ordinea este aleatorie*


1. Citatele sunt absolut superbe. Eu mi-am umplut exemplarul cu biletele. :D

“Ea nu e în mobile,nu e în lucruri,nu e în atmosferă,nici măcar în străinătate.Ea e în mine,în sângele meu.Cum să scap de ea?În ce fel s-o alung?”

“- Esti nebuna?
- Sunt, da, nebuna. Si vreau sa fii si tu nebun ca mine, sa fim doi nebuni, care se iubesc la nebunie...” 

“Credeai că eşti stăpânul lumii, ţinând globul în palmă, cu muşchii abia tresărind? Te-ai înşelat şi te-ai năruit în ţărână cu toată voinicia ta. Şi uite, lumea merge mai departe fără tine, aşa cum va merge întotdeauna, fără a se sinchisi de nimeni şi de nimic, soarele răsare la fel cum face de milioane de ani şi milioane de ani, şi toată această mecanică se repetă regulat şi tăcut, până în vecii vecilor.”

2. Personalitatea eroinei.
De multe ori am mentionat ca eroinele ar trebui sa aiba o personalitate puternica, sa fie inteligente, frumoase si sa nu se lase calcate in picioare, iar Drumes mi-a oferit exact acest gen de eroina. 
“Teribilă fată! încă n-am întâlnit una la fel. Dac-o vezi de departe, ţi se pare o păpuşă mică, prea frumoasă ca să fie vie, iar de aproape arată ca o făptură ireală. în amândouă cazurile iese din realitate.” 

3. O frumoasa poveste de dragoste distrusa de natura umana. 
  • "Un baiat si o fata se intalnesc, se iubesc si se iau”;
  • "Puteau fi fericiti toata viata, dar el, intalnind o fata cu avere, se desparte de cea pe care o iubeste”;
  • "Dragostea calcata in picioare se razbuna, iar cel ce a gresit pierde totul”.
4. "Scrisoare de dragoste" este o lectura usoara, dar care te prinde in paginile ei si nu-si mai da drumul. 

5. Lupta dintre bani si dragoste.
Aceasta lupta se duce de o viata, iar tentatia banilor uneori poate fi mai mare sau poate doar iluzia ca le poti avea pe amandoua te face sa te duci in goana nebuna dupa amandoua si sa nu castigi nimic.

6. Iti va frange inima de n ori pana la sfarsit.

Desi pare un argument contra, e unul pro, pentru ca degeaba citesti o carte daca nu-ti trezeste macar un singur sentiment.

7.Te va face sa iubesti sau cel putin sa apreciezi si clasicii romani.

Eu una urasc clasicii romani, dar Mihail Drumes este singura mea exceptie pana in prezent. 

8. Intorsaturile neasteptate de situatie te vor lasa si mai captivat de actiune, incercand sa descoperi urmatoarea miscare.


9. Tendinta shakespeariana.

Iubire, drama si mai multa drama. Parca seamana cu Shakespeare, nu? Dar totusi e mereu fermecatoare. 

10. Finalul!

Nici nu trebuie sa mai adaug nimic aici. Veti ramane surprinsi. ;)


duminică, 10 august 2014

Currently reading #2

Nume: Anna Karenina
Autor: Lev Tolstoi
Traducator: Emil Iordache
Descriere:  
Povestea unei vieti pline de patimi si indoieli, celebrul roman Anna Karenina istoriseste tragedia unei femei aflate sub imperiul distructiv al unei pasiuni adulterine. In fundalul pe care, alaturi de Anna, evolueaza personaje aparte prin natura lor, Tolstoi divulga ipocrizia inaltei societati, zugraveste descompunerea modului de viata patriarhal si degradarea institutiei familiei.

Lev Nicolaievici Tolstoi (1828 – 1910) este considerat din punct de vedere artistic unul dintre cei mai mari romancieri din istoria literaturii ruse a secolului al XIX – lea.

Anna Karenina apare in 1877, in forma sa definitive. Romanul picteaza in culori vii societatea si viata din Rusia vremurilor de atunci.

Tolstoi considera ca Anna Karenina a fost primul sau roman in adevaratul sens al cuvantului, acesta fiind intr-adevar unul dintre cele mai importante romane realiste ale sale.

Toata viata sa, scriitorul a fost un om nelinistit cautand mereu raspunsuri la intrebarile sale, dar mai presus de toate, asa cum il considera Turgheniev, el a fost cel mai mare scriitor al pamantului rusesc.

