marți, 2 septembrie 2014

Fara speranta. 10 motive #4

Dupa cum stiti azi e luni Astazi nu mai este luni, am inceput sa scriu postarea luni, dar nu am reusit sa o termin :( Dar e timpul pentru 10 motive si conform listei mele este randul cartii Fara speranta de Colleen Hoover. Sunt destul de entuziasmata in privinta acestei carti pentru ca mi-a placut enorm <3

1. Trei volume, sau 2 jumate, cum vreti voi sa spuneti. Cu aceasta carte exista doar doua posibilitati: sa o iubesti si sa vrei mai mult din ea (deci vei avea inca 2 volume) sau sa o urasti si sa nu mai vrei sa auzit de ea niciodata. Sper din tot sufletul ca faceti, sau veti face parte din prima categorie daca mai vreti sa fim prieteni. Glumesc :))

2. Holder. Nu e tipul obisnuit pe care-l intalnesti acum mai prin toate cartile YA, nu cauta faima, sex sau femei, desi e hot as hell foarte dragut si are gropite <3

3. Sky si Holder sunt extrem de contagiosi, cred ca asta e cuvantul potrivit: contagiosi, sunt extrem de draguti impreuna si te pot face cu usurinta sa razi, sa plangi, sa simti. E o placere sa-i "citesti", iar replicile dintre ei sunt savuroase <3 I love HolSky :))

4. Citatele. M-am indragostit de aceasta carte doar de la niste citate, le vazusem intamplator pe net si mi-am spus sa le citesc, dupa mi-am petrecut o zi intreaga ca sa aflu din ce carte sunt, atat de mult mi-au placut.

“The sky is always beautiful.Even when it's dark or rainy or cloudy,it's still beautiful to look at....it'll be there no matter what...and I know it'll always be beautiful.”

“F#%k all the firsts, Sky. The only thing that matters to me with you are the forevers.”



“I want you to keep them open...because I need you to watch me give you the very last piece of my heart.”

“The moment my lips touch yours, it will be your first kiss. Because if you've never felt anything when someone's kissed you, then no one's ever really kissed you. Not the way I plan on kissing you.”

“Sky, I'm not kissing you tonight but believe me when I tell you, I've never wanted to kiss a girl more. So stop thinking I'm not attracted to you because you have no idea just how much I am. You can hold my hand, you can run your fingers through my hair, you can straddle me while I feed you spaghetti, but you are not getting kissed tonight. And probably not tomorrow, either. I need this. I need to know for sure that you're feeling every single thing that I'm feeling the moment my lips touch yours. Because I want your first kiss to be the best first kiss in the history of first kisses.”

“You wanted to lick my face the first time you saw me? Is that usually what you do when you’re attracted to guys?”
I shake my head. “Not your face, your dimple. And no. You’re the only guy I’ve ever had the urge to lick.”
He smiles at me confidently. “Good. Because you’re the only girl I’ve ever had the urge to love.”


“You just have to choose which wrong choice feels the least wrong.”

5. Misterioasa Sky. Tipa asta poate fi uneori incredibil de greu de citit, ma simteam ca si cum as fi facut un puzzle care avea piese lipsa si piese din alt puzzle. Incercam sa adun ce-mi dadea intr-o parte si sa unesc cu ce luam din cealalta parte si cand colo nu se potrivea si nu puteam decat sa ma intreb "Cine naiba e tipa asta pe care as vrea sa o fac cea mai buna prietena a mea?" Pentru ca Sky, oricat de complexa era uneori, era cea mai tare tipa de care am dat vreodata intr-o carte. Ma indragostisem de ea, iar eu nu ma indragostesc niciodata de personajele feminine. 

6. Hopeless nu este o poveste obisnuita. In mod normal subiectul principal ar trebui sa fie despre dragoste si despre miile de problemele pe care le sufera personaje pana sa ajunga acolo, dar in Hopeless exista lucruri mult mai complicate decat dragostea, lucru pe care l-am adorat intr-un fel  si le-am urat in alt fel, just complicated.

7. Hopeless. CoHo  este diabolica, incep sa cred ca face toate aceste lucruri ca sa ne vada suferind, pentru ca cu fiecare noua poveste a ei parca ti se pune o durere pe suflet. Colleen nu a pus amprenta Hopeless numai pe carte, a reusit sa o  puna si in sufletele noastre.

8. Bad ass atitude. Stiu ca in fiecare carte exista o fata, un baiat sau o chestie cu o astfel de atitudine si in mod normal as fi satula de ea, dar atitudinea lui Sky le intrece pe toate, e cea mai tare, au fost momente in care voiam si eu sa-i preiau comportamentul :)) Cititi cartea si veti intelege despre ce vorbesc <3 

9. "Te traiesc" este ceea ce simti atunci cand te afli intre "Te plac" si "Te iubesc". Stiu ca multa lume spune "te iubesc" aiurea, doar pentru ca simte ceva mai mult decat "te plac",  insa sentimentul nu e iubire, poate nici macar nu e aproape de iubire, dar tot spun cuvintele, ca sa se afle in treaba si ca sa spuna ceva. Holder a gasit solutia acestei probleme: "Te traiesc" si suna si foarte interesant :)

10. Usor de citit. Greu sa re recuperezi. Cartea iti va lasa o urma in suflet, te vei gandi la ea ceva timp dupa ce ai terminat-o si vei tanji dupa ea, vei tanji dupa tot ce te-a facut sa simti si tot ce poti face e sa speri ca vei gasi o carte care sa trezeasca aceleasi lucruri in tine. Hopeless e inima noastra,  nu cartea. 


7 comentarii:

  1. "e hot as hell" ... m-am înecat cu ceai la faza asta :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. pot spune ca esti singura care m-a convins sa trec aceasta carte pe lista mea mega-gigantica de must read
    mi-ai dat 10 motive foarte bune, "Misterioasa Sky" si "Te traiesc"suna foarte, foarte bine!!

    RăspundețiȘtergere
  3. E superba cartea <3 e una din favoritele mele . Abia astept sa se publice volumul 2

    RăspundețiȘtergere
  4. Hm...Știu cât de mult îți place autoarea aceasta și cât de mult îi iubești cărțile. Cred că m-ai convins să mi-o cumpăr ! :p

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumim de recenzie ! Imi plac argumentele tale :) !

    RăspundețiȘtergere
  6. M-ai oferit 10 motive, pentru care as mai reciti inca o data cartea si tot nu m-as satura de ea. :3

    RăspundețiȘtergere
  7. Anonim14:50

    E foarte frumoasa cartea asta.As vrea sa o cumpar,dar nu stiu la ce librarie se gaseste.Daca stiti spuneti-mi si mie.

    RăspundețiȘtergere

Suntem nerabdatoare sa va citim parerile! :)