luni, 10 iunie 2013

Recenzie: Blestemul Focului de Chloe Neill

              

Lily Parker este trimisă de părinţii ei la o şcoală particulară elitistă din Chicago. Gaşca fiţoaselor de la Sfânta Sofia este însă mai dificil de suportat decât cerinţele academice. Ciudata Scout, singura care se distinge de restul colegelor sale, dispare noaptea în subsolurile clădirii. Urmărind-o, Lily află că noua sa prietenă face parte dintr-un grup de adolescenţi rebeli, cu puteri magice, care au sarcina de a proteja oraşul de vampiri, demoni şi Secerători. Ar vrea să le vină şi ea în ajutor, numai că va avea de înfruntat blestemul focului...

Recenzia:

Parintii lui Lily sunt profesori universitari care predau filosofia. Deoarece acestia urmeaza sa plece sa faca o cercetare in Germania vreme de doi ani, Lily este nevoita sa se mute din linistitul oras Sagamore in Chicago, la Academia Sfanta Sofia, o scoala doar pentru fete. Acolo o intalneste pe ciudata Scout. Cele doua se imprietenesc si treptat, Lily observa ca noua ei BFF pleaca in fiecare seara sa se "antreneze". Prima sa incercare de a afla unde merge nu se termina prea bine pentru ea, pentru ca apar din ce in ce mai multe intrebari. Insa a doua oara, cand practiv foloseste "cautarea de comori" a gastii fitoaselor drept scuza, si unde se termina destul de rau, este lovita de blestemul focului.
Totusi, aceasta primeste un semn pe spate, ceea ce inseamna ca are puteri magice. Descopera ca odata ce se enerveaza, lumina din camera incepe sa palpaie, si desi ea este destul de sceptica, Scout crede ca s-ar putea sa aibe puteri magice. Dar intr-o zi Scout este capturata iar Lily este nevoita sa apeleze la ajutorul celorlalti adepti pentru a o salva.
Pe langa noile descoperiri in legatura cu lumea subterana magica, Lily mai afla si ca parintii ei au mintit-o in legatura cu slujbele lor. Dar intrebarea este de ce?
Lily trebuie sa afle toate acestea si sa-si salveze prietena.

Parerea mea:

Mi-a luat ceva sa ma simt sonfortabila cu aceasta crte. Aveam mai mari asteptari de la aceasta. Inceputul a fost destul de banal si abia pe la final am inceput sa devin nerabdatoare cu privire la ceea ce urmeaza sa se intample. Mi s-a parut ciudata relatia atat de stransa intre Lily si Scout. Adica intr-un interval scurt de timp cele doua devin BFF. Desi imi imaginez, cred, ca a fost greu pentru Scout sa nu aibe pe nimeni alaturi cu care sa se inteleaga atat de bine precum Lily, totusi a fost exagerat de repede. Dar trecem peste.
Au fost si momente amuzante in carte, precum incercarea lui Lily de a se apara cu papucii. In general mi-au placut totusi discutiile dintre cele doua fete pentru tot timpul aveau atat o tona de seriozitate, cat si o tona de sarcasm, exact cum mi se intampla mie sa vorbesc in mare amajoritate a timpului.


Si daca trecem peste toate lucrurile fantasy din carte ajungem sa facem cunostinta si cu tanarul superb, blond cu ochi albastri si cun un zambet minunat, pe numele sau, Jason. Da dragilor, Jason este tanarul care i-a capturat inima minunatei noastre eroine. Cred ca imi plac varcolacii din ce in ce mai mult, pestru ca acest varcolac este unul mult prea superb!
Per total, cartea a fost chiar draguta. Recunosc, aveam asteptari mai mari, dar nu este ca si cum m-a dezamagit chiar atat de tare. Va las mai jos cu doua citate.

Şi-a lăsat capul într-o parte.
— Cu toate că, parcă am auzit eu ceva despre nişte papuci?
— Să înteleg că Scout mi-a divulgat metodele defensive?
Şi-a încrucişat bratele la piept.
— Nişte mişcări impresionante, pot sa spun. Cu alte cuvinte, cine s-ar fi gândit ca
doar câtiva centimetri de spumă poliuretanică pot reprezenta o tehnologie de vârf în domeniul…

Mi-am dat seama de ceva în legătură cu Scout în acel moment, de ceva ce m-a făcut să
simt o strângere de inimă din cauza nevoii de a o proteja. De oricât ă vitejie ar fi dat ea dovadă în lupta cu Secerătorii, în apărarea fiintelor umane, în alergatul pe coridoarele subterane în toiul noptii, în lupta împotriva vrăjitorilor malefici care provocau cutremure şi plăsmuiau mingi de foc, îi era frică de un singur lucru: că o voi abandona. Îi era teamă că îşi făcuse o prietenă care îi va întoarce spatele aşa cum o făcuseră şi părintii ei, care va pleca şi o va lăsa singură in camera ei. Acesta a fost motivul pentru care am ieşit brusc din starea de anxietate care ma măcina de aproape patruzeci şi opt de ore, la gândul că ştiam, fară nicio urmă de îndoială, că viata mea avea să se schimbe odată pentru totdeauna.

Punctaj:
4/5 

2 comentarii:

  1. Acelasi seniment am avut si eu in legatura cu cartea asta ,am citit putin din ea si am lasat-o . Am zis ca intr-o zi o sa ma pun sa o citesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit cele doua volume din serie si mi-au plqacut, desi actiunea se afla mai mereu pe la final . :)

    RăspundețiȘtergere

Suntem nerabdatoare sa va citim parerile! :)