Pareri pana in prezent:
Eu am aceasta carte sub forma a doua volume, sunt genul de carti vechi, cu pagini ingalbenite si cu mirosul placut a cartilor de valoare, ca sa spun asa. Fiecare volum are aproximativ 500 de pagini, deci in total sunt 1000.  Nu mi se pare mare chestie sa citesti 1000 de pagini, dar mi se pare mare chestie cand aceste 1000 de pagini sunt scrise in cadrul unei singure povesti.  In prima faza m-am gandit ca Tolstoi nu a avut ce face de s-a apucat sa scrie atatea pagini, cu atatea amanunte si atatea detalii. Ai spune ca o parte din detalii sunt fara importanta, dar totul ajuta la conturarea unei societati corupte, lipsite de scrupule si a unei lumi in care pacatul e la orice pas. 
M-am apucat de aceasta carte la recomandarea fratelui meu (iar dupa ce am inceput sa citesc cartea am aflat ca el de fapt nu o citese. What?!) si desi ma asteptam sa fie o carte "meh" chiar imi place. Tolstoi isi descrie personajele cu atatea claritate si le scoate in evidenta atat de mult defectele si pe ici colo si calitatile incat ai crede ca sunt personaje reale. La el nu exista personaje secundare care sa nu fie descrise in amanunt, astfel incat sa le intelegi fiecare miscare si hotarare, lucru care-mi place foarte mult.
In mare, pana in prezent, imi place aceasta carte si va voi spune mai multe cand o voi termina de citit.

Voi ce mai cititi?

vineri, 8 august 2014

Recenzia: Maybe someday~ Colleen Hoover

Nume: Maybe Someday
Autor: Colleen Hoover
Soundtrack: http://www.maybesomedaysoundtrack.com/listen.php
Anul aparitiei: 2014
Pagini: 367

Descriere: At twenty-two years old, aspiring musician Sydney Blake has a great life: She’s in college, working a steady job, in love with her wonderful boyfriend, Hunter, and rooming with her good friend, Tori. But everything changes when she discovers Hunter cheating on her with Tori—and she is left trying to decide what to do next.
Sydney becomes captivated by her mysterious neighbor, Ridge Lawson. She can’t take her eyes off him or stop listening to the daily guitar playing he does out on his balcony. She can feel the harmony and vibrations in his music. And there’s something about Sydney that Ridge can’t ignore, either: He seems to have finally found his muse. When their inevitable encounter happens, they soon find themselves needing each other in more ways than one…

Recenzie:
"I will...never...regret you."
Imi este foarte greu sa vorbesc despre aceasta carte, nu pentru ca nu mi-a placut sau, din contra, pentru ca mi-a placut prea mult, ci pentru ca mi-a ajuns la suflet, iar cartile care-mi ajung la suflet imi ingreuneaza treaba, adica recenzarea lor. 
Pana la Maybe Someday citisem deja toate cartile lui Colleen si eram obisnuita cu stilul ei si modul ei de a trata anumite lucruri, dar aceasta carte  mi-a dovedit ca nu stiu nimic despre Colleen.  Am fost cucerita de la prima pagina si nu am mai putut sa o las din mana. Mi se mai intampla uneori sa citesc pana noaptea tarziua, dar aceasta carte m-a tinut treaza pana la ora 10:30 dimineata si nu regret deloc.
Dupa ce am terminat cartea am ramas pur si simplu WOW, pentru ca acesta este efectului lui Colleen asupra cititorilor: efectul WOW (imi place cum suna :)) )
Cand crezi ca situatia nu se poate inrautati mai mult Colleen are un cuvant de spus si iti arata ca este loc si de mai rau. Cand ajungi ca te obisnuiesti cu ideea, te obisnuiesti cu noua situatie in care se afla personajele si te gandesti ca nu mai este absolut nicio cale de scapar Colleen intervine din nou si schimba total mersul lucrurilor, dar nu face nimic fortat, parca totul e asa cum trebuie sa fie si in acelasi timp nu e si ajungi sa te gandesti cum mama naibi a reusit sa se gandeasca la asa ceva.  Apoi te gasesti din nou cu lacrimi pe fata si nici macar nu stii cand au inceput sa curga si te intrebi daca inima ta mai poate indura o alta cruditate.
In tot acest vartej de emotii incerci cu disperare sa gasesti o explicatie, sa gasesti un vinovat, dar nu vei gasi niciunul pentru ca asta este Colleen, o sa te aduca intr-o astfel de situatie in care nici tu nu mai stii cum sa iesi din vartejul in care te afli tu insuti. Inceri totusi sa dai vina pe personaje, nu sunt ele cele care intodeauna poarta vina? si incerci cu disperare sa le gasesti cusururi si defecte si vei gasi pentru ca au o multime, dar niciunul nu-ti va explica ce se intampla pentru ca toate aceste defecte parca foarmeaza o bula protectoare in jurul lor. 
Probabil nu stiti despre ce vorbesc si nici nu veti afla daca nu cititi macar o carte a lui Colleen. As fi vrut sa vorbesc despre finalul cartii, despre modul in care autoarea rasuuceste iar situatia si te lasa iarasi WOW si nu mai stii ce sa faci pe unde sa o apuci pentru ca inima ta nu mai poate indura, dar nu as fi schimbat nimic, absolut nimic. Iar Colleen are acest stil de a scrie care pur si simplu te prinde si nu mai poti iesi.
Si pe langa faptul ca ne-a darut aceasta carte minunata, Colleen Hoover impreuna cu Griffin Peterson au adus la viata cartea prin intermediul melodiilor compuse de Sydney si Ridge!